Logo image
Logo image

Rasvan polttaminen ja 5 syytä siihen, miksi rasva ei pala

2 minuuttia
Jotta pääsisit eroon vatsarasvasta, sinun on varottava tekemästä tiettyjä virheitä, jotka voivat vaikeuttaa asiaa tai saada sinut jopa lihomaan.
Rasvan polttaminen ja 5 syytä siihen, miksi rasva ei pala
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Joskus et saa rasvaa palamaan liikunnan etkä tiukan ruokavalionkaan avulla. Jos näin on sinun kohdallasi, kerromme syitä siihen. Pane ne muistiin ja valmistaudu taistelemaan ongelmaa vastaan. Rasvan polttaminen on paljon helpompaa kuin luulet!

Älä huoli, sillä suurin osa syistä tiukassa istuvaan vatsarasvaan on helppo kumota. Tämän tehdäksesi sinun on vain parannettava ruokavaliotasi ja tehtävä siitä monipuolisempi. Ja tee sama liikuntarutiinillesikin. Niin helppoa ja yksinkertaista se on.

1. Et syö riittävästi proteiinia

Jos haluat pysyä terveenä, on tärkeää syödä suositeltu päivittäisannos proteiinia. Se on tärkeää erityisesti myös siksi, että pääsisit eroon vatsarasvasta ja että rasvan polttaminen onnistuisi.

Joitakin ruokia, jotka sinun tulisi lisätä ruokavalioosi ovat:

 • Kala
 • Kana
 • Kalkkuna
 • Kasvikset
 • Palkokasvit

Pyri samanaikaisesti vähentämään sen proteiinin määrää, jota saat punaisesta lihasta ja juustosta.

2. Et harrasta liikuntaa oikein

Some figure

Liikunta on aina hyväksi. Mutta voit hyödyntää joitakin liikkeitä, joista on erityisen paljon apua vatsarasvan karkottamisessa. Tämän tehdäksesi sinun on parasta vaihtaa osa aerobisesta treenistä painoharjoitteluun jotta rasvan polttaminen pääsee käyntiin.

Pyöräilijä

 • Pyöräilijäliike auttaa vahvistamaan suoria ja vinoja vatsalihaksia.
 • Tämän liikkeen tehdäksesi käy selällesi. Laita kätesi pääsi alle.
 • Kohota polvet sitten rintakehään ja nosta samanaikaisesti hartioita lattiasta.
 • Liikuta jalkojasi niin kuin polkisit polkupyörää.

Ylävartalon kierto

Some figure
 • Tämä nimellä ylävartalon kierto tunnettu liike on vatsalihasharjoitus. Se on erittäin hyödyllinen koko vatsan alueen treenaamiseen, mutta erityisesti se työstää vinoja vatsalihaksia.
 • Saadaksesi parhaat hyödyt irti tästä liikkeestä, se on parasta tehdä jonkinlaisen painon kanssa. Tämä lisää vastustusta vatsalihaksissa.

Kuntopallo

Toinen vaihtoehto vatsalihasten vahvistamiseksi käsittää kuntopallon. Tässä liikkeessä ei treenata samalla tavalla kuin muissa harjoituksissa, sillä pallon lisäämä haaste on se, että se vaikeuttaa ylävartalon pitäämistä vakaana.

 • Tämän liikkeen tehdäksesi aseta pallo alaselkäsi alle. Nojaa siihen kokonaan. Laita sitten kätesi pääsi taakse.
 • Jotta saat nostettua ylävartaloasi pallon päältä, purista vatsalihaksiasi kohottaaksesi rintakehääsi lantiotasi kohti.
 • Tässä harjoituksessa sinun on pidettävä pallo paikallaan vatsarutistusta tehdessäsi. Toisin sanoen silloin, kun puristat vatsalihaksiasi ja nostat ylävartaloasi ilmaan.

Vinot vatsalihakset

Some figure
 • Käy selinmakuulle lattialle jalat kohotettuina ristissä. Laita kätesi pääsi taakse sitä tukeaksesi.
 • Tässä liikkeessä yksi jaloista pidetään toisen jalan päällä. Tämä pakottaa vatsan sivuosat työskentelemään kovemmin.

3. Kiinnitä huomiota immuunijärjestelmääsi

Joskus sitkeä vatsarasva on oire, joka liittyy immuunijärjestelmään. Sinun on selvitettävä, onko näin sinun kohdallasi.

Autoimmuunisairauksia tulisi hoitaa kortikosteroideilla. Näihin kuuluvat prednisoni ja kortisoni. Erityisesti nämä lääkkeet voivat aiheuttaa painonnousua vatsan alueella.

Jos sinulla on jokin autoimmuunisairaus ja rasvaa kertyy tälle alueelle, sinun tulisi tietää, että se johtuu lääkityksestä. Todennäköisesti ongelma ratkeaa hoidon loputtua.

4. Syöt vain kevyttuotteita

Some figure

Asian voisi luulla olevan päinvastoin. Mutta jos syöt vain vähärasvaisia kevyttuotteita, et laihdu. Sen sijaan käy juuri päinvastoin.

Nämä ruoat sisältävät erittäin paljon sokeria, ja sokeri on yksi syistä kasvaneelle vyötärönympärykselle.

5. Et syö aamupalaa

Minkä tahansa aterian väliin jättäminen ei ole hyväksi. Mutta jos jätät aamiaisen syömättä, se on erityisen paha asia.

Tämä johtuu siitä, että aamupala on päivän tärkein ateria. Sen skippaaminen ei ainoastaan hidasta aineenvaihduntaasi, vaan saa sinut myös lihomaan vatsan seudulta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Nurul-Fadhilah, A., Teo, P. S., Huybrechts, I., & Foo, L. H. (2013). Infrequent Breakfast Consumption Is Associated with Higher Body Adiposity and Abdominal Obesity in Malaysian School-Aged Adolescents. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0059297
 • Boutelle, K. N., Libbey, H., Neumark-Sztainer, D., & Story, M. (2009). Weight Control Strategies of Overweight Adolescents Who Successfully Lost Weight. Journal of the American Dietetic Association. https://doi.org/10.1016/j.jada.2009.09.012

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.