Korkean kolesterolin alentaminen lääkekasveilla

Korkean kolesterolin alentaminen lääkekasveilla
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Onko lääkärisi joskus kertonut, että sinulla on ylimääräistä rasvaa veressä ja että se voi olla todella vaarallista, jos se kerääntyy suoniin ja valtimoihin? Korkean kolesterolin kanssa ei ole leikkiminen.

Meidän kaikkien pitäisi ottaa käyttöömme varotoimenpiteet päästäksemme takaisin kolesterolin perustasapainoon kehossa. Kuinka voimme saavuttaa tämän? Usko tai älä, on monia lääkekasveja, jotka voivat auttaa sinua siinä. Tässä artikkelissa kerromme joistakin parhaista lääkekasveista, jotka auttavat sinua korkean kolesterolin alentamisessa.

Korkean kolesterolin alentavat kasvit

korkean kolesterolin testi

Aluksi on syytä selventää, että kehomme tarvitsee kolesterolia toteuttamaan monia tehtäviä; se esimerkiksi saa yhteen uudet solut ja hormonit suorittamaan monia toimintoja. Mikä sitten on ongelma? No, joillakin väärillä päivittäisillä tottumuksilla kolesterolia voi kertyä liikaa. Liika kolesteroli kehossamme merkitsee, että maksa on kyvytön poistamaan sitä.

Joillakin ihmisillä voi olla korkeita pitoisuuksia verianalyysissa huolimatta terveellisestä ruokavaliosta ja elämäntavoista, mikä tarkoittaa että keho itse aiheuttaa tämän epäterveellisen ylimäärän. Siinä tapauksessa lääkitys on välttämätön.

Suosittelemme, että olet aina tietoinen omasta ruokavaliostasi, liikut säännöllisesti ja noudatat lääkärin määräyksiä. Jos otat nämä yrttiteet ruokavalioosi, vakuutamme sinulle että niistä on sinulle hyötyä jollakin tavalla. 

1. Voikukka

voikukkamehu

Tämä on helposti saatavilla oleva kasvi, joka tekee ihmeitä ruoansulatuselimistöllesi ja tietenkin alentaa veresi kolesterolitasoa. Haluaisitko tietää miten? Voikukan avulla kontrolloit lipidiesi määrää ja säännöstelet aineenvaihduntaasi. Se on todella ihanteellista. Voit juoda voikukkauutetta kahdesti päivässä – kerran aamulla ja kerran iltapäivällä. Keitä kupillinen vettä ja yksi teelusikallinen tätä kasvia. Juo se mieluiten kahden pääateriasi jälkeen.

2. Linnunsiementee

Oletko kuullut linnunsiementeestä? Se on herkullinen parannuskeino, joka on loistava painon kontrolloimiseen ja vähentämään kolesterolia. Asiantuntijat väittävät, että se on yksi tehokkaimmista ja voimakkaimmista tavoista kontrolloimaan kolesterolia ja lisäksi se on helposti saatavilla. Se taistelee välittömästi rasvaa vastaan veressä, niin että rasva poistuu helpommin.

Haluatko tietää kuinka valmistaa tätä teetä? Se on helppoa; osta ihmisten käyttöön soveltuvia linnunsiemeniä ja keitä lusikallinen niitä kupillisessa vettä kymmenen minuutin ajan. Juo siivilöimättä kahdesti päivittäin. Tulet rakastamaan sitä!

3. Valkosipulilla maustettu vihreä tee

Yllättynyt? Varmaankin. Muistele valkosipulin parantavia ominaisuuksia: se laajentaa verisuonia ja edistää verenkiertoa. Verenpaineen säätelyn lisäksi se voi myös tarjota diureettisia hyötyjä. Jos valkosipuli yhdistetään vihreän teen kanssa, yhdistelmä on yksinkertaisesti täydellinen.

Valmistaaksesi tätä teetä sinun tarvitsee vain keittää yhdessä kaksi raakaa ja survottua valkosipulinkynttä ja kupillinen vihreää teetä 10 minuutin ajan. Sammuta sitten lämpö ja anna hautua vielä viisi minuuttia. Siivilöi yrttitee ja lisää mehu puolikkaasta limetistä. Juo sitä aterioiden välillä ja ennen nukkumaanmenoa.

4. Maarianohdake

Tämä on epäilemättä klassikko. Se on erinomainen hoitamaan maksaasi ja tietenkin se säätelee kolesteroliasi. Tämä kasvi edistää rasvojen ja lipidien poistumista, auttaen ylläpitämään tervettä aineenvaihduntaa kehossasi. Maarianohdake on yksi yksinkertainen liittolainen, joka voi auttaa alentamaan kolesterolia ja triglyseridejä.

Voit hankkia luontaistuotekaupasta tabletteja tai valmista yrttiteetä, sitä löytyy valmiiksi pakattuna. Voit juoda sitä kahdesti päivittäin pääaterioidesi jälkeen. Älä unohda, että et näe tuloksia, ellet juo sitä säännöllisesti.

5. Viimeinen vinkki! Appelsiinin kuori

Appelsiinin kuoret

Me tiedämme; appelsiinit eivät ole kasveja, ne ovat hedelmiä, mutta emme voi olla mainitsematta tätä yksinkertaista hoitokeinoa. Tutkimusten mukaan, joita on tehty useissa Yhdysvaltojen yliopistoissa, appelsiinin kuori sisältää flavonoideja, jotka ovat erinomaisia taistelemaan hyvien kolesteroliarvojen puolesta (itse asiassa kuoressa on jopa 20 % enemmän flavonoideja kuin mehussa).

Joten miten voisimme vastustaa niitä? Sinun pitää kokeilla sitä. Raasta noin 1,5 ruokalusikallista appelsiininkuorta. Keitä kupillisessa vettä ja lisää teelusikallinen hunajaa. Maku on sensaatiomainen ja tulokset ovat uskomattomia. Mitä jos joisimme tätä uutetta kahdesti päivittäin pääaterioiden jälkeen. Älä epäröi kokeilla sitä!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
8 vaivatonta tapaa muuttaa ruokavalio terveelliseksi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
8 vaivatonta tapaa muuttaa ruokavalio terveelliseksi

Tässä artikkelissa esittelemme kahdeksan helppoa tapaa muuttaa ruokavalio terveelliseksi - jatka siis lukemista ja nappaa vinkit käyttöön!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Argüeso Armesto, R., Díaz Díaz, J., Díaz Peromingo, J., Rodríguez González, A., Castro Mao, M., & Diz-Lois, F. (2011). Lípidos , colesterol y lipoproteínas. Galicia Clínica | Sociedade Galega de Medicina Interna.
  • Cenipalma, & Humana, S. Y. N. (2001). Metabolismo del Colesterol. Lípidos y Salud.
  • Molina, M. T., Vázquez, C. M., & Ruiz Gutiérrez, V. (1991). Metabolismo del colesterol. Su regulación a nivel hepático e intestinal. Grasas y Aceites. https://doi.org/10.3989/gya.1991.v42.i4.1237

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.