Luonnolliset keinot rintojen kiinteyttämiseen

Rintakehään kohdistetut harjoitukset voivat auttaa kiinteyttämään lihaksia, jotka vaikuttavat rintojen kiinteyteen ja terhakkuuteen. Tämän lisäksi on tärkeää pitää huolta hyvästä ryhdistä.

Rinnat voivat menettää terhakkuutensa ja muotonsa raskauden tai imetyksen jälkeen, tai vanhenemisen yhteydessä. Usein naiset huomaavat rintojen muuttuvan pehmeämmiksi ja riippuviksi. Rintojen kiinteyden palauttaminen ei kuitenkaan vaadi kirurgin veistä.

Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet rintakehää kiinteyttäviin harjoituksiin ja vinkkeihin, jotka palauttavat rintojen muodon ja terhakkuuden.

Riippuvat rinnat: luonnollinen ilmiö

Naisen kehossa tapahtuu monia muutoksia 40. ikävuoden jälkeen. Aikaiset vaihdevuosioireet sekä fyysiset muutokset voivat johtaa rintojen kiinteyden katoamiseen.

Muita vaikuttavia tekijöitä ovat mm:

 • Imettäminen
 • Raskaudet
 • Nopea laihtuminen
 • Nopea lihominen
 • Puutokset ravinnossa
 • Huonosti istuvien liivien käyttö
 • Kovatehoinen liikunta
 • Rintasyöpä
 • Hormonaaliset ongelmat
 • Hengitysteiden sairaudet, kuten tuberkuloosi
 • Kova tupakointi
 • Alkoholin ja virvoitusjuomien liiallinen nauttiminen

Rintakudoksessa ei ole lihaksia, vaan rinnat muodostuvat rasvasta, kudoksesta ja rauhasista. Kun laihdut nopeasti, myös rintojen kasvakudos vähenee ja rintojen koko voi pienentyä, ja iho saattaa muuttua löysäksi. Sama pätee lihomisen kohdalla: kun lihot, myös rintojen koko voi suurentua.

Katsotaan lähemmin, miten voit lisätä rintojen ja rintakehän kiinteyttä:

 • Luonnollisilla menetelmillä
 • Terveellisillä elämäntavoilla
 • Liikunnalla

Suositeltua lukemista: Tämä sinun tulisi tietää rintasyövästä

Luonnolliset tavat rintojen muodon palauttamiseen

Kotikonstit voivat olla tehokas tapa kohentaa poven kiinteyttä ja muotoa. Kokeile seuraavia keinoja:

Jää tai kylmähoito

Riippuvat rinnat terhakoiksi jään avulla

Kylve mahdollisimman kylmässä vedessä tai ota kylmä suihku. Viilennä lämpötilaa pikkuhiljaa ja kokeile miten kylmää vettä kestät. Jos tämä hoito ei houkuttele tippaakaan edes helteiden keskellä, hiero rintakehää ja rintoja muutamalla jääpalalla – toista hoito joka päivä. Kylmä kiinteyttää ihoa ja ehkäisee riippumista.

Rommia ja sitruunaa

Tähän hoitoon tarvitset 125 ml rommia ja yhden sitruunan mehun. Sekoita ainekset keskenään ja anna niiden seistä yön ylitse astiassa. Hiero rintoihin ja rintojen alueelle aamulla. Anna imeytyä 10 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä.

Laventeli-ohdakevoide

Tätä voidetta voi löytyä luontaistuotekaupoista, mutta sen voi valmistaa myös itse. Tarvitset 40 grammaa vaseliinia, 20 tippaa laventeliöljyä ja 1 gramman maarianohdakeohdakeuutetta.

Hiero voide rintojen alueelle alhaalta ylös liikkuen. Älä huuhtele vaan anna imeytyä täysin.

Banaanit

Tähän hoitoon tarvitaan vain muutama kypsä banaani. Poista kuori ja muussaa banaanit haarukalla. Levitä muussattu banaani rinnoille ja anna imeytyä puoli tuntia, huuhtele pois kylmällä tai haalealla vedellä. Toista hoito kolme kertaa viikossa.

Kananmunan valkuainen

Riippuvat rinnat terhakoiksi kananmunan avulla

Erota valkuainen keltuaisesta, ja vatkaa valkuainen jäykäksi vaahdoksi. Levitä rinnoille. Lisää toinen valkuainen tarvittaessa. Anna imeytyä 30 minuuttia ja huuhtele alue haalealla vedellä.

Terveelliset tavat terveille rinnoille

Edellä sait hyvät ohjeet paikallisten hoitojen kokeiluun. Nyt on aika keskittyä päivittäisiin tapoihisi ja tutkia elämäntyyliäsi kokonaisvaltaisesti. Altistatko rintojasi tietyille asioille, jotka aiheuttavat rintojen löystymistä?

Älä noudata ihmedieettejä

Kun laihdut nopeasti ja yllättäen, rintojen koostumus muuttuu ja ne menettävät muotonsa ja kiinteytensä. Pikalaihdutus tekee hallaa koko keholle, myös rinnoille.

Valitse oikeanlaiset liivit

Jos harrastat paljon liikuntaa, muista käyttää tukevia urheilurintaliivejä. Varmista, että rintaliivien olkaimet istuvat hyvin ja etteivät liviit painaudu ihoon tai purista.

Valikoi hyvin istuvat, mukavat ja tukevat liivit. Ajan myötä liivit voivat menettää muotonsa ja joustavuutensa, joten muista vaihtaa vanhat rintaliivit uusiin tarvittaessa.

Muista valita omille rinnoillesi sopivat liivit, jotka ovat oikeankokoiset ja -muotoiset. Käy mittauttamassa kokosi alusvaateliikkeessä ja kokeile erimallisia liivejä löytääksesi rinnoillesi parhaiten istuvan muodon. Hyvin istuvat liivit pitävät rinnat terhakoina.

Älä altista rintoja auringon haitoille

Aurinkorasva

Saatat ottaa aurinkoa yläosattomissa tai käydä nakurannoilla, muista siis aina levittää aurinkosuojaa myös rinnoillesi. Vaikka et altistaisi koko rintoja auringolle, voivat bikinit tarjota minimaalista suojaa rintojen iholle. UV-säteet heikentävät ihon joustavuutta, kuivattavat ihoa ja saavat sen löystymään. Käytä aina korkeakertoimista suojavoidetta ja levitä voide myös rintakehälle.

Lopeta tupakointi ja alkoholin käyttö

Tämä kohentaa kokonaisvaltaista terveyttä ja auttaa ehkäisemään rintojen löystymisen.

Pidä huolta hyvästä ryhdistä

Jos istut lysyssä ja seisot selkä kumarassa, ei se ole pahaksi pelkästään selälle ja selkärangalle. Huono ryhti vaikuttaa myös rintojen kiinteyteen. Vedä olkapäät taakse ja pidä selkä ja niska suorassa, myös istuessasi. Älä nostele raskaita esineitä lattialta.

Syö terveellisesti

Riippuvat rinnat terhakoiksi oikean ruokavalion avulla

Lisää terveellisiä ruoka-aineita ruokavalioosi, etenkin kalsiumia, vitamiineja, hiilihydraatteja, aminohappoja ja mineraaleja.

Lue lisää: Terveelliset aamiaisideat

Pidä povi kiinteänä näillä lihaskuntoharjoituksilla

Tässä kolmannessa ja viimeisessä osiossa keskitymme siihen, miten rintojen kiinteyttä voi parantaa lihaskuntoharjoituksilla. Liikunta on tärkeä osa kehon hyvinvointia ja se auttaa pitämään myös rintojen alueen lihakset ja ihon kiinteänä.

Voit kohdistaa harjoitukset rintakehän lihaksiin, tämä auttaa pitämään rinnat terhakoina ja kiinteinä. Suosittelemme etenkin näitä harjoituksia:

Penkkiperhoset

Valitse alustaksesi tukeva ja tarpeeksi leveä penkki. Asetu selinmakuulle penkin päälle, jalat tukevasti maassa. Nappaa käsiin käsipainot ja nosta kädet kohtisuoraan kattoa kohti rintakehän yläpuolelle. Taivuta kyynärpäitä hiukan ja laske kädet samaan linjaan ylävartalon kanssa. Pidä asento muutaman sekunnin ajan ja palauta kädet alkuasentoon.

Seisovat perhoset

Seiso haara-asennossa, polvet lievästi koukistettuina. Anna käsivarsien olla rentoina sivuilla, käsipainot tukevassa otteessa. Nosta kädet rintakehälle ja palaa aloitusasentoon.

Istuvat perhoset

Rinnanympäryksen mittaus

Istu tukevalla tuolilla. Paina jalkapohjat tukevasti lattialle. Nappaa käsiin käsipainot ja pidä kädet rentoina kehon sivuilla.

Nosta kädet sitten suorina sivuille, T-kirjaimen muotoon. Laske kymmeneen ja palauta kädet takaisin alas. Voit muuntaa harjoitusta nostamalla kädet suorina eteenpäin tai kattoa kohti.