Logo image
Logo image

5 loistavaa syytä syödä munakoisoa illallisella

3 minuuttia
Munakoiso sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Se koostuu 92-prosenttisesti vedestä, joten munakoiso auttaa välttämään nesteiden kerääntymistä kehoon sekä poistaa myrkyllisiä aineita.
5 loistavaa syytä syödä munakoisoa illallisella
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Lisää munakoiso osaksi ruokavaliotasi niin voit edistää kehosi terveyttä tehokkaasti ja edullisesti. Tämän kasviksen kaloripitoisuus on alhainen moniin muihin ruokiin verrattuna. On kuitenkin muitakin syitä siihen, miksi munakoisoa kannattaisi hyödyntää päivän viimeisellä aterialla.

Illalla on hyvä syödä ainoastaan vähän kaloreita sisältävää ruokaa, joka poistaa myrkyllisiä aineita sekä auttaa puhdistamaan maksaaEi kannata unohtaa sitä, että tämä elin hoitaa yön aikana eräitä elintärkeitä toimintoja kehossasi.

Seuraavassa kerromme siis 5 hyvää syytä siihen, miksi munakoiso on hyvää ruokaa illallisella.

1. Munakoiso auttaa hallitsemaan kolesterolitasoja

Jos saat diagnoosin korkeasta kolesterolista, on ehkä haasteellista tietää, mistä tulisi aloittaa. Saat kyllä ohjeet niistä ruoista, jotka ovat vältettäviä sekä niistä, joita suositellaan, mutta saatat ajatella, että et voi syödä mitään sellaisia ruokia, joista pidät kaikkein eniten.

Tämä tarkoittaakin sitten sitä, että tilanteessa tarvitaan mielikuvitusta – ruoanlaiton pyhään taitoon tulee siis käyttää hiukan enemmän aikaa, ja samoin oikeanlaiset ainekset ovat tärkeät.

Jos syöt munakoisoa päivällisellä ainakin kolme kertaa viikossa, kolesterolitasosi tulevat laskemaan hiljalleen.

Some figure
  • Illallisen ei tarvitse olla kevyt, vaan sen tulisi olla terveellinen ja ravitseva ilman, että siinä on kuitenkaan liiaksi kaloreita.
  • Korkean kaloripitoisuuden käsittävät tuotteet nostavat yleensä LDL-kolesterolin määrää, mikä on se vaarallisempi kolesterolityyppi.
  • Yksi tapa estää tätä tapahtumasta on syödä enemmän kasviksia. Munakoiso tulee myös olemaan avuksi muutaman lisäkilon karistamisessa, mikä on usein loistava lisähyöty.
  • Fenoliyhdisteet, joita munakoisosta löytyy, kuten myös sen sisältämä klorigeenihappo, auttavat alentamaan huonon LDL-kolesterolin määrää elimistössä.

2. Munakoisoa illallisella – täysi olo

Munakoison sisältämä ravintokuitu on varsinainen hyvän ruoansulatuksen ja painonlaskun edistäjä. Näiden yhdisteiden ansioista voit tuntea olosi täydeksi jo vähillä kaloreilla. Kuitu on todella taianomainen asia!

Lisäksi yksi tämän kasviksen hyödyistä on sen kyky estää ummetusta. Itse asiassa munakoiso vaikuttaa niin tehokkaasti, jos syöt sitä illallisella, että voit käydä seuraavana aamuna vessassa ilman mitään ongelmia!

3. Se hoitaa sydäntäsi öisin

Munakoiso on todella mahtava luonnollinen apu sydämellesi. Sen sisältämä kuitu, kalium, C- ja B6-vitamiinit sekä fytoravinteet ovat mahtavia liittolaisia terveen sydämen takaamiseksi.

Some figure

  • Kaikki ruoat joissa on flavonoideja ovat hyviä sydäntautien estäjiä. Munakoison sisältämät antioksidantit auttavat vähentämään verenpainetta sekä suojaavat sinua vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta.
  • Jos sinulla on ollut stressaava ja kiireinen päivä, jonka aikana työtä on ollut paljon ja aikaa vähän, on vain vähän sellaisia tuotteita, jotka voivat auttaa sinua yhtä paljon kuin munakoiso. Valitse siis terveellinen resepti, jonka perustana on munakoiso ja sen loistavat hyvinvointia edistävät vaikutukset.

4. Munakoison tehokas puhdistava vaikutus

Meillä kaikilla on sellaisia päiviä, jolloin olo on raskas tai turvonnut. Kasvot ovat kalpeat, ja tunnet olevasi hyvin väsynyt ja hidas.

Nämä oireet ovat yleensä yhteydessä myrkyllisten aineiden kerääntymiseen, ja tällöin ne pitäisi siis poistaa kehosta. Maksan toiminta tulisi siis optimoida, ja tähän ei ole mitään yhtä hyvää ratkaisua kuin vedenjuonnin lisääminen ja munakoison runsaampi syönti.

Tämän kasviksen myrkyllisiä aineita poistavat vaikutukset mahdollistavat kehon puhdistuksen ja nesteiden kerääntymisen estämisen.

Muista, että munakoisosta 92 % on vettä. Se myös stimuloi munuaisia, sillä tällä tuotteella on kehossa nestettä poistava vaikutus.

5. Se voi parantaa kognitiivista kykyäsi

Munakoisossa on yhdistettä, joka on nimeltään nasunin. Tämä on erään tyyppinen antosyaniini, joka toimii kyvykkäänä antioksidanttina, ja se pystyy suojaamaan aivojen solukalvoja vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta.

Toinen fakta, joka kannattaa pitää mielessä antioksidantteihin liittyen on se, että ne estävät tulehtuneisuutta sekä edistävät veren virtaamista aivoihin. Kaikki tämä auttaa torjumaan aivojen rappeuttavia sairauksia, jotka liittyvät ikääntymiseen.

Munakoison terveysvaikutuksista voidaan todeta yksinkertaisesti niin, että ne kannattaa ehdottomasti hyödyntää lisäämällä tätä kasvista illallisiin säännöllisesti. Yhdistä munakoisoa muihin kevyisiin ja terveellisiin tuotteisiin, ja kokeile esimerkiksi paistettua munakoisoa sitruunan ja valkosipulin kanssa.

Some figure

Munakoisomehu on myös mielenkiintoinen vaihtoehto, joka auttaa puhdistamaan kehoa myrkyistä. Valitse sellaiset reseptit päivän viimeiselle ateriallesi, jotka itsellesi parhaiten sopivat, ja nauti! Tästä kasviksesta kannattaa tehdä osa päivittäistä ruokavaliota.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.