Juustokakku Philadelphia -tuorejuustosta

21 marraskuun, 2018

Tänään esittelemme teille tämän helpon ja herkullisen juustokakku reseptin joka on valmistettu Philadelphia -tuorejuustosta tavanomaisen pehmeän juuston sijaan. Tämä tuorejuusto antaa kakulle ainutlaatuisen kermaisen koostumuksen ja hieman hapanta lisäpotkua!

Valmistellessani aineksia huomasin että vaaka ei toiminut kunnolla, joten kaikki täytyi tehdä improvisoiden. Onneksi, koska sen myötä tämä juustokakku resepti syntyi! Tämä juustokakku resepti ei sisällä ollenkaan aineiden punnituksia. Sen sijaan, kerron toisen mittaustavan mitata esimerkiksi niille jotka eivät omista keittiövaakaa.

Kädet… taikinaan!

Ainekset

Pohja:

  • 1 paketti vaaleita keksejä
  • 1 ½ kuppia maitoa

Täyte:

  • 400 grammaa Philadelphia -tuorejuustoa (jos ne tulevat 150 gramman paketeissa, käytä 3 pakettia)
  • 1 kuppi sokeria – 150 grammaa
  • 1 kuppi maitoa – 150 grammaa
  • 4 isoa ruokalusikallista vehnäjauhoja – 80 grammaa
  • 1 kananmuna
  • 1 kuppi voisulaa – 150 grammaa

 

Ohjeet

Valmistetaan ensin pohja, ja sen paistuessa voimme valmistaa täytteen. 

Valmistele ensin vuoka tortulle. Valittu vuoka tulee ensin voidella ja sirotella kevyesti jauhoilla jotta kuori ei tartu kiinni. Kuumenna puolitoista kuppia maitoa ja kaada se isoon kulhoon. Riko keksit maidon sekaan ja anna olla muutama minuutti jotta maito imeytyy kekseihin. Kun seos on sopivaa, paina se vuokaan niin tasaiseksi kerrokseksi kuin mahdollista. Paista 8 minuuttia noin 150 asteessa. Samalla valmistamme juustotäytteen.

Vatkaa munat suuressa astiassa. Varmista, että voi on sulanut kunnolla (voit sulattaa joko mikrossa tai liedellä), lisää voi ja sokeri seokseen. Vatkaa seosta kunnes se on tasaista. Lisää Philadelphia, jauhot ja maito. Kun seos on paksuuntunut, sähkövatkaimella saat varmistettua että seokseen ei jää kokkareita. Kaada seos paistetun pohjan päälle ja paista 30 minuuttia noin 165 asteessa.

Kokeile kakun kypsyys veitsellä tai haarukalla. Jos ei vielä ole kypsää, laita takaisin uuniin vielä 10 minuutiksi miedolle lämmölle tai käännä lämpö kokonaan pois. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä. Peitä ohuella kerroksella mustikka- tai vadelmahilloa. Tässä sinulle yksinkertainen juustokakku resepti joka on helppo valmistaa vaikka kiireessä. Nauti!

5 loistavaa syytä syödä munakoisoa illallisella