Tehokkaita luontaiskeinoja alentamaan korkeaa verenpainetta

· heinäkuu 14, 2018
Korkeaa verenpainetta voi pitää hallinnassa pitämällä paino mahdollisimman normaalina ja harrastamalla säännöllisesti liikuntaa, sekä käyttämällä luontaisrohtoja.

Korkea verenpaine on melko yleistä etenkin ikääntyneempien ihmisten joukossa, mutta sitä voi tulla myös nuoremmille. Jos haluat alentaa korkeaa verenpainetta, lue eteenpäin niin kerromme mitkä ruoat ja minkälaiset tavat auttavat siinä.

Mitä on korkea verenpaine?

Sydän pumppaa verta joka lyönnillään, jotta veri pääsee kulkemaan pitkin valtimoita joka puolelle kehoa. Kun paine, jolla veri kulkee, nousee normaalia korkeammaksi, kutsumme sitä korkeaksi verenpaineeksi. 

Korkeaan verenpaineeseen vaikuttaa kaksi tekijää:

 • Yläpaine on se lukema kun sydän pumppaa verta.
 • Alapaine on se lukema kun sydän lepää pumppauksien välissä.

Normaali verenpaine on 120/80 Hg. Ensimmäinen luku on yläpaine ja jälkimmäinen luku on alapaine. Korkea verenpaine on usein oireeton, joten ainoa tapa huomata ja diagnosoida korkea verenpaine on mitata paine verenpainemittarilla.

Korkean verenpaineen seuraukset

verenpaineen mittaus

Verenapaineen tulee olla normaalilla raja-arvoalueella. Kehosi tuntee kun verenpaine nousee. Korkean verenpaineen riskejä ovat vauriot sydämessä, munuaisissa ja aivoissa. Seuraukset voivat olla vaarallisia jos korkea verenpaine tulee krooniseksi.

Mikä aiheuttaa korkeaa verenpainetta?

Tietyt tekijät aiheuttavat korkeaa verenpainetta. Eräät niistä ovat vain huonoja tapoja, joita voi onneksi muuttaa ja parantaa:

 • liikalilhavuus
 • liiallinen alkoholin käyttö
 • liiallinen natriumin käyttö
 • tiettyjen lääkkeiden käyttö, kuten ehkäisypillerit tai flunssalääkkeet
 • istumatyö ja liikunnan puute

Geeneillä on lisäksi osansa verenpaineen nousuun, sitä on tutkittu ja se on todettu eräissä tutkimuksissa. Oli syy mikä tahansa, verenpainetta voi hoitaa luontaishoidolla ja muuttamalla elintapoja.

Luontaisia tapoja alentaa korkeaa verenpainetta

Valkosipuli

hoida korkeaa verenpainetta valkosipulilla

Valkosipuli on luonnon oma korkean verenpaineen rohto. Yksi valkosipulin kynsi päivässä riittää. Sitä voi syödä sellaisenaan, käyttää maustamaan ruokaa tai ne, jotka eivät pidä sen mausta, voivat ostaa valkosipulikapseleita luontaistuotekaupasta.

Oliiviöljy

Oliiviöljyssä on runsaasti terveydellisiä ominaisuuksia, joista yksi on verenpaineen aleneminen, sillä se auttaa verenkiertoa toimimaan paremmin. Se laskee myös huonoa kolesterolia (LDL) ja siinä on hyviä rasvahappoja, jotka ovat hyväksi terveydelle.

Tumma suklaa

suklaajuoma

Mitä enemmän kaakaota suklaassa on, sitä parempaa ja terveellisempää se on. Syö suklaata jossa on vähintään 70 % kaakaota eikä ollenkaan sokeria. Kaakaossa on flavonoideja, luonnon antioksidantteja, jotka hillitsevät korkeaa verenpainetta.

Kaura

Kauran vaikutukset kolesteroliarvojen alentamisesta tunnetaan hyvin. Korkea kolesteroli on yhteydessä korkeaan verenpaineeseen. Kaurapuuro sopii hyvin aamiaiseksi. Kaurahiutaleet voi jättää yön yli likoamaan ja syödä aamulla maidon kera tai käyttää aamusmoothieen.

Omenat

hoida korkeaa verenpainetta omenoilla

Tiesitkö että omenan kuorissa on flavonoideja, aivan kuten tummassa suklaassa? Siksi on suositeltavaa syödä omena kuorineen, etenkin jos kärsii korkeasta verenpaineesta, sillä haluathan saada kaiken hyvän mitä omenalla on tarjottavana. Omenan kuoressa piilee paljon vitamiineja.

Persilja-sitruunajuoma

Persilja on hyvin voimakkaasti diureettinen ja muistatko, että nesteiden kertyminen nostattaa verenpainetta? Siksi suosittelemme persilja-sitruunajuomaa hoitamaan korkeaa verenpainetta. Se poistaa myös liiallista elimistöön kertynyttä nartiumia virtsan kautta.

Aineet

 • 1 sitruuna
 • 2 rkl persiljaa
 • 2,5 dl vettä

Ohjeet

 • Leikkaa sitruuna kuorineen paloiksi.
 • Laita sitruunan palat sekä persilja ja vesi tehosekoittimeen ja käytä laitetta kunnes aineet ovat hienontuneet.
 • Siivilöi ja juo tyhjään vatsaan.

Ananas

Ananas on diureettinen hedelmä ja siksi hyvä luonnon hoitokeino korkeaan verenpaineeseen.

 • Syö ananasta tuoreena tai juo ananasmehua.
 • Älä lisää sokeria, sillä se lisää painoa ja on yksi korkean verenpaineen aiheuttajista.