Logo image
Logo image

5 orgasmityyppiä ja kuinka saavuttaa ne

3 minuuttia
Tiedämme jo, että naisen seksuaalisuus on monimutkaisempi asia kuin miesten. On olemassa monia erilaisia orgasmityyppejä, ja nainen tarvitsee yleensä paljon stimulointia päästäkseen nautinnon huipulle.
5 orgasmityyppiä ja kuinka saavuttaa ne
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tiesitkö, että on olemassa monta erilaista orgasmityyppiä? Asia on monimutkainen, ja siksi monet parit ovat kokeilleet seksileikkejä tai sitten ihmiset tutkiskelevat omaa vartaloaan oppiakseen tuntemaan itsensä paremmin. Tämän ansiosta monet naiset ovat havainneet, että he kokevat erilaisia orgasmeja, kun jotain tiettyä kehon aluetta stimuloidaan.

Katsotaan lähemmin viittä eri orgasmityyppiä

1. Klitoris: avain menestykseen

Tämä on naisen tunnetuin seksuaalinen osa, ja sen avulla on helpointa saada orgasmi, sillä siihen on helppo “päästä käsiksi”. Sitä on helppo hyväillä. Naiset rakastavat, kun tätä aluetta stimuloidaan, ja miehet tietävät jo, kuinka saada oma kumppani hullaantumaan.

Jotkut sanovat, että itsetyydytys on tässä avaintekijä. Jopa suhteellisen kokematon kumppani, jos hän on itsevarma, voi opastaa kumppaniaan. Tunnet jo todennäköisesti tämän alueen kehossasi, ja voit opastaa kumppaniasi yhdynnän aikana.

2. Emätinorgasmi

Some figure

Tämä on toinen hyvin tunnettu orgasmityyppi, ja joillekin ujoimmille pareille ainoa vaihtoehto. Tämä orgasmityyppi on myös kaikkein vaikein saavuttaa. Pelkkä yhdyntä ei stimuloi kuuluisaa G-pistettä.

Tämän orgasmin saadakseen on yritettävä kovasti ja keskityttävä. Vaikka se onkin hankalaa, emme suosittele hylkäämään sitä, sillä siitä voi saada erittäin paljon nautintoa.

Hyvä kommunikaatio on tärkeää tässä. On useita asentoja, jotka voivat stimuloida tätä aluetta: seisominen, polvillaan oleminen, istuminen, takaa tai sivulta – etsi, kunnes löydät oikean asennon.

Joissakin tapauksissa naiset ovat todenneet saavansa tämän orgasmin ollessaan päällä, eli ollessaan ohjaksissa, tai alla, jolloin kumppani voi ulottua kohdunkaulaan.

3. Sekaorgasmi

Some figure

Tämä on yksi voimakkaimmista naisen orgasmityypeistä, ja se voidaan saavuttaa stimuloimalla klitorista yhdessä emätinstimulaation kanssa. Tässä orgasmissa nainen tuntee koko kehonsa vavahtelevan ja aistii herkästi kaikki tuntemukset.

Monet naiset eivät tiedä, että G-pisteen lisäksi myös klitoris haaroittuu hävyn ympärille ja emättimen sisällä, joten voit stimuloida niitä molempia yhtä aikaa.

Tätä orgasmityyppiä voi saavuttaa stimuloimalla molempia alueita yhtä aikaa. Ja koska se ei onnistu helposti muutamalla ensimmäisellä kerralla, sinun on ehkä suoritettava kehon analyysi. Kokeile asentoja, joissa olet päällä, ja vaihtele eri liikkeitä, kunnes löydät sen oikean.

4. Tabuorgasmi

Kyllä. Tämä on se alue, joka sinulle ehkä tuli mieleen: peräaukko. Jotkut naiset tai seksikumppanit eivät kokeile tätä koskaan epäilyksistä, ennakkoluuloista, peloista tai uskonnostaan johtuen. Toiset kokeilevat sitä, ja heistä se on epämukavaa tai kivuliasta. Mutta on naisia, jotka harjoittavat tätä usein ja jotka voivat saavuttaa sillä fantastisen kliimaksin.

Luit oikein, he saavat mahtavia orgasmeja, kun alue on heille tuttu. Peräaukossa, aivan kuten klitoriksessakin, on hyvin herkät hermopäätteet, jotka voivat tuottaa mielihyvää helposti.

Stimulaatio voidaan suorittaa sormin, suulla tai tietysti peniksellä tai tähän tarkoitetuilla seksileluilla. Helpottaaksesi yhdyntää tällä alueella, voit käyttää seksileluja liukastaaksesi alueen ensin, tehden sisääntyöntymisen helpommaksi ja lisäten näin orgasmin mahdollisuutta.

Puhtaus ja kumppanin kanssa kommunikointi ovat ehdottoman tärkeitä yritettäessä saavuttaa tätä orgasmityyppiä. Alussa on odotettavissa hieman epämukavuutta, mutta ajan ja varovaisuuden kanssa voit oppia nauttimaan tästä. Älä pelkää ehdottaa tätä kumppanillesi tai ilmaista epäröintiäsi.

5. Salitreeni voi antaa orgasmin

Some figure

Uuden tutkimuksen mukaan naiset eivät tarvitse miestä tai vibraattoreita, tai edes suoraa seksuaalista kiihotusta, saavuttaakseen orgasmin. Nainen voi saada seksuaalista mielihyvää myös kuntoillessa.

Saatat kuulua niihin naisiin, jotka käyvät salilla päivittäin, tai ehkäpä kiipesit vain jyrkät portaat ja tunsit tietynlaista kutinaa. Jos näin on, olet kokenut liikunnan aiheuttamaa seksuaalista mielihyvää.

Tämä orgasmityyppi ei saa sinussa aikaan edes puolta niistä tuntemuksista, joita koet edellä mainituissa orgasmeissa. Jotkut naiset ovat kehittäneet erityisen tavan, jolla tuntea nautinnollisempaa ja voimakkaampaa mielihyvää; vatsalihakset, pyöräily, aerobic ja juoksu. Et menetä mitään, jos kokeilet.

Orgasmit, naisten suuri haaste

Orgasmin saaminen ei välttämättä ole maailman helpoin asia naisille, etenkään jos et tunne omaa kehoasi. Siksi saattaa tuntua mahdottomalta, että on olemassa niin monta orgasmityyppiä, ja vielä mahdottomammalta, että voisit saavuttaa ne kaikki.

Sinun tulee kuitenkin tietää, että voit saada vaikka kaikki orgasmityypit samalla kerralla. Sinun tulee vain vapautua ja siirtää ongelmat syrjään. Näin saat tietää, mikä aiheuttaa sinulle eniten tyydytystä.

Ja parasta asiassa on se, ettet edes tarvitse kumppania. Sinkkunaiset voivat nauttia orgasmeista siinä missä suhteessa olevat naisetkin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.