4 keinoa kapeamman vyötärön saavuttamiseksi

joulukuu 30, 2016
Jos yrität laihtua, kokeile illallisen ruokamäärän pienentämistä, sillä kun keho ehtii sulattaa kaiken nauttimasi ruuan, se ei kerry vyötärömakkaroiksi.

Vyötärön kaventaminen voi olla vaikeaa, sillä yhden tietyn kehonosan muokkaaminen ja laihduttaminen on hankalaa. Geneettisellä perimällä, aineenvaihdunnan toiminnalla ja hormonaalisilla seikoilla on suuri vaikutus siihen, miten ja minne rasva kerääntyy, ja jokaisen keho toimii eri tavalla.

On helppo ajatella, että kunnon dieetti karkoittaa vyötärömakkarat, mutta joskus saatatkin pahentaa tilannetta rajuilla ruokavaliomuutoksilla tai rasva katoaa, mutta vääristä paikoista. Litteä vatsa on monen haaveissa, mutta vaikea saavuttaa.

Tässä artikkelissa jaamme kanssasi neljä tehokasta ja yllättävää vinkkiä siihen, miten vyötäröltä saa karistettua senttejä yhdessä viikossa – ja mikä parasta, nämä keinot ovat helppoja toteuttaa.

Miksi vyötärön kaventaminen on niin vaikeaa?

Kapoinen vyötärö on monen naisen haave, sillä se korostaa kauniisti lantion linjoja. Vyötärölihavuus on yksi vaarallisimmista lihavuuden muodoista, sillä rasva kertyy usein myös sisäelimien ympärille ja voi aiheuttaa vakavia terveyshaittoja.

Vaikka olisit muutoin hoikassa kunnossa, saattaa vyötärölle silti kertyä muutamia ylimääräisiä senttejä, jotka eivät tunnu karisevan millään.

Tutustutaan tarkemmin siihen, miksi vyötärölle kertyy niin herkästi kiloja:

 • Hormonien epätasapaino, esimerkiksi vaihdevuosien aikana
 • Raskaus
 • Ruuansulatuksen ongelmat
 • Hidas aineenvaihdunta
 • Liikunnan puute
 • Paljon sokeria ja prosessoituja ruokia sisältävä ruokavalio
 • Alkoholin suurkulutus
 • Stressi

Suositeltua lukemista: Japanilainen ruokavalio: Terveellistä itämaista ruokaa painonpudotukseen

Rajoita illallisen ruokamäärää

Illallinen on ateria, joka on usein vastuussa lihomisesta. Runsaan tai epäterveellisen illallisen merkit voivat näkyä nopeasti etenkin vyötäröllä. Usein vyötärö on myös se ensimmäinen alue, jolla huomaat positiiviset muutokset, kun alat vähentää syömäsi ruuan määrää illallisella ja ajoittamalla ruokailun aikaisempaan ajankohtaan.

Kun syöt aikaisemmin varmistat, että keholla on tarpeeksi aikaa sulattaa ruoka ennen nukkumaanmenoa. Osa meistä on tottunut syömään myöhäisen illallisen, ja illallisen aikaistaminen voi tuntua hankalalta, mutta suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan sitä. Nappaa kevyt välipala iltapäivällä ja syö pienempi illallinen kuin mihin olet tottunut.

Suosi kevyitä, helposti valmistuvia aterioita ja vähennä nauttimasi ruuan määrää tietoisesti. Kokeile ruuan annostelua pienemmälle lautaselle ja vältä suuria, raskaita aterioita. Kun syöt pienen välipalan muutamaa tuntia ennen illallista, on olosi kylläisempi, etkä kaipaa suurta annosta. Huomaat eron entiseen jo seuraavana aamuna: vatsa on litteämpi pienemmän annoksen johdosta. Tämä motivoi sinua jatkamaan, ja pian vyötärö alkaa kaventua.

Annoskokojen kontrollointi

Lounas

Pyri syömään riittävästi, niin ettet tunne oloasi nälkäiseksi, mutta vältä ylensyömistä ja ”täyttä” oloa. Lopeta syöminen siinä vaiheessa, kun tuntuu että mahaan mahtuisi vielä hiukan lisää ruokaa. Huomaat ehkä, että viiden tai kymmenen minuutin kuluttua syömisen lopettamisesta olosi onkin täysi, sillä kaikki ruoka on nyt kulkeutunut vatsalaukkuun.

On tärkeää osata rajoittaa syömisiään, sillä usein ihmiset ylensyövät etenkin niitä epäterveellisiä ruokia, kuten leipää tai herkkuja.

Yksi hyvä keino rajoittaa ruokamäärää on nauttia ruuansulatusta tehostava teejuoma ruokailun jälkeen. Tämä täyttää mahaa entisestään ja ehkäisee sokerinhimoa. Muista myös pureskella ruokasi kunnolla.

Lisää proteiinin määrää ruokavaliossa

Proteiinilähteet

Olet varmasti kuullut dieeteistä, jotka sisältävät runsaasti proteiinia ja joiden avulla saavuttaa nopeasti tuloksia. Nämä dieetit ovat todistetusti tehokkaita nopeaan laihtumiseen, mutta ne ovat rankkoja maksalle ja munuaisille, eivätkä tulokset ole pysyviä. Usein kilot palaavat takaisin kuurin lopettamisen jälkeen.

Liiallinen proteiini ei ole hyväksi, mutta proteiinin määrän lisääminen ruokavaliossa voi helpottaa laihtumista ja trimmata etenkin vyötäröä. Proteiinia saa sekä eläintuotteista että kasviperäisistä aineksista, joten sinun ei tarvitse alkaa popsimaan pelkkää kananrintaa proteiinimäärän lisäämiseksi.

Eläinperäistä proteiinia saat:

 • Punaisesta lihasta
 • Kalasta ja merenelävistä
 • Kananmunista
 • Maitotuotteista

Kasviperäistä proteiinia saat:

 • Pavuista
 • Pähkinöistä ja siemenistä
 • Täysjyvästä
 • Avokadosta

Syö annos proteiinia jokaisella aterialla ja yhdistele eläinproteiinia ja kasviproteiinia. Syö sekä raakoja että kypsennettyjä kasviksia. Muista myös nauttia täysjvätuotteita.

Suositeltua lukemista: 10 avokadon siemenen hyötyä terveydessä ja kauneudenhoidossa

Käytä hyviä rasvoja

Rasvat ovat tärkeä osa terveellistä ruokavaliota, eikä sinun tarvitse ryhtyä rasvattomalle dieetille laihtuaksesi. Kunhan valikoit rasvasi tarkasti, pidät huolta siitä että elimistösi saa tarvitsemansa rasvahapot, mutta et kerrytä elimistöön ylimääräistä rasvaa.

Terveelliset rasvat auttavat sinua laihtumaan ja kaventamaan vyötäröäsi sekä muita alueita, joille rasvaa yleensä kertyy. Hyvät rasvat tukevat monia tärkeitä elintoimintoja.

Lisää annos terveellistä rasvaa jokaiseen ateriaan:

 • Pähkinät ja siemenet
 • Avokado
 • Kylmäpuristetut kasviöljyt, kuten kookos, seesami, vehnänalkio jne.
 • Kala
 • Kananmunan keltuainen
 • Maitotuotteet, kuten jogurtti ja juusto
UUTISIA VERKOSSA