5 keinoa laihduttaa inkiväärin ja sitruunan avulla

Lasillinen kuumaa vettä sitruunan kera aamuisin nautittuna auttaa aktivoimaan termogeneesiä eli kehon lämmöntuotantoa, joka puolestaan polttaa rasvaa. Inkivääri on toinen loistava apu rasvanpolttoon etenkin vatsan alueella.

Jos suunnittelet painonpudotusta, suosittelemme keskittymään päivittäisten tapojen muuttamiseen: tee ruokavaliostasi terveellinen ja jätä pois sokeri ja liiallinen vehnä, harrasta säännöllistä liikuntaa ja lisää päivittäiseen rytmiisi hyviä painonpudotusta tukevia komponantteja, kuten teeuutteita, smoothieita, rasvaa polttavia hedelmiä ja lääkinnällisiä kasveja. Tässä artikkelissa kerromme sinulle viidestä eri tavasta käyttää inkivääriä ja sitruunaa, joiden avulla teet painonpudotuksesta helpompaa.

Painon pudottaminen inkivääriä ja sitruunaa käyttämällä on mahdollista

inkivääri2

Olet varmasti kuullut aikaisemmin siitä, että niin sitruuna kuin inkiväärikin (joko yhdessä tai erikseen käytettynä) voi auttaa saavuttamaan ihannevartalon ja kontrolloimaan painoa. Totta vai tarua?

Tietenkään ei ole olemassa ihmedieettiä, jonka aikana napostelet inkivääriä tai sitruunaa ja paino putoaa silmänräpäyksessä. Kaikki ruokavaliomuutokset vaativat säännöllisyyttä ja mielenlujuutta, eikä vain yhtä tiettyä ainesta nauttimalla voi karistaa kiloja kuin ihmeen kaupalla. Tämä siis tarkoittaa sitä, että vaikka noudattaisit inkivääri- ja sitruunadieettiä viikon ajan, mutta nauttisit silti kovia rasvoja, sokeria ja roskaruokaa, ei painosi varmasti putoa grammaakaan.

On tärkeää löytää hyvä tasapaino ja käyttää näitä kahta tehokasta ainesta oikein. Tuet sitruunan ja inkiväärin tehoa panostamalla laadukkaisiin raaka-aineisiin, syömällä paljon kasviksia ja hedelmiä ja jättämällä pois prosessoidut ruuat ja ruoka-aineet. Tulet huomaamaan vaikutukset kehossasi nopeasti.

Pudota painoa sitruunaa syömällä

Sitruunan nauttiminen voi auttaa painonpudotuksessa ja samalla teet hyvää koko keholle. Sitruuna sisältää C-vitamiinia ja antioksidantteja, ja sen sisältämät hapot auttavat ruuansulatusta toimimaan tehokkaasti ja suojelevat myös maksaa. Lisäksi sitruunalla on diureettinen vaikutus, joka huuhtelee myrkyt ja kuona-aineet elimistöstä, samalla keho polttaa rasvaa.

Voit kokeilla tiukkaa sitruunakuuria, jonka aikana nautitaan vain hedelmiä, kasviksia ja sitruunamehua viiden päivän ajan. Tämä on kuitenkin hyvin rajoittava ruokavalio, eikä sinun tarvitse mennä äärimmäisyyksiin saavuttaaksesi tuloksia. Lisäämällä sitruunan osaksi päivittäistä ruokavaliotasi saat sen ominaisuudet käyttöösi parhaiten. Lisää sitruunaa salaatinkastikkeeseen, purista tujaus mehua aamusmoothieen tai lisää siivu teekupposeen – tapoja on monia.

Pudota painoa tuoreen inkiväärin avulla

Inkivääri on loistava juurikasvi, jolla on lääkinnällisiä vaikutuksia. Inkiväärillä on pitkä historia, jonka aikana sitä on hyödynnetty monen eri vaivan hoidossa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Inkivääri sopii eritoten tulehdusten rauhoittamiseen, ruuansulatuksen toiminnan parantamiseen, kolesterolin vähentämiseen, rentoutukseen ja rasvanpolttoon. Inkivääriä käyttämällä voi karistaa senttejä etenkin vyötärön alueelta. Inkivääriä saa kaikista supermarketeista ja sen käyttö on helppoa.

5 tapaa pudottaa painoa sitruunan ja inkiväärin avulla

1. Nauti lasi lämmintä vettä sitruunan kera aamuisin

inkivääri3
Nauti lasillinen lämmintä vettä ja sitruunaa aamulla heti herättyäsi. Aamuinen sitruunajuoma on terveydelle hyödyllinen juoma, joka puhdistaa kehoa, polttaa rasvaa ja antaa elimistölle vastineeksi C-vitamiinia ja antioksidantteja. Vesi ja sitruuna yhdessä nostavat kehon lämpötilaa ja aktivoivat termogeneesiä, joka stimuloi rasvanpolttoa. Tämä juoma on paras aloitus päivälle! Keitä kuppi vettä vedenkeittimessä tai liedellä, kaada mukiin ja sekoita joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Voit lisätä myös muutaman sitruunaviipaleen lisämakua antamaan.

Lisäksi sitruunavesi helpottaa tulehduksia, vatsakipuja ja ummetusta.

2. Sitruunamehu, cayenne-pippuri ja vaahterasiirappi

inkivääri4
Oletko kuullut tästä helposta ja tehokkaasta rasvaa polttavasta kikasta? Se toimii kuin unelma. Tällä shotilla on vahva, puhdistava vaikutus, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa polttamaan rasvaa nopeammin. Suosittelemme nauttimaan shotteja kymmenenä peräkkäisenä päivänä saadaksesi siitä parhaimman hyödyn. Nauti niitä kolmesti päivässä: aamiaisella, ennen lounasta ja ennen illallista.

Tarvitset yhden kokonaisen sitruunan mehun, hyppysellisen cayenne-pippuria ja ruokalusikallisen vaahterasiirappia. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja lisää pippuri ja siirappi. Sekoita ainekset hyvin ja kaada kolmeen eri lasiin, anna jäähtyä. Säilytä lasit jääkaapissa ja muista nauttia kaikki kolme lasillista päivän aikana.

3. Tee sitruunasta, mintusta ja greipistä

inkivääri5
Tämä teeuute on helppo valmistaa ja se toimii tehokkaasti. Voit nauttia sitä kahdesti päivässä. Tarvitset puolikkaan sitruunan ja kokonaisen greipin. Purista hedelmien mehut ulos ja sekoita keskenään, lisää kupillinen vettä. Kaada seos kattilaan, lisää kaksi mintunlehteä ja pikku pala sitruunankuorta. Kiehauta seos kevyesti, laske lämpöä ja anna poreilla hissukseen. Poista liedeltä, sekoita joukkoon ruokalusikallinen hunajaa makeutta antamaan ja nauti kupillinen kahdesti päivässä. Tulet ihastumaan teen raikkaaseen ja virkistävään makuun.

4. Sitruuna- ja inkiväärijuoma

inkivääri6

Tämä klassinen juoma auttaa polttamaan rasvaa tehokkaammin, parantaa ruuansulatuksen toimintaa, estää ylimääräisen nesteen kertymisen ja hillitsee tulehduksia. Tarvitset kaksi sitruunaa ja palan inkivääriä. Purista sitruunoiden mehu kattilaan ja lisää hienonnettu inkivääri. Muista kuoria inkivääri ennen käyttöä. Kiehauta mehua hetken aikaa, vähennä lämpöä ja lisää litra vettä, sekä kaksi pientä sitruunankuoren palaa. Suosittelemme käyttämään luomusitruunaa, sillä näin kuoreen ei ole päätynyt myrkyllisiä torjunta-aineita. Pese sitruuna huolellisesti ennen käyttöä. Kun juoma jäähtyy, voit kaataa sen suureen juomapulloon tai kannuun ja nauttia sitä moneen otteeseen päivän mittaan. Tämä juoma on tehokas apuri painonpudotuksessa, mutta muista myös pitää ruokavalio terveellisenä ja monipuolisena.

5. Vihreä tee ja inkivääri

inkivääri7

Tästä juomasta ei antioksidantteja puutu ja se sopii nautittavaksi etenkin iltapäivisin. Vihreä tee on yksi terveellisimmistä juomista koko maailmassa ja sen on todettu mm. ehkäisevän syöpää ja sydäntauteja. Vihreää teetä on nautittu vuosisatojen ajan ympäri maailmaa ja se sopii myös avuksi painonpudotukseen.

Vihreää teetä kutsutaankin joskus teeksi, jolla on tuhat ja yksi vaikutusta, sillä se sopii muun muassa liiallisen rasvan karkoittamiseen ja rasvan kertymisen ehkäisyyn. Lisäksi vihreä tee alentaa kolesterolia veressä ja parantaa ruuansulatuksen toimintaa. Yhdessä inkiväärin kanssa vihreä tee on loistava keino hoikistaa kroppaa. Keitä kuppi vihreää teetä joko perinteisistä teepusseista tai irtoteestä ja lisää joukkoon muutaman sentin pala raastettua inkivääriä. Anna juoman seistä pari minuuttia. Voit siivilöidä inkiväärin pois ennen nauttimista.