6 luonnollista tuotetta rasvan puhdistamiseksi keittiötasoilta

18 huhtikuun, 2019
Jos keittiön ja erityisesti työtasojen puhdistaminen tuntuu aina rasittavalta, näistä vinkeistä on sinulle apua. Sano hyvästit ärsyttäville rasvatahroille käyttämällä luonnollisia ja turvallisia tuotteita, joita sinulta löytyy jo varmasti kotoasi.

Ruoanlaitosta jää aina jäljet keittiöön. Katso vaikka työtasoja: ne ovat lähes aina ruoan tahrimat. Tänään jaammekin parhaat vinkit rasvan puhdistamiseksi keittiötasoilta – täysin luonnollisesti!

Lempiaterioiden kokkaaminen on kyllä mukavaa puuhaa, sillä sen lisäksi että se rentouttaa, se hemmottelee myös makunystyröitä. Tämä ilo muuttuu kuitenkin ärsytykseksi pian ruoanlaiton jälkeen, kun on aika siivota keittiö.

Tätä tapahtuu myös täysin terveellistä ruokavaliota noudattaville. Kasvikset, lihat, hedelmät yms. jättävät myös rasvatahroja keittiötasoille. 

Enää sinun ei tarvitse huolehtia tästä, sillä on olemassa joitakin luonnollisia tuotteita, jotka puhdistavat rasvatahrat keittiötasoilta hyvin tehokkaasti. Alla jaamme listan niistä kaikkein parhaimmista.

Luonnolliset tuotteet rasvan puhdistamiseksi keittiötasoilta

parhaat vinkit rasvan puhdistamiseksi keittiöstä

Keittiötasojen valmistusmateriaali vaikuttaa paljon siihen, mitä luonnollista rasvanpoistajaa sinun tulisi käyttää. Tärkeintä on pyrkiä pitämään työtasot hyvässä kunnossa kaikin keinoin.

1. Ruokasooda

Olemme jo puhuneet ruokasoodan tehosta desinfioimisessa ja siivouksessa monia kertoa.

Voit käyttää ruokasoodaa veteen sekoitettuna kivipintojen puhdistamiseen. Laita vain teelusikallinen ruokasoodaa pariin desiin vettä ja sano hyvästit rasvatahroille.

2. Vaseliini ja etikka

Tämä hämmästyttävä yhdistelmä palauttaa marmorista, graniitista ja kivestä valmistettujen keittiötasojen kiillon. Sekoita vain kulhossa puoli teelusikallista vaseliinia ruokalusikalliseen etikkaa ja lisää hieman vettä seoksen laimentamiseksi.

Pese sitten keittiön työtasot tällä seoksella talouspaperin avulla. Pinnat alkavat kiiltää nopeasti.

3. Neutraali saippua

nestesaippua

Tätä tuotetta on helppo valmistaa kotona ja se on erittäin hyödyllinen rasvan puhdistamisessa. Se sopii täydellisesti graniitista ja marmorista valmistettujen työtasojen pesemiseen, sillä se pitää ne kirkkaan näköisinä.

Sekoita neutraalia saippuaa kuumaan veteen ja käytä pehmeää sientä likaisen pinnan puhdistamiseen.

4. Sitruuna marmorin puhdistamisessa

Jos ongelmasi on rasvan tahrimat marmoriset työtasot, sitruuna puhdistaa ne hetkessä. Purista puolikas sitruuna lasilliseen lämmintä vettä ja lisää teelusikallinen alkoholia tai vetyperoksidia. Puhdista rasvainen pinta liuoksessa kostutetulla talouspaperilla.

5. Etikka ja vesi päivittäisessä siivouksessa

etikkaa rasvan puhdistamiseksi

Tiedämme, ettei monikaan kuuraa rasvatahraisia työtasoja päivittäin kiiltävän puhtaiksi. Tästä syystä päivittäiskäyttöön sopiva tehokas pesuaine onkin kätevä.

Sellaisen voi valmistaa itse etikasta ja vedestä. Käytä sitten puuvillaliinaa työtasojen puhdistamiseen tällä liuoksella. Tämä ehkäisee lian ja pölyn kerääntymistä. Se on nopea ja helppo ratkaisu, jonka voi valmistaa kotoa löytyvistä ainesosista.

6. Viimeinen apukeino: saippua ja vesi

Tätä vaihtoehtoa suositellaan lämpimästi puisille keittiötasoille. On totta, ettei saippua ole luonnollinen tuote, mutta sitä puiset työtasot tarvitsevat. Muut tässä artikkelissa mainitut aineet voivat olla liian syövyttäviä herkälle puulle.

Itse asiassa puun puhdistuksessa ei tulisi kastella pesusientäkään kovin paljon. Kostuta sitä vain sen verran kuin tarvitset lian ja rasvan poistamiseen mahdollisimman nopeasti. Mitä nopeammin suoritat puhdistuksen, sitä vähemmän se vahingoittaa puuta.

Kuten näet, nämä luonnolliset tuotteet riittävät rasvatahrojen poistamiseen keittiötasoilta ja pitävät ne kiiltävän puhtaina. Nyt voit rauhassa keskittyä herkullisten aterioiden valmistamiseen perheellesi.

  • Rutala, W. A., Barbee, S. L., Aguiar, N. C., Sobsey, M. D., & Weber, D. J. (2000). Antimicrobial Activity of Home Disinfectants and Natural Products Against Potential Human Pathogens. Infection Control & Hospital Epidemiology. https://doi.org/10.1086/501694
  • Krehbiel, D. (2014). Acetic Acid Content of Vinegar. https://doi.org/10.1158/0008-5472.CAN-08-3221
  • Dhanavade, M., Jalkute, C., … J. G.-B. J. of, & 2011, U. (2011). Study antimicrobial activity of lemon (Citrus lemon L.) peel extract. British Journal of Pharmacology and Toxicology. https://doi.org/10.1002/ajp.21003