Logo image
Logo image

7 mangon yllättävää terveyshyötyä

3 minuuttia
Mango päivässä voi pitää lääkärin loitolla! Opi kaikista tämän herkullisen ja ravinteikkaan trooppisen hedelmän hyödyistä. 
7 mangon yllättävää terveyshyötyä
Viimeisin päivitys: 16 lokakuuta, 2018

Magifera indica, eli mango, tulee tropiikista. Nyt se on kuitenkin raivannut tiensä kaikkiin maailman kolkkiin. Lue lisää mangon monista terveyshyödyistä.

On olemassa harvoja makuja, jotka ovat yhtä jännittäviä, energisoivia ja ruokahalua herättäviä kuin mangot. Niillä on pehmeä rakenne ja puoleensavetävä väri.

On olemassa useita eri mangolaatuja, mutta niillä kaikilla on yksi yhteinen tekijä: niillä on tiivis hedelmäliha ja suuri siemen keskellä. Ja niillä on kaikilla loputtomasti hyötyjä terveydellesi.

Mangot ovat enemmän kuin vain yksi aines lisää pirtelöihisi, jälkiruokiisi tai salaatteihin. Se on yksi maailman syödyimmistä ja terveellisimmistä hedelmistä. 

Tänään haluamme antaa sinulle seitsemän hyvää syytä syödä mangoja joka päivä. Kokeile mangon syömistä jo tänään!

1.  Mangon syöminen laskee verenpainettasi

Some figure

Puolikas mango päivässä voi auttaa terveyttäsi suuresti. Mangot ovat kalium- ja magnesiumpitoisia. Nämä ovat kaksi mineraalia, jotka ovat erittäin hyödyllisiä tasapainottamaan verenpainetta

Tämä mahtava hedelmä sisältää myös vitamiineja kuten riboflaviinia, B6-, A-, C-, ja K-vitamiinia sekä foolihappoa. Nämä auttavat sydämen rytmiä ja saavat sekä ravinteita että happea joka osaan kehossasi. 

Varmista kuitenkin, että syöt muutenkin tasapainoisesti.

2. Mango estää silmäpohjan rappeumaa

Silmäpohjan rappeuma on yleinen silmäsairaus joka vaikuttaa etenkin ikääntyneisiin ihmisiin. Se aiheuttaa näön samentumista ja pieniin asioihin keskittyminen vie enemmän energiaa. 

Mangoissa on zeaxantiinia, joka on silmiä suojeleva antioksidantti. Se toimii etenkin auringon vahinkoja ja ikääntymiseen liitettyjä silmäsairauksia vastaan. 

Muista syödä suuri kulhollinen eri hedelmiä päivittäin, mukaan lukien mangoja. Jos teet niin, näkösi ja yleisterveytesi kiittää sinua! 

3. Se parantaa ruoansulatustasi

Some figure

Mangon syöminen joka päivä voi jopa auttaa ruoansulatustasi. Tämä on etenkin totta jos kärsit ruoansulatusvaivoista ja närästyksestä.

Tässä hedelmässä on ruoansulatusentsyymejä jotka tekevät kahta asiaa: ne edistävät ruokien imeytymistä ja pitävät suolesi säännöllisenä. 

Samaan aikaan, mangoissa on paljon bioaktiivisia yhdisteitä. Näihin sisältyvät esterit, terpeenit ja aldehydit. Nämä edesauttavat tehokkaampaa ruoansulatusjärjestelmää.

4. Sinun tulisi syödä mangoja jos kärsit anemiasta

Raudan puutteen anemiasta kärsiminen on naisille yleinen vaiva. Runsaat kuukautiset ovat usein yksi syistä.

  • Jos huomaat, että kärsit anemiasta, muista tämä helppo neuvo: syö mangoja säännöllisesti, sillä se lisää punasolujesi määrää.
  • Myös niiden korkea C-vitamiinipitoisuus auttaa meitä “tasapainottamaan” rautatasojamme. 
  • Ravitsemusneuvojat usein suosittelevat mangojen syömistä raskaana ollessa. Tämä johtuu siitä, että ne antavat sinulle tarvitsemasi lisäannoksen rautaa.
  • Samaan aikaan, ne myös tarjoavat foolihappoa. Tämä on erittäin tärkeää sikiön kehitykselle raskauden aikana.

5. Mangot auttavat luuterveyden kanssa

Some figure

K-vitamiini on ravinne, johon emme kiinnitä tarpeeksi huomiota. Se on kuitenkin korvaamaton. Tämä johtuu siitä, että se auttaa vahvistamaan luitamme. Se auttaa myös lisäämään veren hyytymistä.

Jos meillä on K-vitamiinin puute, meillä on suurempi riski rikkoa luumme, kuten lonkkamme.

Voimme taistella tätä ongelmaa vastaan syömällä mangon päivässä. Tämä johtuu siitä, että ne ovat erittäin K-vitamiinipitoisia, mikä on elintärkeä auttamaan kalsiumin imeytymisessä.

6. Mangot auttavat aivojen terveyden kanssa

Mangoissa on suuria määriä B6-vitamiinia. Tämä ravintoaine on elintärkeä ylläpitämään ja kehittämään aivojamme.

On helppo nähdä tulokset. Tämä vitamiini rohkaisee neuronien välisiä yhteyksiä. Se myös auttaa unettomuuteen.

B6-vitamiini myös parantaa muistia, keskittymistä ja verenkiertoa aivoissamme.

7. Mangot vahvistavat puolustusmekanismejamme

Some figure

Mangoilla ja porkkanoilla on useita yhteneväisyyksiä. Kummatkin ovat beetakaroteenipitoisia, joka on tehokas antioksidantti. Se on myös lähde näiden ruokien oranssille tai keltaiselle värille.

Se on myös hyvin terveellistä:

  • Beetakaroteenit ovat mahtavia liittolaisia mitä tulee immuunijärjestelmän terveyteen.
  • Ne auttavat meitä suojelemaan itseämme bakteereilta ja myrkyiltä jotka ympäröivät meitä joka päivä.

Mango-porkkanasmoothien juominen säännöllisesti on loistava idea. Se antaa sinulle suuren määrän A-vitamiiniaA-vitamiini suojelee meitä vapailta radikaaleilta jotka voivat vahingoittaa kudoksiamme. Mikäli ne jätetään huomiotta, ne voivat aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista.

Nämä ovat vain muutamia syitä, miksi mangot ovat niin mahtava lisä ruokavalioomme.

Mangot eivät ole vain herkullisia, vaan ne myös tarjoavat hyvinvointia ja täyden olon tunnetta. Ne voivat jopa nostaa elämänlaatuamme ja pitää huolta terveydestämme. 

Kuinka voit enää vastustaa mangoja? 

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.