Logo image
Logo image

6 vahvojen naisten piirrettä

4 minuuttia
Vaikka he ovatkin tyytyväisiä saadessaan seuraa, vahvat naiset eivät tarvitse ketään toista ihmistä tunteakseen itseään täydeksi, ja he voivat elää yksinkin tarpeen vaatiessa. He tietävät, että he ansaitsevat parasta.
6 vahvojen naisten piirrettä
Viimeisin päivitys: 09 huhtikuuta, 2019

Vahvojen naisten inspiraatio ja vaikutus näkyy siinä osassa sosiaalista muutosta, jossa naiset kokevat itsensä kaiken sen arvoiseksi, jota he tavoittelevat. Jonkin aikaa sitten Academy of the Spanish Language -järjestö (RAE) näytti kaikkein viimeisimmät uudistukset espanjan kieltä koskien. Näihin muutoksiin kuului eräs pitkään odotettu asia, joka koskee sanontaa “heikompi sukupuoli” – tämän osalta selkeytettiin, että kyseessä on naisia halventava ja syrjivä kuvaus.

On selvää, että on monia tarpeellisia edistysaskelia, joiden tulisi tapahtua kaikilla tasoilla. Kaikkein kiinnostavimmat asiat alkavat kuitenkin kielenkäytöstämme. Tämä huomioon ottaen on tärkeää selkeyttää, mitä tarkoitetaan käsitteellä vahva nainen.

Onhan esimerkiksi niin, että todellisella vahvuudella ei ole mitään tekemistä painonnoston, fyysisen kestävyyden, lihasmassan tai pituuden kanssa. Vahvat naiset tunnistetaan ihan muista ominaisuuksista, ja nyt haluammekin antaa selkeän listan, joka epäilemättä monelle lukijallemme on täynnä sellaisia asioita, jotka itseltäkin löytyy.

Tässä tulevat siis vahvojen naisten piirteet. Jatka lukemista – oletko itsekin vahva nainen?

6 vahvojen naisten piirrettä

1. Haavoittuvaisuuden arvostaminen

Some figure

 

Se, että osaat olla haavoittuvainen, tarkoittaa sitä, että pystyt pääsemään yhteyteen tunteidesi kanssa. Se tarkoittaa sitä, että hyväksyt sen, kuka olet ja sen, mikä saa sinut hohtamaan. Hyväksyt sen, mikä sinulle on tärkeää, kuten myös sen, mikä sinut yhdistää toisiin ihmisiin.

 • Haavoittuvaisuus ei ole synonyymi heikkoudelle, vaan juuri sen vastakohta. Edessämme on kaiken aikaa ihmisiä, jotka kätkevät tunteensa. He valitsevat sen, että eivät näe, hyväksy tai sopeudu niihin asioihin, jotka heitä satuttavat.
 • Pikkuhiljaa tällainen ihminen rakentaa muurin, jonka takana hän voi olla piilossa. Hän varmistaa, että kukaan ei tiedä hänen henkilökohtaisia ongelmiaan, ja hän varmistaa, että hän välttää hoitamasta tai kohtaamasta omia todellisia sisäisiä tarpeitaan.

Tällainen dynamiikka on kaamean kärsimyksen ja epäkypsyyden lähde. Tämä johtuu siitä, että sellaiset ihmiset, jotka kätkeytyvät ja valitsevat toiseen suuntaan katsomisen silloin, kun jokin sattuu, eivät ole vahvoja ihmisiä.

Vahvat ihmiset ovat niitä, jotka antavat itsensä olla haavoittuvaisia, jotta he voisivat ruokkia hyväksyntää, henkilökohtaista ymmärrystä ja kasvua.

2. Hän on vapaa valitsemaan

Vahvat naiset valitsevat, päättävät ja kulkevat pelottomasti. He eivät yritä miellyttää ketään toista. Jokainen heidän tekemänsä asia on lähtöisin omasta päätöksestä.

 • He eivät koskaan anna periksi kehittämisessä. Mutta he kuuntelevat kaikkea, minkä ympäristö heille kertoo. He hyväksyvät mielipiteet, etsivät neuvoja sekä arvostavat ehdotuksia. Mutta päätös riippuu kuitenkin lopulta heistä itsestään.
 • Samalla, vaikka tällainen nainen ei pelkääkään valita omaa polkuaan, hän on hyvin monitasoinen. Hän ei pelkää luopua niistä asioista, joista hän ei pidä.

Vahva nainen ei myöskään ole sellainen ihminen, joka ei kiipeä ja joka valitsee siipiensä leikkaamisen tai unelmista ja itsetunnosta irti päästämisen.

3. Vahva nainen antaa itsensä rakastaa yksinoloa

Vahva nainen ei tarvitse parisuhdetta tunteakseen itsensä kokonaiseksi. Hän itsenään on riittävä sekä tuntee olonsa täydeksi ja tyydyttyneeksi.

 • Tämä asia mahdollistaa sen, että vahvat naiset luovat onnellisempia romanttisia suhteita. Nainen ei tällöin tarvitse toista ihmistä täyttääkseen tyhjiön tai parantaakseen haavoja. Hän pystyy antamaan toiselle parhaan itsestään, jotta voitaisiin rakentaa vahva, onnellinen ja kypsä suhde.
 • Samalla eräs häntä määrittävä asia on nautinto, joka tulee yksinolosta.
 • Tämä on lahja, jonka vahva nainen pystyy löytämään itsestään. Sen kanssa hän voi edistää terveempää sisäistä vuoropuhelua, ajatella nykyhetkeä sekä unelmoida tulevaisuudesta.

4. Hän panostaa henkilökohtaiseen kasvuunsa

Naiset, jotka ovat keskittyneet täysin muilta ihmisiltä saatavaan huomioon, ovat jääneet jälkeen. Näin voi käydä niin suurissa määrin, että nainen unohtaa itsensä eikä pidä huolta omasta itsetunnostaan ja jopa omasta terveydestään.

 • Vahvat naiset ovat tässä hyvin erilaisia, sillä he ovat tärkeitä ja arvokkaita sekä ansaitsevat kaiken rakkauden maailmassa, etenkin itseltään.
 • Ilman rakkautta itseään kohtaan missään ei ole järkeä. Tämä johtuu siitä, että jos et sijoita aikaa, energiaa ja huomiota omaan henkilökohtaiseen elämääsi, millään ei ole mitään arvoa.

Tämän tyyppinen ajattelu ei liity mitenkään siihen, että ihminen olisi itsekeskeinen. Sen sijaan se onkin sitä, että ollaan psykologisesti ja psyykkisesti tasapainossa.

5. Hän antaa mielipiteitä koskien sitä, mitä hän luo

Some figure

 

Vahvat naiset ovat varmoja. Tämä on taidetta, jossa ihminen puolustaa omia oikeuksiaan siten, että kunnioittaa toisten oikeuksia.

Omien ihanteiden mukaan eläminen on yhtä kuin se, että ihminen on vapaa ja onnellinen. Tämä tarkoittaa yhdessä elämiseen sijoittamista, ja se tarkoittaa sitä, että kukaan ei astu toisen varpaille.

Tämän vuoksi voidaan ilmaista mielipiteitä ilman pelkoa ja huolta siitä, mitä muut ajattelevat. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää, että tunnustetaan ihmisten välinen tasa-arvo.

6. Rakkaus ja rakastetuksi tuleminen

Vahvat naiset rakastavat, ja he tekevät tämän intensiivisesti, aidosti ja kypsällä tavalla. Samalla heidän rakkautensa rikastaa kumppanien, perheen ja ystävien elämää.

 • Tämä on rohkeaa rakkautta, joka syleilee, inspiroi, ympäröi ihmisen sisältä käsin sekä tekee arvokkaaksi.
 • Samaan aikaan vahvat naiset eivät unohda sitä, että he he ansaitsevat parempaa rakkautta – sellaista, joka saa ihmisen kasvamaan ja joka ei satuta.

Lopuksi voidaan vielä sanoa, että varmasti moni teistä lukijoista on ollut, on ja tulee olemaan vahva nainen.  Sellaiset lauseet kuten “heikompi sukupuoli” eivät tule pääsemään ohitsemme – enää koskaan.

Vain vahvat naiset tietävät, mitä he ovat käyneet läpi, ja vain he ymmärtävät rohkeiden sydäntensä voiman. He ymmärtävät, minkälainen on sellainen ihminen, joka ei koskaan anna periksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Wollstonecraft, M. (2016). A vindication of the rights of woman. In Ideals and Ideologies: A Reader. https://doi.org/10.4324/9781315625546
 • Adams, P., Rosaldo, M., & Lamphere, Z. L. (2007). Woman Culture and Society. The British Journal of Sociology. https://doi.org/10.2307/590199

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.