Sophia Loren: 81-vuotiaskin voi olla seksikäs

Vaikka Sophia Loren onkin jo viettänyt 80-vuotissyntymäpäiviään, näyttelijätär on yhä esimerkki klassisesta kauneudesta ja tyylikkyydestä, jotka hän on säilyttänyt yli kuuden vuosikymmenen ajan.
Sophia Loren: 81-vuotiaskin voi olla seksikäs

Kirjoittanut Katherine Flórez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Sophia Loren, yksi maailman tyylikkäimmistä ja kauneimmista elokuvatähdistä, on yhä selkeä esimerkki naiskauneudesta, joka on säilynyt kuluneista vuosista huolimatta.

Vaikkei hän ehkä olekaan enää se sama kaunis nuori nainen, joka ihastutti maailmaa taidoillaan, muodoillaan ja tyylikkyydellään, 81-vuotiaalla Lorenilla on edelleen ulkonäkö, joka tekee hänestä “yhden kymmenestä maailman kauneimmasta naisesta“.

Tämän kunnian hän jakaa toisen ajattoman kaunottaren kanssa, joka on myös yli 80-vuotias ja oli yksi saman aikakauden ikoneista: Brigitte Bardot (syntynyt vuonna 1934 Pariisissa).

Juhlistaakseen tätä ja hänen 81-vuotissyntymäpäiviään tunnettu suunnittelijakaksikko Dolce ja Gabbana loivat huulipunan nimeltä Sophia Loren No. 1. Se on kirsikansävyinen puna, jossa on ripaus eleganssia luonnollisuutta kuitenkaan unohtamatta.

Domenico Dolce ja Stefano Gabbana sanovat, että Sophia Loren No. 1 on “rakkauden ele” Lorenille, kuten myös “kaikille naisille”.

Heidän mainoskampanjassaan hymyilevällä Lorenilla on yllään musta pitsileninki ja timanttikaulakoru sekä yhteensopiva kirsikansävyinen huulipuna. Loren valitsi värin itse.

Kokemus on ollut palkitseva näyttelijättärelle, joka tunnustaa, että on epätavallista, että kahdeksankymppinen on kauneuteen liittyvän mainoskampanjan keskiössä.

Siitä huolimatta hän kieltäytyy olemasta menneisyyden kauneusikoni eikä epäröi ottaa vastaan uusia haasteita niiden ilmaantuessa.

Tämän kunnianosoituksen takana olevat muotisuunnittelijat ovat sanoneet, että se on heidän “tapansa sanoa kiitos”, sillä onhan Loren “elokuva-alan ja italialaisen kauneuden rakastetuin ikoni. Hän on ikuinen inspiraation lähde”. 

Ikuinen nuoruus…

Filmitähti Sophia Loren

Sofia Villani Scicolone, joka tunnetaan ympäri maailmaa Sophia Lorenina, syntyi Roomassa syyskuun 20. päivänä 1934. Muistelmiensa mukaan hänen kiinnostuksensa näyttelemiseen syntyi äkillisestä tarpeesta paeta ensimmäisen maailmansodan aiheuttamaa nälänhätää.

Hän osallistui sittemmin lukuisiin kauneuskilpailuihin ja voitti titteleitä kuten Miss Principessa del Mare vuonna 1949, Miss Eleganzza vuonna 1950, ja oli Miss Italy -kilpailun finalisti vuonna 1951.

Kykyjensä ja kauneutensa paljastamisen jälkeen hän astui elokuvien maailmaan, ottaen ensimmäiset askeleet urallaan, joka elää yhä tänäkin päivänä.

Haastatteluissaan hän sanoo aina olevansa ylpeä siitä, että tuntee itsensä edelleen teini-ikäiseksi, vaikka myöntääkin olevansa 81-vuotias.

Sophia Loren nuorena

Mikä on hänen salaisuutensa? Sillä ei ole mitään tekemistä voiteiden tai muiden nuorennuskikkojen kanssa. Sophia Loren tunnustaa, että iän voittamiseksi on oltava oman mielensä herra ja tuotava esiin kaikki kykynsä ja koko luovuutensa.

Ajan kuluminen ei ole ollut huolenaihe tai ahdistuksen syy tälle italialaiselle näyttelijättärelle, mutta hän on kyllä tuntenut olonsa välillä epävarmaksi pitkän uransa aikana.

Hän on kohdannut pelkonsa parhaalla mahdollisella tavalla, yrittäen aina aloittaa uusia projekteja ja ottaa niistä kaiken irti.

Hänen muistelmateoksessaan Eilen, tänään, huomenna (julkaissut Lumen) todetaan, että hän oli ensimmäinen Oscarin ulkomaisessa elokuvassa voittanut naisnäyttelijä (vuonna 1961 elokuvasta Kaksi naista), ja hän sanoo, että “vanheneminen voi olla nautinnollista, jopa hauskaa, jos tietää, kuinka ottaa kaikki irti omasta ajastaan, jos on tyytyväinen omiin saavutuksiinsa ja jos yhä unelmoi.”

Sadoissa elokuvissa näyttelemisen ja yli 60 vuotta kestäneen uran jälkeen Sophia Lorenissa on yhä jäljellä se olemus, jonka ansiosta häntä on alettu kutsua “maailman seksikkäimmäksi naiseksi”, ja nykyään hän on edelleen yksi tärkeimmistä naisten tyyli-ikoneista.

Sophian lisäksi on muitakin vanhempia tähtiä, jotka ovat olleet mukana tyyli- ja kauneusikoneita kunnioittavissa mainoskampanjoissa.

Heidän joukossa ovat laulaja Joni Mitchell (71 vuotta) Saint Laurentin kampanjassa, kirjailija ja journalisti Joan Didion (80) Célinen kampanjassa, Jane Fonda (79) L’Oreal Paris’n kampanjassa ja Catherine Deneuve (72) Louis Vuittonin kampanjassa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.