Näin eliminoit pahat hajut keittiössä ja kodissa

Näin eliminoit pahat hajut keittiössä ja kodissa

Kirjoittanut Katherine Flórez

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Joskus koti voi haista ummehtuneelta, eikä syytä siihen löydy heti. Kannattaa selvittää mahdollisimman pian, mistä ummehtuneet tai pahat hajut johtuvat. Yleisimmät syyt ovat mm:

  • Liian vähäinen tuuletus
  • Ilmasto
  • Talon ikä
  • Bakteerit
  • Lattioille ja muille pinnoille kertynyt lika
  • Homehtuva ruoka
  • Kosteus

Päästäksesi eroon pahoista hajuista kotona, kannattaa puhdistaa kaikki pinnat ja tuulettaa kämppä säännöllisesti. Älä tuhlaa rahaa huoneenraikastajiin, jotka jäävät pintoihin kiinni ja sisältävät paljon haitallisia kemikaaleja, vaan kokeile seuraavia luonnollisia keinoja kodin raikastamiseen ja ummehtuneen hajun karkotukseen.

Vanilja

Sekoita muutama tippa eteeristä vaniljaöljyä veteen ja hiero seos puisille huonekaluille ja hehkulamppuihin. Kun hehkulamppu lämpenee, se vapauttaa vaniljan tuoksua tilaan.

Kahvi

pahat hajut pois kahvilla

Kahvi sopii hyvin pahan hajun hävittämiseen. Kahvilla on vahva ja miellyttävä tuoksu, joka raikastaa huoneen kuin huoneen. Jätä kupillinen kahvia avonaisena mihin tahansa kodin tilaan ja huomaat pian, miten positiivinen vaikutus sillä on.

Sitrushedelmät

Käytä sitruunan ja appelsiinin kuoria. Voit paahtaa niitä liedellä, jolloin ne vapauttavat ihanan sitruksisen tuoksun kotiisi.

Suola

Suola on oivallinen tapa poistaa vahvat ja pahat hajut esimerkiksi matoista tai muista kankaista. Kaada desilitra suolaa puhdistettavalle alueelle, ja kuuraa kylmällä vedellä ja harjalla.

Pehmeät pyyhkeet

Jos asettelet muutaman pyyhkeen roskiksen pohjalle, pyyhe imee itseensä pahat hajut. Näin roskiksesta ei karkaa enää epämiellyttäviä tuoksuja.

Pahat hajut keittiössä

Valkoviinietikka

Lämmitä pieni tilkka valkoviinietikkaa kalan hajun poistamiseen keittiön pinnoilta ja ilmasta.

Sitruuna ja neilikka

pahat hajut pois sitruunalla

Keitä desi vettä, lisää kolme paloiteltua sitruunaa ja hyppysellinen neilikkaa. Kiehuva neste poistaa nopeasti pahat hajut keittiöstä ja tepsii etenkin palaneiden popcornien hajun häivyttämiseen.

Sitruunamehu

Sitruunamehua käyttämällä pääsee nopeasti eroon valkosipulin ja sipulin hajusta. Sekoita sitruunamehu veteen ja hiero se niille pinnoille, jotka haiskahtavat sipulilta.

Timjami, rosmariini tai laakeri

yriteillä pahoista hajuista eroon

Asettele kimppu timjamia, rosmariinia tai laakeria mille tahansa kuumalle alustalle ja ne vapauttavat ihastuttavan yrttisen ja raikkaan tuoksun ilmaan.

Kaneli

Jos keität hyppysellisen kanelia tai kanelitangon vedessä, se vapautuu ilmaan ja karkottaa etenkin kalan hajun keittiöstä.

Valkaisuaine

Sekoita suuressa kulhossa desi valkaisuainetta kylmään veteen ja aseta tiskialtaaseen. Anna seoksen seistä 20 minuuttia ja huuhtele valkaisuaine sitten pois.

Muista

Kuten huomaat tästä listasta, on olemassa monia eri keinoja ja vinkkejä kodin sisäilman raikastamiseen. Näitä keinoja voi kokeilla vaikka silloin, kun viihdytät vieraita, mutta illallisen kokkauksen jälkeen asunnossa velloo esimerkiksi kalan haju. Näillä keinoilla pääset nopeasti eroon pahoista hajuista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.