Näin eliminoit pahat hajut keittiössä ja kodissa

Joskus koti voi haista ummehtuneelta, eikä syytä siihen löyty heti. Kannattaa tutkia, mistä ummehtunut tai paha haju johtuu. Yleisimmät syyt ovat mm:

  • Liian vähäinen tuuletus
  • Ilmasto
  • Talon ikä
  • Bakteerit
  • Lattioille ja muille pinnoille kertynyt lika
  • Homehtuva ruoka
  • Kosteus

Päästäksesi eroon pahoista hajuista kotona, kannattaa puhdistaa kaikki pinnat ja tuulettaa kämppä säännöllisesti. Älä tuhlaa rahaa huoneenraikastajiin, jotka jäävät pintoihin kiinni ja sisältävät paljon haitallisia kemikaaleja, vaan kokeile seuraavia luonnollisia keinoja kodin raikastamiseen ja ummehtuneen hajun karkoitukseen.

Vanilja

Sekoita muutama tippa eteeristä vaniljaöljyä veteen ja hiero seos puisille huonekaluille ja hehkulamppuihin. Kun hehkulamppu lämpenee, se vapauttaa vaniljan tuoksua tilaan.

Kahvi

kahvipavut

Kahvi sopii hyvin pahan hajun hävittämiseen. Kahvilla on vahva ja miellyttävä tuoksu, joka raikastaa huoneen kuin huoneen. Jätä kupillinen kahvia avonaisena mihin tahansa kodin tilaan ja huomaat pian, miten positiivinen vaikutus sillä on.

Sitrushedelmät

Käytä sitruunan ja appelsiinin kuoria. Voit paahtaa niitä liedellä, jolloin ne vapauttavat ihanan sitruksisen tuoksun kotiisi.

Suola

Suola on oivallinen tapa poistaa pahat ja vahvat hajut esimerkiksi matoista tai muista kankaista. Kaada desi suolaa puhdistettavalle alueelle, ja kuuraa kylmällä vedellä ja harjalla.

Pehmeät pyyhkeet

Jos asettelet muutaman pyyhkeen roskiksen pohjalle, pyyhe imee itseensä pahat hajut, eikä roskiksesta karkaa enää epämiellyttäviä tuoksuja.

Inhottavat hajut keittiössä

Valkoviinietikka

Lämmitä pieni tilkka valkoviinietikkaa kalan hajun poistamiseen keittiön pinnoilta ja ilmasta.

Sitruuna ja neilikka

sitruuna

Keitä desi vettä, lisää kolme paloiteltua sitruunaa ja hyppysellinen neilikkaa. Kiehuva neste poistaa nopeasti pahat hajut keittiöstä ja tepsii etenkin palaneiden popcornien hajun häivyttämiseen.

Sitruunamehu

Sitruunamehua käyttämällä pääsee nopeasti eroon valkosipulin ja sipulin hajusta. Sekoita sitruunamehu veteen ja hiero se niille pinnoille, jotka haiskahtavat sipulilta.

Timjami, rosmariini tai laakeri

mausteet

Asettele kimppu timjamia, rosmariinia tai laakeria mille tahansa kuumalle alustalle ja ne vapauttavat ihastuttavan yrttisen ja raikkaan tuoksun ilmaan.

Kaneli

Jos keität hyppysellisen kanelia tai kanelitangon vedessä, se vapautuu ilmaan ja karkoittaa etenkin kalan hajun keittiöstä.

Valkaisuaine

Sekoita suuressa kulhossa desi valkaisuainetta kylmään veteen ja aseta tiskialtaaseen. Anna seoksen seistä 20 minuuttia ja huuhtele valkaisuaine sitten pois.

Muista

Kuten huomaat tästä listasta, on olemassa monia eri keinoja ja vinkkejä kodin sisäilman raikastamiseen. Näitä keinoja voi kokeilla vaikka silloin, kun viihdytät vieraita, mutta illallisen kokkauksen jälkeen asunnossa velloo esimerkiksi kalan haju. Näillä keinoilla pääset nopeasti eroon pahoista hajuista.