Logo image
Logo image

Viisi ainetta pölyjen pyyhkimiseen huonekaluista

2 minuuttia
On mahdotonta estää pölyä pääsemästä sisään, mutta voit estää sitä kertymästä huonekalujen pinnoille ja pilaamasta niitä. Muista puhdistaa huonekalut säännöllisesti.
Viisi ainetta pölyjen pyyhkimiseen huonekaluista
Kirjoittanut Jose Popoff
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Pölylle ei voi mitään: pyyhit sitä tai et, se kerääntyy joka tapauksessa huonekalujen pinnoille. Pölyhiukkaset ovat niin pieniä, että niiden pääsemistä sisään on lähes mahdotonta estää. Joka kerta kun avaat kotisi ulko-oven, ilmassa ja vaatteissa olevat pölyhiukkaset leijailevat huomaamatta sisään. Toisin sanoen kuljetamme usein itse pölyä mukanamme kotiin, ja tämä pöly laskeutuu sitten huonekalujen pinnoille. Tällä kertaa esittelemme viisi ainetta pölyjen pyyhkimiseen huonekaluista – jatka siis lukemista!

Jos pölyn antaa kerääntyä huonekaluihin, ne menevät nopeammin huonoon kuntoon ja näyttävät kiillottomilta. Lisäksi pölyllä on vakavia terveyshaittoja, sillä se aiheuttaa allergioita ja hengitysteiden sairauksia. Tästä syystä pölyt tulisi pyyhkiä säännöllisesti.

Some figure

5 ainetta pölyjen pyyhkimiseen huonekaluista

Tässä artikkelissa jaamme viisi hyvää ainetta pölyjen pyyhkimiseen huonekaluista. Pidä mielessä, ettei pölyjen huiskiminen ole tehokasta; ne tulisi pyyhkiä niin, että hiukkaset tarttuvat kiinni ja lähtevät pinnoilta kokonaan, eivät vain vaihda paikkaa.

1. Etikka ja oliiviöljy

Some figure

Tämä puhdistusaine on melko helppo valmistaa ja siihen tarvitaan vain sellaisia ainesosia, joita monelta löytyy jo kotoa.

Ainekset

 • 2 rkl oliiviöljyä
 • ½ tl sitruunan eteeristä öljyä
 • 50 ml etikkaa
 • 400 ml vettä
 • Suihkepullo (tilavuudeltaan 500 ml)
 • Mikrokuituliina

Valmistus

 • Aloita sekoittamalla keskenään oliiviöljy ja eteerinen sitruunaöljy.
 • Lisää sitten vesi ja etikka. Sekoita yhtenäiseksi liuokseksi ja kaada aine suihkepulloon.
 • Suihkauta liuosta huonekalujen pinnoille ja anna vaikuttaa muutaman minuutin.
 • Pyyhi lopuksi mikrokuituliinalla.
 • Tämä on hyvin tehokas liuos, erityisesti lasi-, metalli-, puu- ja nahkapintoihin.

2. Huonekalujen puhdistusliinat

Voit käyttää myös tätä vaihtoehtoa pölyjen pyyhkimiseen huonekaluista. Puhdista vain puiset huonekalut näillä liinoilla kerran päivässä.

Näitä liinoja löytyy supermarketeista hyvin edulliseen hintaan. Niiden toistuva käyttö estää pölyä kerääntymästä ja tahraamasta huonekaluja.

3. Ruokasooda

Valojuovassa leijaileva tai huonekalujen pinnalla oleva pöly ei koostu ainoastaan maaperän hiukkasista, vaan myös kuolleista ihosoluista ja monista taudinaiheuttajista, kuten pölypunkeista ja muista terveyden vihollisista.

Ruokasoodan käyttö pintojen puhdistuksessa, erityisesti metallipintojen, on myös tehokas pölyjen pyyhkimisessä huonekaluista. Puhdista huonekalut ruokasoodalla noudattamalla näitä ohjeita.

Some figure

4. Etikka tai sitruunamehu

Etikka on syövyttävä liuos, joka auttaa poistamaan taudinaiheuttajia johtuen mikrobeja tappavasta antiseptisestä vaikutuksestaan. Tämän loistavan ominaisuuden kääntöpuolena on se, että se saattaa syövyttää puhdistettavat pinnat.

Tästä syystä etikka kannattaakin liuottaa oliiviöljyyn ja eteeriseen öljyyn. Jos et pidä etikan hajusta, kokeile sen sijaan sitruunamehua. Kasta vain liina sitruunamehussa ja puhdista huonekalut sillä. Ne näyttävät tämän jälkeen kuin uusilta!

5. Vauvojen puhdistuspyyhkeet

Vauvojen puhdistuspyyhkeet ovat kosteita, antiseptisiä ja edullisia. Ne ovat myös erittäin käytännöllisiä pölyjen pyyhkimisessä kapeilta pinnoilta. Parasta niissä on se, että ne jättävät jälkeensä raikkaan tuoksun. Jos et kuitenkaan pidä niiden hajusta, voit käyttää hajustamattomia pyyhkeitä.

Kaikilla on tietysti omat konstinsa pölyjen pyyhkimiseen huonekaluista. Jaa omasi kanssamme ja kerro, mitä mieltä olet meidän vinkeistämme!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.