Logo image
Logo image

Hoikista vyötäröä 3 päivän puhdistavalla kuurilla

3 minuuttia
Yksi tärkeimmistä asioista silloin, kun tavoitteena on vyötärön hoikistaminen, on välipalojen välttäminen aterioiden välillä. Vaikka tämä ei kenties tunnukaan kovin merkittävältä asialta, se voi silti olla välttämätön muutos kyseisen alueen kaventamiseksi.
Hoikista vyötäröä 3 päivän puhdistavalla kuurilla
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Vyötärön hoikistaminen ei ole mikään helppo eikä myöskään nopea asia, sillä vyötärö tuppaa olemaan hyvin itsepintaisesti rasvaa keräävä osa monen ihmisen vartalossa. Hoikista vyötäröä helposti näiden vinkkien avulla!

Useimpien ihmisten kohdalla painon kerääntymistä vyötärön alueelle voidaan todella estää, mutta tähän tarvitaan eräitä muutoksia elintavoissa.

Tällä kertaa tulet saamaan selville, kuinka vyötäröä pystytään hoikistamaan erään tehokkaan puhdistavan kolmen päivän kuurin avulla, joka auttaa myös hankkiutumaan eroon myrkyistä.

Jatka lukemista ja kokeile itse, jos haluat hoikistua sekä puhdistaa kehoasi!

Voidaanko vyötäröä todella hoikistaa vain kolmessa päivässä?

Some figure

Kun luit artikkelimme otsikon, ajattelit kenties, että tässä on kyseessä jokin sellainen dieetti, joka on huiputus ja lisäksi epäterveellinen.

Me kuitenkin ehdotamme tässä terveellistä, tietoisesti hyvin toteutettua ja tasapainoista dieettiä, ja jos lisäksi noudatat eräitä neuvojamme, pystyt hoikistamaan kehoasi nopeasti.

Jos päätät jatkaa tätä puhdistuskuuria tai mikäli haluat säilyttää arjessasi jotkin sen osista, terveytesi tulee kiittämään sinua. Lisäksi pystyt näin hoikistamaan kehoasi vähitellen lisää.

Mikä takaa menestyksen, kun tavoitteena on hoikistua?

Tärkeitä tämän vyötärön hoikistamiseksi kasatun suunnitelman kohdalla ovat seuraavat asiat:

 • Emme anna tarkkaa ohjetta sen suhteen, kuinka paljon ruokaa sinun kannattaisi syödä, sillä tämä vaihtelee ihmisestä riippuen. Tulisi kuitenkin välttää itsesi täyteen ahtamista sekä opetella lopettamaan ruoansyönti silloin kun et enää ole nälkäinen, eli silloin, kun olet noin 80-prosenttisesti täynnä.
 • Lisäksi on niin, että jälkiruoka on se kaikkein vaarallisin aterian osa, sillä usein valitaan jotakin makeaa, ja yleensä nämä ovat kaikkein lihottavampia ruokia, jotka menevät suoraan vyötärölle.
 • Moni tuntee olonsa turvonneeksi jokaisen aterian jälkeen siksi, että ei pureskele ruokaansa kunnolla. Jokaista suupalaa tulisi siis pureskella niin paljon, että se muuttuu lähes nestemäiseksi.
 • Illallisen tulisi olla aikainen, ja mieluiten se tulisi nauttia jo alkuillasta. Jos olet silti nälkäinen muutaman tunnin kuluttua, valitse sellainen iltapala, joka sopii ruoansulatuksellesi: lasillinen kasvismaitoa, kiivi tai kourallinen pähkinöitä, tai jokin muu vastaava suupala. Tämä vaihe on hyvin tärkeä, sillä kyseisen yksinkertaisen tavan avulla tulet huomaamaan suuren ja pysyvän muutoksen keskivartalossasi.
 • Jos sinulla on jokin ruoansulatushäiriö, muista käydä lääkärissä, jotta voisit laskea pois kaikki allergiat, ruoka-aineintoleranssit tai hermoston häiriöt, jotka voivat aiheuttaa kroonista suoliston tulehtuneisuutta.

Hoikista vyötäröä tällä rutiinilla

Aamiainen

Some figure

Näiden kolmen päivän aikana aamiaisen tulisi olla terveellinen ja ravitseva, ja tämä tarkoittaa raakatuotteita, kuitua, hyviä rasvoja ja kasviproteiinia.

Tämä yhdistelmä auttaa sinua tuntemaan olosi kylläiseksi ja elinvoimaiseksi, ja samalla se auttaa hoikistamaan kehoasi ja siten myös vyötäröäsi.

Aloita siis valmistamalla itsellesi seuraava smoothie aamiaiseksi.

Tarvittavat ainekset

 • 1 kypsä kiivihedelmä
 • 1 viipale tuoretta ananasta (tai voit käyttää tässä kahta kypsää luumua tai yhden omenan)
 • ½ avokado
 • Tuore sellerinoksa, josta poistat varren, eli käytät selleristä pelkät lehdet
 • 1 ruokalusikallinen chia-siemeniä, joita liotetaan yön yli vedessä
 • 15 manteli- tai hasselpähkinää raakoina tai paahdettuina
 • Hiukan jauhettua inkivääriä
 • 1 ruokalusikallinen ekstraneitsyt-kookosöljyä
 • 1 teelusikallinen jauhettua kurkumaa
 • Hiukan steviaa (valinnainen aines)

Näin valmistat tämän smoothien

 • Listalla mainittujen ainesten lisäksi ota mukaan myös hiukan vettä tai kasvijuomaa, jotta smoothien sekoittuminen olisi helpompaa.
 • Laita kaikki tehosekoittimeen, ja anna sekoittua, kunnes saat juomallesi aikaiseksi tasaisen koostumuksen.
 • Nauti sitten smoothieta aamun mittaan eri vaiheissa.

Lounas ja illallinen

Some figure

Lounaan ja illallisen tulisi olla kahteen annokseen perustuvia:

 • Ensimmäinen osa ovat raa’at tai kuumennetut kasvikset: keitto, salaatti, kuullotetut kasvikset, kasviskeitto tai muu vastaava.
 • Toinen osa ovat proteiinit: lihaa, kalaa, kananmunaa, kasviksia, avokadoa, juustoa, pähkinöitä.

Lounaaksi on suositeltavaa valita raakoja kasviksia ja proteiinia, kun taas illalla on parempi valita kuumennettuja kasviksia ja jotakin vähärasvaista proteiinituotetta.

 • On hyvä valita korkealaatuisia hiilihydraatteja pienissä määrissä, ja mieluiten keskipäivällä. Tähän sopivat täysjyväriisi, kvinoa, hirssi, amarantti, speltti, hiustaleet, peruna, bataatti, maniokkilepä tai muu vastaava.
 • Vältä jälkiruokia niiden kolmen päivän aikana, jolloin toteutat kuurin.
 • Aterioiden välillä voit syödä pähkinöitä, kotitekoisia mehuja, kasviksia, kasvismaitoa, banaania ja muita vastaavia.

Liikunta ja venyttely

Some figure

Lopuksi sitten sellainen asia, että on hyvin tärkeää kävellä runsaasti näiden kolmen päivän aikana sekä harrastaa jotakin keskitason intensiteetin liikuntaa puolen tunnin ajan päivässä.

Tämän tyyppinen liikunta, jossa yhdistyvät hypyt, kyykyt, punnerrukset ja juoksut, on erinomainen valinta aineenvaihdunnan lisäämiseksi ja rasvan polttamiseksi etenkin vyötärön alueella.

Onko omanakin tavoitteenasi vyötärön hoikistaminen tehokkaasti? Tässä tapauksessa kokeile esittelemäämme kuuria, jonka avulla saat tuloksia terveellisesti ja jo kolmessa päivässä. Tartu tilaisuuteen ja hoikista vyötäröä helposti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.