Pudota painoa sitruunan, kauran ja spirulinan avulla

joulukuu 5, 2015
Kaurahiutaleet ovat terveellinen valinta tunteaksesi itsesi kylläiseksi ja välttääksesi makeanhimon. Niitä voi syödä aamiaisella, jolloin niistä saa energiaa päivän varalle ilman pelkoa painonnoususta.

Terveellisen ja asteittaisen painonpudotuksen salaisuus ilman nälän tunnetta on sisällyttää päivittäiseen ruokavalioon ruokia, jotka luonnollisten ominaisuuksiensa ansiosta auttavat pudottamaan painoa nopeasti. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit saavuttaa tämän kolmella terveellisellä ruoka-aineella: sitruunan, kauran ja spirulinan avulla. Ota selvää, miten!

Pudota painoa sitruunan, kauran ja spirulinan avulla

Sitruuna

Sitruuna on mainio ruoka-aine painonpudotuksen apuna ja hyvän terveyden ylläpidossa. Sitruuna toimii elimistössämme loistavana myrkkyjen poistajana; se auttaa sulattamaan ja tuhoamaan rasvaa sekä auttaa ravintoaineiden imeytymisessä korkean C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta. Lisäksi, happamasta maustaan huolimatta sitruunalla on kyky neutraloida liikahappoisuutta mahalaukussa; se toimii itse asiassa emäksisöivänä aineena, mikä auttaa takaamaan hyvän terveyden.

Kuinka sisällytämme sen ruokavalioomme?

 • Tyhjään mahaan: juo puolen sitruunan mehu yhden tai kahden vesilasillisen kanssa. Tämä on myös loistava keino ehkäistä ummetusta.
 • Kastikkeena: vähentää suolan ja etikan käyttöä.
 • Aterioiden välillä: päivän mittaan voit juoda sitruunavettä, halutessasi kevyesti stevialla makeutettuna.
Sitruuna auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta.

Kaura

Kaura on erittäin ravitseva vilja, joka sisältää runsaasti kuitua ja muita ravintoaineita, jotka auttavat pysymään kylläisenä ja ehkäisemään makeanhimoa. Tästä syystä kauran nauttiminen aamiaisella on loistava valinta. Perinteisen puuron lisäksi voit valmistaa sen vaikka seuraavilla tavoilla:

 • Kaurajuoma: Voit ostaa sen valmiina (valitse sokeroimaton juoma) tai valmistaa kotona sekä sekoittaa hedelmien ja pähkinöiden kanssa.
 • Keitetyt kaurahiutaleet kaurajuoman kanssa: Samaan tapaan kuin riisi maidon kanssa, mutta käyttäen ainoastaan kauraa. Voit keittää kaurahiutaleita muutaman minuutin kaurajuomassa ja lisätä ripauksen kanelia ja inkivääriä. Tämä on erityisesti suositeltava vaihtoehto kylminä päivinä, sillä tästä saa paljon energiaa ja lämpöä.
 • Täysi aamiainen: Ihanteellinen pitämään kylläisenä muutamia tunteja. Sekoita 2 ruokalusikallista jauhettua kauraa, pieni määrä tuorejuustoa (tai jogurttia), siemeniä, sitruunamehua, kourallinen pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä sekä ruokalusikallinen hunajaa. Mukaan voi lisätä myös tuoreita hedelmiä. Sen lisäksi, että aamiainen on ravitseva, kaikki ainesosat ovat terveellisiä, joten elimistösi sulattaa ne helposti eikä se aiheuta painonnousua, päinvastoin.
 • Soseutettujen vihannesten seassa: Voit lisätä kourallisen kaurahiutaleita soseutettujen vihannesten joukkoon antamaan kermaisuutta ja rakennetta, sen sijaan, että käyttäisit maitoa tai perunaa.
Käytä kaurahiutaleita soseutettujen vihannesten seassa tuomaan kermaisuutta.

Spirulina

Spirulina on makeanveden levä, jota pidetään superfoodina sen erinomaisten ravitsemuksellisten ominaisuuksiensa takia. Siinä on paljon proteiineja, entsyymeitä, lehtivihreää, välttämättömiä rasvahappoja, vitamiineja (A, B, E ja H) ja mineraaleja (rauta, kalsium, fosfori, magnesium …). Superruoat ovat ihanteellisia painonpudotusruokavalioissa, sillä niissä on pienessä määrässä paljon ravinteita, jolloin voimme vähentää syötyä ruoan määrää ja silti tuntea itsemme kylläiseksi.

Sen lisäksi, että spirulinan avulla tunnet itsesi kylläiseksi, se säätelee myös verensokeritasoa ja auttaa ehkäisemään ahdistusta, mikä usein saa meidät syömään enemmän kuin on tarpeen.

Suosittelemme ottamaan spiruliinan tablettina ja aina ennen aterioita. Mikäli haluat nostaa painoasi, ota spirulina aterian jälkeen.

Ihmisille, jotka eivät pidä spirulinan mausta, suosittelemme kokeilemaan smoothieita ja juomia, joita löytyy tästä artikkelista.

Spirulinan avulla pysyt kylläisenä pidempään.

Suunnitelma

Yhteenvetona, painonpudotussuunnitelma sitruunan, kauran ja spirulinan avulla on seuraava:

 • Tyhjään mahaan: vettä sitruunamehun kanssa
 • Spirulinaa ennen aamiaista
 • Kaurapohjainen aamiainen
 • Sitruunavettä aamupäivällä
 • Spirulinaa ennen lounasta
 • Lounas (joka valinnaisesti voi sisältää hieman kauraa)
 • Sitruunavettä iltapäivällä
 • Spirulinaa ennen illallista (valinnainen, koska joissain tapauksissa se saattaa piristää liikaa)
 • Illallinen

Kuvien oikeudet DorteF, Chinkerfly ja vanessayavonne

 • Wan, D., Wu, Q., & Kuča, K. (2016). Spirulina. In Nutraceuticals: Efficacy, Safety and Toxicity. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-802147-7.00042-5
 • Westerterp-Plantenga, M. S., Nieuwenhuizen, A., Tomé, D., Soenen, S., & Westerterp, K. R. (2009). Dietary Protein, Weight Loss, and Weight Maintenance. Annual Review of Nutrition. https://doi.org/10.1146/annurev-nutr-080508-141056