5 helppoa keinoa aerobiseen liikuntaan

toukokuu 9, 2017
Kuka tarvitsee kuntosalia, kun voit saada kaiken tarvitsemasi liikunnan oman kodin rauhassa tai lähipuistossa? Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet viiteen erilaiseen rasvaa polttavaan harjoitukseen, joita voit kokeilla kotona tai ulkosalla.

Mitä tulee rasvanpolttoon, on aerobinen liikunta yksi parhaista keinoista tähän. Säännöllinen liikunta parantaa elimistön aineenvaihduntaa ja kykyä käyttää rasvaa energiaksi. Samalla elimistöstä poistuu myrkkyjä ja kuona-aineita, sekä ylimääräisiä nesteitä, jotka saattavat osaltaan vaikuttaa painon kertymiseen.

Sinun ei tarvitse lähteä salille ja maksaa kallista jäsenyyttä liikkuaksesi riittävästi ja ottaaksesi aerobisen liikunnan osaksi päivittäistä rutiinia. Monia aktiviteetteja voidaan harrastaa myös oman kodin rauhassa, ilman ylimääräisiä kuluja.

Parhaimmat tulokset saavutat yhdistämällä voimaharjoittelun aerobiseen liikuntaan, sillä lihasten kasvaessa ja vahvistuessa poltat helpommin ja tehokkaammin kaloreita ja pysyt timmissä kunnossa.

Alta löydät viisi loistavaa aerobista liikuntamuotoa, joiden avulla pysyt terveenä ja hoikkana.

1. Kävely

kävely

 

Kävely on yksi helpoimmista aerobisista liikuntamuodoista, joka soveltuu lähes kaikille iästä ja painosta riippumatta. Kävely ei pelkästään auta sinua laihtumaan, sillä kun kävelet päivittäin, tehostat verenkierron toimintaa, poistat ylimääräisiä nesteitä ja lihasjäykkyyttä. Kävely soveltuu erityisen hyvin myös aikuisiän diabetesta ja korkeaa verenpainetta sairastaville, sillä se on hellävarainen liikuntamuoto.

Miten kävelyharrastus aloitetaan?

Varmista, että jalassasi on mukavat, tukevat kengät ja pue päällesi hengittävät ja mukavat vaatteet. Aloita kävelyharrastus puolen tunnin rivakalla lenkillä – on tärkeää, että hengästyt liikunnan aikana, tämä on merkki siitä, että kaloreita palaa.

Suositeltua lukemista: Laihdu kävelemällä

2. Zumba

Zumbaaminen on hauska keino nostattaa sykettä ja parantaa liikkuvuutta, sillä Zumba on tanssipohjainen liikuntamuoto, jossa liikutaan energisen lattarimusiikin tahtiin.

Zumba on koko kehon liikuntamuoto, jossa jokainen lihas pääsee tekemään töitä ja kaloreita palaa runsaasti – 60 minuutin mittainen sessio voi polttaa jopa 1500 kaloria! Zumba polttaa rasvaa etenkin lantion ja vatsan seudulta.

Miten aloitan zumbaharrastuksen?

 • Etsi käsiisi zumbatunti lähiseudun ryhmäliikuntatunneilla. Zumba on suosittu liikuntamuoto, ja tunteja on yleensä tarjolla pienilläkin paikkakunnilla. Voit kokeilla zumbaa myös Youtube-videoiden avulla tai ostamalla liikunta-DVD:n.
 • Valitse soittolistalle parhaat lattarirytmit ja laihdu tanssien!

3. Step-aerobic

stepaerobic

 

Mielikuva steppilaudasta saattaa nostattaa nostalgisia muistoja 90-luvun aerobic-huumasta. Steplautaharjoittelu auttaa kaloreiden palamisen lisäksi kiinteyttämään ja vahvistamaan lihaksia, eikä sitä tule ylenkatsoa.

Aerobictunnilla hiki virtaa ja syke on koholla, joten tiedät tekeväsi jotain oikein. Steplautaharjoittelussa käytetään matalaa penkkiä tai lautaa, jolle astutaan eri liikesarjoja tehden.

Stepharjoittelu kohottaa kuntoa, parantaa tasapainoa, koordinaatiota ja keskittymiskykyä.

Miten harjoittelen steplaudalla?

 • Seiso selkä suorassa laudan edessä, puske hartiat taakse ja rentoudu. Ota askel ylös laudan keskelle.
 • Varmista, että koko jalkapohjasi on laudalla ja astuessasi alas, laske koko jalka alas kantapäätä myöten ennen seuraavaa askelta.
 • Vältä äkkinäisiä liikkeitä ja hyppyjä, sillä voit vahingoittaa polviasi tai nilkkojasi.
 • Voit aloittaa harjoittelun helpolla sarjalla, jossa nouset laudalle ja astut takaisin alas. Toista liike kummallakin jalalla, tee 20 toistoa kolmessa sarjassa.

4. Pyöräily

Pyöräily on loistava liikuntamuoto sillä:

 • Se aktivoi aineenvaihduntaa ja polttaa rasvaa.
 • Se vahvistaa jalkojen lihaksia ja pakaroita.

Säännöllinen pyöräily ennaltaehkäisee stressiä, nivelkipua ja verenkierto-ongelmia.

Miten aloitan pyöräilyharrastuksen

 • Varmista että käytössäsi on liikuntapyöräilyyn soveltuva, kevyt pyörä ja että sen asetukset ovat kehollesi kohdillaan. Pue päälle mukavat vaatteet ja vietä 30-40 minuutta nauttien raikkaasta ilmasta pyöräillen.
 • Jos sinulla on sisäpyörä, voit viettää 20-30 minuuttia pyöräillen sisällä kotona.

Suositeltua lukemista: Miten harrastaa liikuntaa pitkän tauon jälkeen

5. Hyppynaru

hyppynaru

 

Hyppynaruharjoittelu on hauskaa ja tuo mukanaan muistoja lapsuudesta. Hyppynarulla voi kuitenkin saada kunnollisen treeninkin aikaiseksi, sillä se auttaa polttamaan rasvaa ja lisäämään lihasmassaa.

Hyppynarua käyttäessäsi parannat aineenvaihdunnan toimintaa, ja vahvistat luustoa ja niveliä. Tämän lisäksi hyppynaruharjoittelu tekee hyvää kognitiiviselle suorituskyvylle, sillä se vaatii keskittymistä ja koordinaatiokykyä.

Miten treenaan hyppynarulla?

 • Pidä selkä suorassa, katse eteenpäin suunnattuna.
 • Pidä yläkroppa suorassa ja polvet kevyesti taivutettuina.
 • Pidä kyynärpäät lähellä vartaloa ja liikuta hyppynarua ranteillasi.
 • Puske ylös ja laskeudu päkiälle.
 • Hypi 50-100 hyppyä kerrallaan.

Kuten tästä artikkelista käy ilmi, voi aerobinen harjoittelu olla hauskaa ja helppoa. Löydä oma tapasi liikkua ja kokeile näitä liikuntamuotoja joko ulkosalla puistossa tai oman kodin rauhassa. Liikkumalla pysyt hyvässä kunnossa ja ehkäiset lihomisen.

 

UUTISIA VERKOSSA