Espanjalainen pinaatti-chia-spirulinamunakas

On tärkeää, että syöt aina terveellisen ja tasapainoisen aamupalan. Aamiainen on päivän tärkein ateria. Se antaa keholle ravintoaineita, joita tarvitsemme selvitäksemme läpi päivän.
Espanjalainen pinaatti-chia-spirulinamunakas

Kirjoittanut Virginia Martínez

Viimeisin päivitys: 27 elokuuta, 2022

On erittäin tärkeää syödä aamiaiseksi ateria, jolla säilytät energiatasosi läpi päivän. Siitä syystä tämä helppo pinaatti-chia-spirulinamunakas onkin täydellinen tapa aloittaa päivä.

Aamiaisen tärkeys

Aamiainen ei ole ainoastaan päivän ensimmäinen ateria; se on myös tärkein ateria. Kun olet ollut syömättä koko yön, tarvitsee keho ravintoaineita aamiaiseksi aloittaakseen päivän kunnolla. Aamiainen auttaa meitä siis kohtaamaan monet päivällä kohtaamamme fyysiset ja psyykkiset haasteet.

Jos sinun tarvitsee odottaa useita tunteja ennen seuraavaa ateriaasi, on kunnollinen aamiainen välttämätön pitääksesi nälän kurissa siihen asti. Ihmisten, jotka syövät kunnon aterian aamiaiseksi, on tapana syödä vähemmän välipaloja aamun aikana, eikä heillä ole yhtä paljon ongelmia painonhallinnan kanssa kuin niillä jotka syövät surkean aamiaisen tai eivät syö aamiaista lainkaan.

Oletko nyt valmis kuulemaan lisää siitä, mitkä edut terveellinen ja herkullinen pinaatti-chia-spirulinamunakas tuokaan tullessaan?

Pinaatti

pinaatti

Pinaatti on täynnä välttämättömiä ravintoaineita ja antioksidantteja.

Tämä kasvis tunnetaan hyvin ympäri maailman sen tarjoamien useiden hyötyjen vuoksi. Pinaatti voi muun muassa auttaa hoitamaan vatsahaavan oireita, suojella sairauksia, kuten Alzheimerin tautia vastaan, parantaa näköä sekä säädellä verenpainetta.

Pinaatti voi myös auttaa muun muassa vahvistamaan luita ja parantamaan sydän- ja verisuonijärjestelmän terveyttä.

Chia-siemenet

chia

Nämä siemenet tunnetaan hyvin niiden kyvystä hillitä ruokahalua ja edistää painonpudotusta.

Chia-siemenillä on monia terveyshyötyjä. Ne ovat hyviä Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappojen lähteitä sekä sisältävät myös vitamiineja ja antioksidantteja.

Chia-siementen moniin etuihin kuuluvat:

 • Nälän vähentäminen, minkä takia ne ovat ihanteellinen apu painonpudotuksessa.
 • Verensokerin säätelemisen edistäminen.
 • Elektrolyyttitasapainon ja kehon nesteytyksen ylläpitämisessä auttaminen.

Spirulina

spirulina

Spirulina valmistetaan mikroskooppisesta levästä ja se on hyvä proteiinin lähde.

Tämä lisäravinne valmistetaan tietyistä sinilevistä. Se on täynnä polysakkarideja ja antioksidantteja. Se sisältää myös aminohappoja, kuten alaniinia ja pantoteenihappoa, jotka vahvistavat immuunijärjestelmää.

Sen suuren antioksidanttipitoisuuden (E-vitamiini, beetakaroteeni, fykosyaniini ja niin edelleen) ansiosta spirulina voi myös auttaa suojautumaan joidenkin syöpähoitojen aiheuttamia haitallisia vaikutuksia vastaan.

Sillä on myös paljon muita etuja. Koska kyseessä on monimutkainen hiilihydraatti, auttaa se säätelemään glukoositasoa. Se auttaa myös säätelemään veren kolesterolitasoa sen sisältämän gamma-linoleenihapon ja niasiinin ansiosta.

Sen suuren antioksidanttipitoisuuden ansiosta spirulina auttaa taistelemaan nivelrikkoa vastaan ja sen mineraalit auttavat ehkäisemään osteoporoosia.

Pinaatti-chia-spirulinamunakas

pinaatti-chia-spirulinamunakas

Tämä resepti antaa sinulle kaiken energian, jota tarvitset selvitäksesi lounaaseen saakka.

Ainesosat

 • 4 kananmunaa
 • 2 rkl chia-siemeniä
 • 200 g pinaattia
 • 190 ml maitoa
 • 1 rkl spirulinaa
 • 50 ml vettä
 • oliiviöljyä

Valmistus

 • Huuhdo ja kuivaa pinaatti hyvin.
 • Laita chia-siemenet veteen ja anna niiden turvota hetken aikaa.
 • Laita kaikki ainekset yhteen kulhoon ja sekoita hyvin.
 • Laita pannulle hieman oliiviöljyä, lisää seos pannulle ja paista, kunnes se on väriltään kullanruskea.

Munakas on valmis! Aloita aamusi oikealla tavalla ja nauti aamiaiseksi terveellinen sekä tasapainoinen pinaatti-chia-spirulinamunakas!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka spirulinaa kannattaa käyttää?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kuinka spirulinaa kannattaa käyttää?

Spirulina on terveellistä. Koska spirulinassa on erinomaiset ravinnepitoisuudet, se on erittäin tehokas tuote kaiken tyyppisten puutosten hoitoon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Bob Capelli, Gerald R. Cysewski, “Potential health benefits of spirulina microalgae”, Nutra foods, 2010, 9(2), 19-26. https://pdfs.semanticscholar.org/c120/3f0060352e36a8d61391d43ee2ab0f3ff5ad.pdf
  • Elena Jovanovski et al. “Effect of Spinach, a High Dietary Nitrate Source, on Arterial Stiffness and Related Hemodynamic Measures: A Randomized, Controlled Trial in Healthy Adults”, Clin Nutr Res. 2015 Jul; 4(3): 160–167.
  • Rahman Ullah et al. “Nutritional and therapeutic perspectives of Chia (Salvia hispanica L.): a review”, J Food Sci Technol. 2016 Apr; 53(4): 1750–1758.
  • F M Cicuttini, “Effect of breakfast on weight and energy intake: systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials” BMJ 2019364
  • Katie Adolphus et al. “The effects of breakfast on behavior and academic performance in children and adolescents”, Front Hum Neurosci. 2013; 7: 425.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.