8 kiinnostavaa faktaa naisten masturbaatiosta

Vaikka jopa nykypäivänä tämä onkin tabu, naisten masturbaatio voi olla hyvin hyödyllinen apu emätintulehdusten estämiseksi ja kuukautiskramppien lievittämiseksi.
8 kiinnostavaa faktaa naisten masturbaatiosta
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Naisten masturbaatio on yksi niistä asioista, jotka saavat monen naisen häveliääksi. Tämä ei johdu pelkästään tiedon puutteellisuudesta vaan siitäkin, että aiheesta on edelleen kaikesta huolimatta monta tabua.

Naisten masturbaatio – mainitsematon tabu

Ikävä kyllä naisten tieto on ennen ollut rajoittunutta koskien omaa kehoa ja seksuaalisuutta. Tämä on suora seuraus harhaluuloista ja -tiedosta kyseistä aihetta koskien. Yleisesti ottaen se uskomus, että naisten masturbaatio olisi huono tai säädytön asia, on yksi suurimmista esteistä sille, että naiset voisivat nauttia sen hyödyistä.

Onneksi kuitenkin nykypäivänä suurin osa näistä myyteistä on jäänyt historiaan. Onkin yhä enemmän naisia, jotka antavat itselleen tätä nautintoa säännöllisesti.

Yksi kiintoisa asia masturbaatiota naisia koskien onkin se, että sitä suosittelevat seksologit ja psykologitkin, sillä tämä tottumus voi olla avuksi hyvinvoinnin lisäämisessä.

Tämän vuoksi haluamme nyt kertoa kahdeksasta kiinnostavasta faktasta liittyen naisen masturbaatioon, jotka tulevat kannustamaan sinua nauttimaan tästä asiasta ilman pelkoa tai häpeää.

Jatka lukemista – näiden syiden vuoksi naisten masturbaatiota suositellaankin säännölliseksi osaksi jokaisen naisen elämää!

1. Se parantaa mielialaa

naisten masturbaatio saa hyvälle mielelle

Naisilla, jotka masturboivat, on rentoutuneempi mielentila. Lisäksi he eivät yhtä helposti stressaannu kuin ne, jotka eivät salli itselleen tätä loistavaa asiaa.

Se nautinto, jonka saat masturbaatiosta, pitää sisällään endorfiinien ja serotoniinin vapautumisen – nämä ovat kaksi välittäjäainetta, jotka liittyvät onnellisuuteen ja hyvinvointiin.

2. Se estää tulehduksia

Lisäksi masturbaation yhteydessä koettu orgasmi voi olla melkoisen hyödyllinen apu siksi, että se estää emättimen ja virtsateiden tulehduksia.

Tämä reaktio mahdollistaa sen, että kohdunkaula vapauttaa kertyneitä bakteereja, mikä on tärkeää tällaisten tulehduksien välttämiseksi.

Lisäksi koettu nautinto auttaa stimuloimaan vastustuskyvyn vasta-aineita. Siten se parantaa reaktiota, joka liittyy tarttuvia tekijöitä vastaan taisteluun.

3. Se auttaa sinua nukkumaan paremmin

naisen masturbaatio tuo paremmat yöunet

Se nautinnon ja hyvinvoinnin kokemus, jonka masturbaatio tarjoaa, tuottaa positiivisen vaikutuksen ihmisen unenlaatuun.

Naiset, joilla on tapana masturboida usein ennen nukkumaanmenoa, pystyvätkin nukkumaan syvemmin ja ilman keskeytyksiä.

Tämä johtuu siitä, että masturbaation aikana kehossa vapautuu hormoneja, jotka saavat aikaan fyysistä ja henkistä rentoutumista, ja tämä on avainasia hyvän unen saamiseksi.

4. Se voi vähentää kuukautiskramppeja

Masturbaatio ei ole mikään ihmehoito fyysistä kipua vastaan. Se voi kuitenkin auttaa vähentämään ja hallitsemaan kuukautiskramppeja.

Se kiihottuminen, jonka saat klitorista stimuloimalla, kuten myös emätintä, toimii luonnollisena kipuläkkeenä. Se on ihanteellinen apu kivun vähentämiseksi vatsassa kuukautisten aikana.

Lisäksi on niin, että sillä masturbaatio pystyy stimuloimaan hormonien tuotantoa, se auttaa hallitsemaan tulehtuneisuutta ja lihasten jännittyneisyyttä.

5. Se parantaa seksuaalista kyvykkyyttä

naisten masturbaatio parantaa yhteistä seksiä

Naiset, jotka eivät pelkää nauttia tästä miellyttävästä aktiviteetista, voivat yleensä nauttia paremmasta seksistä. Tämä on sen ansiota, että he ovat varmempia itsestään sekä tuntevat kehonsa hyvin.

Masturbaation aikana voit tutkia herkkiä alueitasi. Tämä saattaa sitten olla avuksi, jotta voisit nauttia seksistä täysillä kumppanin kanssa.

Se antaa myös mahdollisuuden mielikuvitukselle ja fantasioille, jotka saavat seksuaalisen halukkuuden ja uusien asioiden kokeilemisen innon lisääntymään.

6. Se auttaa saamaan orgasmin helpommin

Ne naiset, joilla on usein ongelmia saada orgasmi, voivat saada paljon hyötyä siitä, että he tutkivat näin kehonsa intiimimpiä alueita. Naisten masturbaatio harjoittaa lantionpohjaa sekä mahdollistaa sen, että päästään kliimaksiin helpommin.

Klitoriksessa on yli 8 000 hermopäätettä, ja kun niitä stimuloidaan, ne johtavat ennennäkemättömiin nautinnon kokemuksiin.

Itse asiassa onkin niin, että toisin kuin usein luullaan, useimmat naisen orgasmit saadaan klitoriksen, ei siis yhdynnän ansiosta.

7. Se auttaa välttämään anorgasmiaa ja vaginismusta

naisten masturbaatio on hyväksi terveydelle

Lisäksi itsensä stimuloiminen ja se nautinto, jonka tämä antaa, toimivat terapiana niille, jotka eivät pysty saamaan orgasmia yhdynnän aikana.

Lisäksi tämä on loistava hoito emättimen lihasten supistumista vastaan, joka on häiriö, joka tunnetaan paremmin nimellä vaginismus.

Nämä ongelmat ovat kaikkein yleisimpiä syitä siihen, että gynekologin puoleen joudutaan kääntymään, sillä ne vaikuttavat monen naisen seksuaaliseen elämään.

8. Se auttaa polttamaan kaloreita

Etsitkö tervellistä tapaa polttaa kaloreita? Nyt olet löytänyt etsimäsi!

Naisten kohdalla masturbaatio auttaa polttamaan noin 170 kaloriariippuen siitä, kuinka kauan sitä tehdään, ja myös stimulaatiosta ja koetun nautinnon intensiteetistä.

Voidaan siis sanoa, että yleisesti ottaen näistä kaikista masturbaation hyödyistä kannattaa ehdottomasti nauttia! Naisena olet oikeutettu tuntemaan ja nauttimaan kehostasi aina silloin, kun hetki on oikea.

Tiesitkö kaiken tämän masturbaatiosta – tiesitkö, että sitä suositellaan osaksi naisen arkea? Heitä siis pelot menemään, päästä irti ennakkoluuloista, ja ala kokea kaikkia niitä loistavia tuntemuksia, jotka parantavat hyvinvointiasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.