Huolehdi kehostasi jatkuvan puhdistuskuurin avulla

Toistuvat terveysongelmat voivat olla osoitus siitä, että kehosi tarvitsee puhdistuskuurin.
Huolehdi kehostasi jatkuvan puhdistuskuurin avulla
Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut ja tarkastanut liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Keho on äärimmäisen älykäs ja pyytää, kun se tarvitsee jotakin. Jos huomaat, että sinulla on vajetta joistakin ravintoaineista tai tarvitset kehon puhdistuskuurin, kehosi ilmoittaa sen sinulle.

Kun kärsit yhtäkkisestä pääkivusta, ummetuksesta, uupumuksesta tai muusta erittäin epätavallisesta oireesta, on tärkeää ottaa se huomioon, sillä kehosi saattaa tarvita puhdistuskuuria.

Normaalisti puhdistuskuuri tulisi tehdä 2-3 kuukauden välein, jotta keho puhdistuisi kaikista myrkyistä, joita olet saanut näiden kuukausien aikana. On kuitenkin hyvä idea pitää keho jatkuvasti puhdistettuna.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka voit tehdä sen mahdollisimman luonnollisella ja terveellisellä tavalla.

Milloin sinun pitäisi puhdistaa keho?

vatsa ei voi hyvin

Kaiken kaikkiaan on todella tärkeää, että otat huomioon sen mitä oireita sinulla on ja kuinka usein niitä esiintyy. Niiden toistuvuudesta riippuen on hyvä ajatus alkaa harkita puhdistuskuurin pitämistä.

Puhdista kehosi, jos sinulla on seuraavanlaisia oireita:

 • Ummetus: krooninen ummetus tarkoittaa sitä, että ruoansulatusjärjestelmälläsi ei ole kaikki hyvin. Jos näin on, lisää kuidun nauttimista ja tee muutoksia ruokavalioosi. Jos et huomaa parannusta, on paras kokeilla puhdistavia mehuja.
 • Väsymys: paksusuolessa ja vatsassa oleva liiallisten myrkkyjen määrä voi aiheuttaa väsymystä ja aamuisin tuntemaa lisäväsymystä. Voit keventää oloasi puhdistamalla molemmat elimet, mukaan lukien maksan.
 • Unettomuus: melatoniini on osoitus siitä, että on aika nukkua. Kun myrkkyjä on kuitenkin liikaa, sen tuotanto vähenee ja se saa meidät pysymään hereillä myöhään tai heräämään ajoittain.
 • Päänsärky: päänsärky on osoitus siitä, että kaikki ei ole kunnossa kehossasi. Lisäksi jos sitä esiintyy säännöllisesti, on tärkeää alkaa harkita puhdistuskuurin tekemistä.

Kuinka pidät kehosi puhdistettuna jatkuvasti

Tehokkain tapa kehon puhdistamiseksi on ruokavalio, joka auttaa puhdistamaan myrkyt. Tasapainoinen ruokavalio onkin siis paras vaihtoehto kehon puhdistamiseksi ja siihen kuuluvat seuraavat ainesosat:

 • Karpalot ovat täynnä antioksidantteja. Ne auttavat pysäyttämään tulehduksen ja kun on kyse munuaisista, ne ovat mahtavia taistelemaan infektioita, kuten virtsarakon tulehdusta vastaan.
 • Sitruuna: sen suuren C-vitamiinipitoisuuden ansiosta sitruuna on ihanteellinen maksan puhdistaja ja se poistaa kehon yleiset myrkyt.
 • Punajuuret ovat mainio tapa puhdistaa veri.

Mehut ja smoothiet ovat hyviä tapoja nauttia näitä ruokia ja voit juoda niitä noin 2-3 kertaa viikossa. Se auttaa sinua pitämään kehon puhtaana myrkyistä.

1. Sitrusmehu

hedelmät ovat puhdistuskuurin avain

Koska sitrushedelmät sisältävät runsaasti A-, B- ja C-vitamiinia sekä mineraaleja, kuten kaliumia ja kalsiumia, ovat ne hyviä estämään nestettä kerääntymästä. Näiden mehujen menestyksen salaisuus on juoda niitä kuukauden ajan tulosten saamiseksi.

Ainesosat

 • 1 sitruuna
 • 3 appelsiinia
 • Kourallinen pinaattia
 • 80 g papaijaa

Valmistus

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes ne ovat hyvin sekaisin. Halutessasi voi siivilöidä mehun.

2. Suoliston puhdistava mehu

Myrkytön suolisto on erittäin tärkeää koko kehon terveyden kannalta yleisesti ottaen. Tämä mehu on ihanteellinen sen puhdistamiseksi ja sitä myötä myös ummetusta vastaan taistelemiseksi.

Ainesosat

 • 1 päärynä
 • 1 punainen omena
 • 60 g fenkolia
 • 250 ml vettä

Valmistus

Poista (halutessasi) omenan ja päärynän kuoret. Leikkaa ne kuutioiksi ja sekoita tehosekoittimessa fenkolin ja veden kanssa. Juo päivittäin lounaalla tai lounaan jälkeen.

3. Päänsärkyyn auttava mehu

ananassmoothie

Ananas on mainio diureetti ja mahtava kuidun lähde, mikä tekee siitä migreeneihin ja päänsärkyyn soveltuvan hedelmän.

Ainesosat

 • 3 ananasviipaletta
 • 1 rkl kvinoaa
 • 250 ml vettä

Valmistus

Laita lusikallinen kvinoaa veteen ja anna sen liota yön ajan. Lisää se sitten tehosekoittimeen ananaksen kanssa ja sekoita. Voit halutessasi siivilöidä seoksen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Christodoulides S, Dimidi E, Fragkos KC, Farmer AD, Whelan K, Scott SM. Systematic review with meta-analysis: effect of fibre supplementation on chronic idiopathic constipation in adults. Aliment Pharmacol Ther. 2016 Jul;44(2):103-16. doi: 10.1111/apt.13662. Epub 2016 May 12. PMID: 27170558.
 • Xie Z, Chen F, Li WA, Geng X, Li C, Meng X, Feng Y, Liu W, Yu F. A review of sleep disorders and melatonin. Neurol Res. 2017 Jun;39(6):559-565. doi: 10.1080/01616412.2017.1315864. Epub 2017 May 1. PMID: 28460563.
 • Kaczmarczyk MM, Miller MJ, Freund GG. The health benefits of dietary fiber: beyond the usual suspects of type 2 diabetes mellitus, cardiovascular disease and colon cancer. Metabolism. 2012 Aug;61(8):1058-66. doi: 10.1016/j.metabol.2012.01.017. Epub 2012 Mar 7. PMID: 22401879; PMCID: PMC3399949.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.