Mitä voi tehdä sitrushedelmien kuorista

· toukokuu 26, 2015

Tiedätkö mikä osa sitrushedelmistä sisältää suuren määrän terveyteen vaikuttavia ominaisuuksia? Niiden kuori, joka on käyttökelpoista syövän ja verisuonisairauksien ehkäisyssä, nesteiden pidätyskykyyn liittyvien ongelmien ja rasvan kerääntymisen ehkäisyssä tai puolustuskykysi parantamisessa, ja jolla on lisäksi monia muita etuja.

Tästä syystä kerromme, kuinka käyttää sitruunan, appelsiinin, mandariinin, limen ja greipin kuoria käyttääksesi hyväksesi niiden lääkinnälliset, kulinaristiset ja kosmeettiset edut.

On oleellisen tärkeää, että ne ovat kotona kasvatettuja tai orgaanisia hedelmiä, jotta voit olla varma, etteivät ne sisällä torjunta-aineita tai muita myrkyllisiä aineita, jotka ovat kerääntyneet niiden kuoriin.

sitrus

 

Kuinka säilöä niitä

Ensimmäinen askel on pestä hedelmä hyvin, kuoria ne ja poistaa valkoiset osat sisäpuolelta, koska ne voivat olla karvaita.

Ensimmäinen tapa käyttää niitä on raastaa ne ja käyttää ne raakana, koska tällä tavoin ne ovat aromaattisempia. Mutta jos haluat säilyttää ne käyttääksesi ne kerralla jonkin ajan kuluttua, voit pakastaa kuoren.

Toinen vaihtoehto on kuivata ne luonnollisella tavalla auringossa tai yhtä hyvin uunissa (matalassa lämpötilassa muutamia tunteja) ja murskata ne kahvimyllyn avulla.

Lääkinnälliset käyttötavat

  • Tehokas antioksidanttinen toiminta, flavonoidipitoisuutensa ansiosta se auttaa sinua ehkäisemään ja hoitamaan luonnollisella tavalla syöpää, erityisesti iho- ja rintasyöpää samoin kuin minimoimaan riskiä sairastua verisuonisairauksiin.
  • Sen korkea C-vitamiinipitoisuus auttaa sinua saamaan vahvan immuunijärjestelmän.
  • Puhdistavia ja depuratiivisia vaikutuksia kehossasi, sisäisesti ja ulkoisesti. Ne auttavat myös ehkäisemään nesteiden pidätysongelmia.
  • Rentouttavia ja kevyesti rauhoittavia ominaisuuksia. Sitrushedelmät auttavat parantamaan mielialaa.
  • Parantaa ruuansulatusjärjestelmääsi, erityisesti rasvojen osalta.

 

Kulinaariset käyttötavat

Sitrushedelmien kuoret, raakana tai kuivattuina, auttavat antamaan virkistävän ja erittäin aromaattisen kosketuksen resepteihisi, samoin kuin takaamaan lääkkeellisiä etuja ja helpottamaan ruuansulatusta:

  • Kakuissa, jälkiruuissa ja kekseissä: sekoita ne taikinaan tai käytä koristeena.
  • Ranskalaisissa salaatinkastikkeissa tai missä vain kastikkeissa tai mausteöljyissä.
  • Mausteena (valutettuna tai jauheena) maustamaan lihoja, kalaa, keittoja ja patoja.
  • Antamaan alkuperäistä kosketusta jääkuutioihin: lisää tuoretta sitrushedelmän kuorta veteen jääpalamuotissa.
  • Voit sokeroida koko kuoren tai vain osia siitä keittämällä niitä sokerin kanssa samalla tavalla kuin tehdessäsi siirappia. Dippaa ne sokeriin ja paista ne.

sokerinen-sitruksen-kuori

Tehdäksesi siirappia: keitä kuori hunajan tai sokerin kanssa, kunnes puolet siitä on haihtunut. Pidä tämä siirappi jääkaapissa ja käytä se keittiössä lasten siirappina ja aikuisille vastustuskyvyn parantamiseksi sekä ehkäisemään virusten ja bakteerien aiheuttamia sairauksia.

 

Kosmeettiset käyttötavat

appelsiinin-kuori

Vitamiini- ja mineraalipitoisuutensa ansiosta sitrushedelmät auttavat sinua puhdistamaan ihoasi ja myös parantamaan sen rakennetta, ehkäisemään velttoutta, kosteuttamaan sitä ja ehkäisemään ryppyjen ilmestymistä, koska ne parantavat solujen uudistumista ja lisäävät kollageenin muodostumista.

Luonnollinen kuorinta: voit tehdä yksinkertaisen ja tehokkaan kuorinnan puhdistaaksesi ihosi ja auttaaksesi sitä uudistumaan sekoittamalla sokeria tai suolaa sitruunankuoreen tai -jauheeeseen sekä oliivi- tai manteliöljyyn (jos sinulla on kuiva iho) tai vaihtoehtoisesti aloe vera -geeliin (jos sinulla on öljyinen iho).

Deodorantti: Jos sekoitat sitrushedelmän kuoria mehuun, jota saat hedelmästä, seosta voidaan käyttää erittäin tehokkaana luonnollisena deodoranttina, jossa ei ole haitallisia aineita. Sinun tulee pitää se jääkaapissa muutamia päiviä tai pakastaa se ja käyttää vähitellen.

 

Kuvakokoelma: veronicasheppard, ecstaticist ja ecstaticist