7 aamiaista painonpudotukseen ilman nälkää

7 aamiaista painonpudotukseen ilman nälkää

Viimeisin päivitys: 15 joulukuuta, 2019

Painon pudottaminen ilman nälkää on mahdollista. Miten? Hyvin yksinkertaista. Tärkeintä on ruuan määrästä ja laadusta huolehtiminen. Kuten asiantuntijat sanovat, syömisen lopettaminen ei ole koskaan paras tapa laihduttaa. Siksi tarjoamme 7 aamiaisvaihtoehtoa painonpudotukseen ilman nälkää.

Aamiainen on päivän tärkein ateria, koska se antaa meille tarvittavan energian päivän toimien suorittamiseksi. Monet ihmiset haluavatkin panostaa hyvään aamiaiseen saadakseen vatsan täyteen kunnon ravintoa sekä välttämään mielihaluihin kompastumista päivän mittaan.

Vastoin sitä, mitä voisimme äkkiseltään kuvitella, aamiaisen nauttiminen ei tee kenestäkään lihavaa. Kaikessa on tietysti kyse tasapainon ylläpidosta.

Aamiainen, joka voi auttaa sinua pudottamaan painoa

Aamiainen, joka auttaa laihtumaan, ei saisi olla vähäkalorinen. Se johtaa siihen, että olemme nälkäisiä koko päivän, mikä taas saa meidät napostelemaan ruokia, joita meidän ei pitäisi syödä. Päinvastoin, aamiaisen tulisi olla tasapainoinen ja tyydyttävä ateria, joka sisältää:

 1. Kuitua.
 2. Proteiinia.
 3. Rasvaa.
 4. Hiilihydraatteja.

Painonpudotuksessa tulisi välttää valkoisia jauhoja, makeisia sekä jalostettuja leikkeleitä ja voita. Lisäksi näiden aamiaisten tehon lisäämiseksi on suositeltavaa, että ne yhdistettäisiin aina terveelliseen ruokavalioon ja säännöllisen liikunnan harrastamiseen.

7 aamiaisvaihtoehtoa painonpudotukseen ilman nälkää

1. Kaura ja kasvimaito

Kaura on erinomainen ruoka mihin tahansa terveelliseen aamiaiseen. Se tarjoaa runsaan määrän energiaa, pitää nälkää loitolla sekä sisältää runsaasti kuitua, mikä taas suosii suolen asianmukaista toimintaa sekä edistää elimistöön kertyneiden ylimääräisten jätteiden hävittämistä. Sillä on myös hermostoa rentouttavia ominaisuuksia, mikä voi auttaa myös vähentämään ahdistusta.

Yksinkertainen ja ravitseva aamiainen, jonka avulla voit onnistua pudottamaan painoa ilman nälkää, on keittää kauraleseitä kasvismaitoon (esimerkiksi soija-, riisi- tai mantelimaito). Tee siitä puuro taikka löysempi velli. Voit lisätä sekaan hieman vaniljaa tai kanelia tai esimerkiksi pähkinöitä tai kaakaota. Vaikka tämä aamiainen on ihanteellinen kylminä päivinä, sitä voi nauttia huoletta ympäri vuoden.

2. Vihreät smoothiet

Vihreät smoothiet ovat nyt muodissa, eikä mikään ihme, sillä ne ovat erittäin terveellisiä ja voivat auttaa pudottamaan painoa nopeasti ilman, että sinun tarvitsisi nähdä nälkää. Väristään huolimatta (muun muassa vihreiden lehtien sisällöstä, kuten pinaatti, selleri, rucola ja punajuuri monien muiden kasvisten lisäksi) näiden smoothieiden maku on makea ja herkullinen. Tämä johtuu siitä, että ne sisältävät myös makeita hedelmiä, kuten banaania, persikkaa ja omenaa.

Nämä smoothiet pitävät loistavasti nälkää loitolla niiden korkean kuitupitoisuuden ansiosta, ja niillä on lisäksi korkea elimistöä puhdistava voima, joka helpottaa toksiinien poistamista. Lisäksi ne ovat erinomaisia ​​vaihtoehtoja nimenomaan päivän aloitukseen, sillä elimistö voi hyödyntää näiden ainesosien fruktoosia, eli vihannesten ja hedelmien sisältämää sokeria, saadakseen tarvitsemansa energian.

3. Paahdettu täysjyväleipä ja avokado

Avokado ja paahdettu täysjyväleipä ovat loistava aamiainen painonpudotukseen ilman nälkää

Niille ihmisille, jotka eivät voi syödä aamiaistaan ilman leipää, suosittelemme valkoisen leivän sijaan valitsemaan eri viljoja sisältäviä täysjyväleipiä, kuten speltti, ruis ja tattari. Nykyään voimme löytää tavallisista supermarketeista laajan valikoiman terveellisiä leipiä, jotka voivat toden teolla yllättää maullaan.

Paahdetun täysjyväleivän lisäksi aamiaisella toinen hyvä vaihtoehto on avokado, joka on loistava, runsain määrin proteiinia, kuitua ja terveellisiä rasvoja sisältävä hedelmä. Voit vaihtoehtoisesti täydentää annosta esimerkiksi kananmunalla tai kalkkunalla, sillä ne sisältävät avokadon kaltaisia ​​ravintoaineita. Tässä vaiheessa on syytä kuitenkin muistuttaa, että kananmunan roolia aamiaisella on syytä vaihdella, sillä sen liiallinen nauttiminen voi nostaa kolesterolia.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Vegaaniset aamupalat: 6 ihastuttavaa vaihtoehtoa

4. Espanjalainen pinaattimunakas ja kylmä tomaattikeitto

Osalle meistä aamiainen on erittäin tärkeä ateria. Itse asiassa niin tärkeä, että monet nauttivat aamiaisen aivan kuin se olisi lounas. Tässä kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että vaikka on hyvä syödä runsas aamiainen, sen liioitteleminen voi olla haitallista. Ja varsinkin, kun liian raskas aamiainen voi tehdä olosta uneliaan.

Yksi loistava vaihtoehto runsaalle, mutta ei liian raskaalle aamiaiselle on inspiroitunut espanjalaisesta ruokavaliosta eli perunasta ja munasta valmistetusta munakkaasta esimerkiksi tomaatilla, pinaatilla, sienillä tai juustolla yhdessä kylmän tomaattikeiton gazpachon kanssa.

 • Espanjalainen pinaattimunakas: Erittäin monipuolinen annos, joka sisältää runsaasti proteiineja ja terveellisiä rasvoja.
 • Gazpacho. Raaka ja kylmä vihanneksista valmistettu keitto, joka tarjoaa aamiaisella paljon vitamiineja, mineraaleja ja kuitua.

5. Kookosöljyllä, kanelilla ja hunajalla maustettu kahvi

Kahviin saa uutta potkua esimerkiksi kookosöljyn, kanelin ja hunajan avulla

Aineosat

 • Kupillinen kahvia
 • 1 tl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
 • 1 tl ceyloninkanelia
 • 1 rkl hunajaa

Valmistus

Sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Tuloksena on erittäin energinen juoma päivän aloittamiseen. Voit lisäksi täydentää tätä vaihtoehtoa esimerkiksi yhdessä paahdetun täysjyväleivän tai omenan kanssa.

6. Jogurtti ja mysli

Yksinkertainen, mutta samalla erittäin terveellinen aamiainen on jogurtti (joko tavallinen luonnonjogurtti tai kreikkalainen jogurtti) myslillä. Mysli on kaurahiutaleiden sekä pähkinöiden ja siementen yhdistelmä, joka tarjoaa valtavan määrän mineraaleja, kuten natriumia, fosforia ja kalsiumia sekä vitamiineja, kuten C- ja K-vitamiinia. Suosittelemme valmistamaan myslin kotona, jotta välttyisit kaupallisiin mysleihin lisätyltä sokerilta, joka voi helposti nostattaa aamiaisen kalorimäärää.

7. Terveellinen suklaasmoothie

Tässä on herkullinen ja erittäin helppo resepti suklaan ystäville, sillä se sopii loistavasti painonpudotukseen ilman nälkää. Lisäksi se antaa herkullisen makean lisän aamiaiselle.

Ainesosat

 • 1 banaani
 • 1 omena
 • 200 ml mantelijuomaa
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • Steviaa tai hunajaa makeuttamiseen oman maun mukaan

Valmistus

Sinun täytyy vain sekoittaa kaikki ainekset huolellisesti keskenään esimerkiksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella noin minuutin ajan. Suosittelemme nauttimaan tämän juoman huoneenlämpöisenä.  Emme kuitenkaan suosittele tämän juoman nauttimista kahdesti saman päivän aikana, sillä tällöin päivän kalorimäärä voi helposti ylittyä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Paudel, D., Dhungana, B., Caffe, M., & Krishnan, P. (2021). A review of health beneficial properties of oats. Foods, 10(11), 1-23. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8625765/
 • Sievert, K., Hussain, S. M., Page, M. J., Wang, Y., Hughes, H. J., Malek, M., & Cicuttini, F. M. (2019). Effect of breakfast o weight and energy intake: systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. BMJ, 364, 1-12. https://www.bmj.com/content/364/bmj.l42

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.