Logo image
Logo image

Kun joku oikeasti rakastaa, hän ei tuomitse tai rajoita

3 minuuttia
Todellinen rakkaus on kypsää rakkautta - ihminen ei ole riippuvainen toisesta tai tarvitse tätä, vaan päättää jakaa päivänsä hänen kanssaan elääkseen täyteläisellä tavalla.
Kun joku oikeasti rakastaa, hän ei tuomitse tai rajoita
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Me kaikki haluamme todellista rakkautta. Teemme kuitenkin myös kaikkemme ajaaksemme sen kauas pois.

Suhteeseen ryhtyminen siksi, että pelkäät yksinoloa ja sinulta puuttuu itsevarmuutta, tai esimerkiksi toisen menettämisen pelko, voivat estää todellista rakkautta.

Lue aiheesta lisää: Yksinolon seuraukset ihmisen hyvinvoinnille

Totuus on se, että kaikkien tällaisten asioiden vuoksi rakkaus alkaa rajoittaa ihmisen vapautta. Se alkaa perustua pelolle.

Todellinen rakkaus ei ole tunnetason riippuvuutta

Some figure

Joskus sekoitamme oikean rakkauden tunnetason riippuvuuteen. Siksi uskomme moniin sellaisiin lauseisiin kuten “hän on mustasukkainen siksi, että rakastaa minua” tai “rakkaus on toisen saamista omaksi”.

Joskus tuomitsemme kumppanimme, jos hän ei tule mustasukkaiseksi ja osoita, että olemme hänen omaisuuttaan. Onko tällöin kyse todellisesta rakkaudesta?

Vastaus on, että ei, sillä rakkaus on muuttunut rajoittavaksi ja kasvua estäväksi asiaksi. Todellinen rakkaus mahdollistaa ihmisen kehittymisen paremmaksi joka päivä, elämässä etenemisen sekä kypsymisen.

Kun rakkaus rajoittaa, sillä on jo viimeinen voimassaolopäivänsä. Ne väärät uskomukset, jotka asiaan liittyvät, tuhoavat rakkauden tunnetta ja kaikkea sitä hyvää, mikä sen mukana tulee.

Kun uskomme, että toisen rakastaminen tarkoittaa riippuvaisuutta hänestä, emme rakasta, vaan tarvitsemme. Olemme tällöin kaukana todellisesta rakkaudesta.

Ihminen ei tuomitse kumppaninsa menneisyyttä, vaan elää nykyhetkessä

Some figure

Yksi asia, joka oikeaa rakkautta määrittää, on se että ihminen ei koskaan tuomitse kumppaninsa menneisyyttä. Jos joku haluaa aloittaa suhteen toisen kanssa, elämää yhdessä luoden, ei ole mitään syytä tuomita tätä niistä asioista jotka ovat osa menneisyyttä.

Ehkä olet ollut uskoton tai riippuvainen kumppaneistasi aiemmin, tai ehkäpä et antanut itsesi olla hyvä vanhempi lapsellesi tai sitten valehtelit kumppanillesi. Mitä tahansa sitten tapahtuikin, uuden ihmisen ei tulisi tuomita tätä.

Ajatuksena on se, että jos olet tietoinen kaikesta tästä menneisyydessäsi, olet oppinut läksysi. Olet ollut itseäsi kohtaan kriittinen ja ymmärtänyt, että sinun tarvitsee kehittyä.

Jos tätä ei ole tapahtunut ja pelkäät että uusi kumppani tuomitsee sinua menneisyydestäsi, sekä pelkäät että totuuden paljastuessa hän jättää sinut, on tärkeää huomata, että kyseessä ei ole todellinen rakkaus.

Lue aiheesta lisää: 8 syytä, miksi et voi unohtaa ensirakkauttasi

Jos uusi kumppanisi tuomitsee sinua kaikesta minkä olet kokenut ja tekemistäsi virheistä, tämä ei ole sitä, mitä etsit. Tämä ei ole todellista rakkautta.

Kypsän rakkauden etsintä

Some figure

Todellinen rakkaus on sitä, mikä tunnetaan kypsänä rakkautena. Siihen kuuluu rauhallisempi rakkaus, jolla on hyvin vankat perustat ja joka syntyy ihastumisvaiheen väistyttyä.

Tällä rakkaudella on seuraavia tunnusmerkkejä:

  • Menneisyys hyväksytään ilman tuomitsemista, sillä sitä ei voida muuttaa ja siitä on saatu kokemus, joka on mahdollistanut syvällisen oppimisen.
  • Toista osapuolta ei haluta muuttaa, sillä todelliseen rakkauteen kuuluu toisen hyväksyminen täysin. Vain tällä tavalla voidaan saada syntymään terve yhteys ja parisuhde.
  • Tiedetään, että toista ihmistä ei tarvita oman onnellisuuden toteutumiseksi, vaan hänet valitaan elämänkumppaniksi täyttymyksellisen ja rakastavan kokemuksen saamiseksi, jonka puitteissa molemmat voivat nauttia elämästä ja oppia yhdessä.
  • Toisen tulevaisuutta ei rajoiteta koskaan, vaan vahvistetaan hänen kasvuaan ja rohkaistaan häntä saavuttamaan tavoitteensa.

Lue aiheesta lisää: Kun ystävyydet kuivuvat, kun rakkaus sammuu

Kypsä rakkaus ei koskaan saa ihmistä tuntemaan itseään pieneksi, vaan sen sijaan kutsuu kasvamaan. Kumppanin ei koskaan tulisi saada sinua tuntemaan, että maailmasi pysyy jumissa tai menee taaksepäin, vaan sen tulisi mennä eteenpäin.

Oletko koskaan kokenut todellista rakkautta?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.