Logo image
Logo image

5 keinoa laihduttaa inkiväärin ja sitruunan avulla

3 minuuttia
Lasillinen kuumaa vettä sitruunan kera aamuisin nautittuna auttaa aktivoimaan termogeneesiä eli kehon lämmöntuotantoa, joka puolestaan polttaa rasvaa. Inkivääri on toinen loistava apu rasvanpolttoon etenkin vatsan alueelta.
5 keinoa laihduttaa inkiväärin ja sitruunan avulla
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Jos suunnittelet painonpudotusta, suosittelemme keskittymään päivittäisten tapojen muuttamiseen: tee ruokavaliostasi terveellinen ja jätä pois sokeri ja liiallinen vehnä, harrasta säännöllistä liikuntaa ja lisää päivittäiseen rytmiisi hyviä painonpudotusta tukevia komponentteja, kuten teeuutteita, smoothieita, rasvaa polttavia hedelmiä ja lääkinnällisiä kasveja.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle viidestä eri tavasta käyttää inkivääriä ja sitruunaa, joiden avulla teet painonpudotuksesta helpompaa.

Painon pudottaminen inkivääriä ja sitruunaa käyttämällä on mahdollista

 

Some figure

Olet varmasti kuullut aikaisemmin siitä, että niin sitruuna kuin inkiväärikin (joko yhdessä tai erikseen käytettynä) voivat auttaa saavuttamaan ihannevartalon ja kontrolloimaan painoa. Totta vai tarua?

Tietenkään ei ole olemassa ihmedieettiä, jonka aikana napostelet inkivääriä tai sitruunaa ja paino putoaa silmänräpäyksessä. Kaikki ruokavaliomuutokset vaativat säännöllisyyttä ja mielenlujuutta, eikä vain yhtä tiettyä ainesta nauttimalla voi karistaa kiloja kuin ihmeen kaupalla. Tämä siis tarkoittaa sitä, että vaikka noudattaisit inkivääri-sitruunadieettiä viikon ajan, mutta nauttisit silti kovia rasvoja, sokeria ja roskaruokaa, ei painosi varmasti putoa grammaakaan.

On tärkeää löytää hyvä tasapaino ja käyttää näitä kahta tehokasta ainesta oikein. Tuet sitruunan ja inkiväärin tehoa panostamalla laadukkaisiin raaka-aineisiin, syömällä paljon kasviksia ja hedelmiä ja jättämällä pois prosessoidut ruuat. Tulet huomaamaan vaikutukset kehossasi nopeasti.

Pudota painoa syömällä sitruunaa

Sitruunan nauttiminen voi auttaa painonpudotuksessa ja samalla teet hyvää koko keholle. Sitruuna sisältää C-vitamiinia ja antioksidantteja, ja sen sisältämät hapot auttavat ruuansulatusta toimimaan tehokkaasti ja suojelevat myös maksaa. Lisäksi sitruunalla on diureettinen vaikutus, joka huuhtelee myrkyt ja kuona-aineet elimistöstä, ja samalla keho polttaa rasvaa.

Voit kokeilla tiukkaa sitruunakuuria, jonka aikana nautitaan vain hedelmiä, kasviksia ja sitruunamehua viiden päivän ajan. Tämä on kuitenkin hyvin rajoittava ruokavalio, eikä sinun tarvitse mennä äärimmäisyyksiin saavuttaaksesi tuloksia. Lisäämällä sitruunan osaksi päivittäistä ruokavaliotasi saat sen ominaisuudet käyttöösi parhaiten. Lisää sitruunaa salaatinkastikkeeseen, purista tujaus mehua aamusmoothieen tai lisää siivu teekupposeen – tapoja on monia.

Pudota painoa tuoreen inkiväärin avulla

Inkivääri on loistava juurikasvi, jolla on lääkinnällisiä vaikutuksia. Inkiväärillä on pitkä historia, jonka aikana sitä on hyödynnetty monen eri vaivan hoidossa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Inkivääri sopii eritoten tulehdusten rauhoittamiseen, ruuansulatuksen toiminnan parantamiseen, kolesterolin vähentämiseen, rentoutukseen ja rasvanpolttoon. Inkivääriä käyttämällä voi karistaa senttejä etenkin vyötärön alueelta. Inkivääriä saa kaikista supermarketeista ja sen käyttö on helppoa.

5 tapaa pudottaa painoa sitruunan ja inkiväärin avulla

1. Nauti aamuisin lasi lämmintä vettä sitruunan kera

Some figure

Nauti lasillinen lämmintä vettä ja sitruunaa aamulla heti herättyäsi.

Vesi ja sitruuna yhdessä nostavat kehon lämpötilaa ja aktivoivat termogeneesiä, joka stimuloi rasvanpolttoa. Tämä juoma on paras aloitus päivälle! Lämmitä kupillinen vettä vedenkeittimessä tai liedellä, kaada mukiin ja sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Voit lisätä myös muutaman sitruunaviipaleen lisämakua antamaan.

Lisäksi sitruunavesi helpottaa tulehduksia, vatsakipuja ja ummetusta.

2. Sitruunamehu, cayennepippuri ja vaahterasiirappi

Some figure

Tällä shotilla on vahva, puhdistava vaikutus, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa polttamaan rasvaa nopeammin.aamiaisella

Tarvitset yhden kokonaisen sitruunan mehun, hyppysellisen cayennepippuria ja ruokalusikallisen vaahterasiirappia. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja kaada kolmeen eri (shotti)lasiin. Säilytä lasit jääkaapissa ja muista nauttia kaikki kolme lasillista päivän aikana.

3. Uute sitruunasta, mintusta ja greipistä

Some figure

nauti kupillinen kahdesti päivässä.

4. Sitruuna-inkiväärijuoma

 

Some figure

Tämä klassinen juoma auttaa polttamaan rasvaa tehokkaammin, parantaa ruuansulatuksen toimintaa, estää ylimääräisen nesteen kertymisen ja hillitsee tulehduksia. Tarvitset kaksi sitruunaa ja palan inkivääriä. Purista sitruunoiden mehu kattilaan ja lisää hienonnettu inkivääri. Muista kuoria inkivääri ennen käyttöä. Kiehauta mehua hetken aikaa, vähennä lämpöä ja lisää litra vettä, sekä kaksi pientä sitruunankuoren palaa.

Suosittelemme käyttämään luomusitruunaa, sillä näin kuoreen ei ole päätynyt myrkyllisiä torjunta-aineita. Pese sitruuna huolellisesti ennen käyttöä. Kun juoma jäähtyy, voit kaataa sen suureen juomapulloon tai kannuun ja nauttia sitä moneen otteeseen päivän mittaan. Tämä juoma on tehokas apuri painonpudotuksessa, mutta muista myös pitää ruokavalio terveellisenä ja monipuolisena.

5. Vihreä tee ja inkivääri

 

Some figure

Tästä juomasta ei antioksidantteja puutu, ja se sopii nautittavaksi etenkin iltapäivisin. Vihreä tee on yksi terveellisimmistä juomista maailmassa ja sen uskotaan mm. ehkäisevän syöpää ja sydäntauteja. Vihreää teetä on nautittu vuosisatojen ajan ympäri maailmaa ja se sopii myös avuksi painonpudotukseen.

Vihreää teetä kutsutaankin joskus teeksi, jolla on tuhat ja yksi vaikutusta, sillä se sopii muun muassa liiallisen rasvan karkoittamiseen ja rasvan kertymisen ehkäisyyn. Lisäksi vihreä tee alentaa kolesterolia veressä ja parantaa ruuansulatuksen toimintaa. Yhdessä inkiväärin kanssa vihreä tee on loistava keino hoikistaa kroppaa.

Keitä kuppi vihreää teetä joko perinteisistä teepusseista tai irtoteestä, ja lisää joukkoon muutaman sentin pala raastettua inkivääriä. Anna juoman seistä pari minuuttia. Voit siivilöidä inkiväärin pois ennen nauttimista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Elfhag, K., & Rössner, S. (2005). Who succeeds in maintaining weight loss? A conceptual review of factors associated with weight loss maintenance and weight regain. Obesity Reviews. https://doi.org/10.1111/j.1467-789X.2005.00170.x
  • Gorin, A. A., Tate, D. F., Raynor, H. A., Wing, R. R., & Fava, J. L. (2006). A Self-Regulation Program for Maintenance of Weight Loss. New England Journal of Medicine. https://doi.org/10.1056/nejmoa061883
  • Kim, M. J., Hwang, J. H., Ko, H. J., Na, H. B., & Kim, J. H. (2015). Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2015.04.001
  • Fundación Española de la Nutrición. Limón. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/limon.pdf
  • Nutrients. 2010 Jul; 2(7): 737–751. Published online 2010 Jul 8. Dietary Polyphenols and Obesity. doi: 10.3390/nu2070737
  • Can Pharm J (Ott). 2014 May; 147(3): 159–160. Can green tea preparations help with weight loss? doi: 10.1177/1715163514528668

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.