Luonnolliset keinot verisuonten puhdistamiseen

kesäkuu 25, 2015

Tukkeutuneet verisuonet voivat aiheuttaa pahimmillaan sydänkohtauksen. Verisuonista on pidettävä hyvää huolta, ja ne tulee pitää puhtaana ja tukkeutumattomina.

Joskus syömäsi ruoka voi olla haitallista terveydelle ja se saattaa aiheuttaa tukoksia verisuonten seinämissä. Tukokset kertyvät hiljalleen, eikä niistä välttämättä edes ole tietoinen kuin vasta sitten, kun verenkierto sydämeen tai suuriin valtimoihin tukkeutuu ja johtaa esimerkiksi veritulppaan tai kohtaukseen.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten voit kotikonstein ylläpitää verisuonten terveyttä ja varmistaa sen, ettet tule kärsimään verisuoniston ongelmista tulevaisuudessa.

Parhaat ruoka-aineet verisuonten puhdistamiseen

 • Valkosipuli: Valkosipulia on käytetty kautta aikojen monien eri vaivojen hoitoon, sillä se on todellinen terveyspommi. Valkosipulissa on runsaasti tulehdusta ehkäiseviä ja parantavia antioksidantteja, ja se lisää vastustuskykyä ja vireyttä. Valkosipuli vähentää rasvan ja ns. pahan kolesterolin eli LDL:n määrää verisuonissa ja lisää hyvän kolesterolin eli HDL:n määrää. Lisäksi valkosipuli alentaa verenpainetta. Valkosipulia voi nauttia raakana esimerkiksi salaateissa tai leivän päällä, mutta jos sen maku tuntuu liian voimakkaalta, se soveltuu lähes kaikkeen kypsennettyyn ruokaan ja se onkin yksi yleisimmistä ainesosista resepteissä.

valkosipuli

 • Kaura: Kauran on tiedetty olevan hyväksi sydämelle ja verisuonille jo kauan. Kaura sisältää vain vähän hiilihydraatteja ja imee itseensä jopa seitsemänkertaisen määrän oman painonsa verran vettä. Kauraa käytetään laajalti alkuruuissa, leivässä, kakuissa ja muissa leivonnaisissa. Perinteinen kaurapuuro on monen suosikkaamiainen. Kaura estää kolesterolia tarttumasta verisuonten seinämiin ja vähentää riskiä sairastua valtimonkovettumatautiin.
 • Granaattiomenan mehu: Tutkimukset Italiassa ja USA:ssa ovat osoittaneet, että granaattiomena sisältää suuremman määrän antioksidantteja kuin mikään muu hedelmä tai marja. Antioksidanteistaan tunnetut appelsiini, mustikka ja karhunvatukka jäävät granaattiomenan jälkeen antioksidanttien määrässä. Antioksidantit taistelevat tunnetusti tulehdusta ja haitallisia aineita vastaan, parantavat verisuonten kuntoa ja ehkäisevät valtimoita kovettumasta.
 • Omena:  Tämä herkullinen hedelmä on helposti kaikkien saatavilla, sillä sitä myydään kaikissa ruokakaupoissa. Omenan sisältämä pektiini sitoo kolesterolia yhteen, vähentäen kolesterolin määrää veressä. Omenassa on myös paljon hyödyllisiä flavonoideja, jotka vähentävät sydänkohtauksen riskiä jopa puolella säännöllisesti nautittuna. Vanha sanonta ’omena päivässä pitää lääkärin loitolla’ saattaa siis hyvinkin pitää paikkansa.

omena1

 • Rasvainen kala: kala sisältää runsaasti terveellistä Omega-3 -rasvahappoa, joka parantaa kehon toimintoja ja puolustuskykyä. Omegahapot puhdistavat verisuonia kalkkikertymistä ja auttavat verta virtaamaan normaalisti. Keskity syömään sardiineja, ahventa, lohta, tonnikalaa, makrillia ja silakkaa. Suosi kotimaista ja lähellä pyydystettyä kalaa.
 • Saksanpähkinä: saksanpähkinässä on runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja ja Omega-3 -rasvahappoja.  Myös muissa pähkinälaaduissa, kuten mantelissa, hasselpähkinässä, maapähkinässä ja pekaanissa on paljon hyödyllisiä rasvoja. Älä kuitenkaan syö muutamaa kourallista enempää päivässä, sillä pähkinöissä on paljon kaloreita.
 • Oliiviöljy: sopii moneen eri asiaan: paistamiseen, salaatinkastikkeeksi ja leivontaan. Jotkut käyttävät oliiviöljyä myös ulkoisesti esimerkiksi kuivan ihon hoitoon. Valitse extra virgin -öljy tai kylmäpuristettu versio, sillä näissä öljylaaduissa on vielä suurin osa hoitavia ainesosia tallella. Oliiviöljy on hyväksi sydämelle ja verisuonille, sillä se sisältää tyydyttyneitä rasvahappoja. Oliiviöljyä käyttämällä varmistat, ettei kolesteroli pääse hapettumaan ja tarttumaan verisuonien seinämiin.
 • Avokado: tämä hedelmä sisältää myös paljon tyydyttyneitä rasvahappoja, jotka eivät hapetu elimistössä. Avokado on herkullista sinällään, kevyesti paistettuna tai salaatin seassa. Avokadon nauttiminen vähentää valtimoiden kovettumista ja kalkin syntymistä.

avokado1

 • Tomaatti: täynnä lykopeeni -nimistä ainetta, joka antaa tomaatille sen punaisen värin. Lykopeeniä löytyy myös monista muista punaisista kasveista ja eläinten lihasta. Lykopeeni vähentää pahanlaatuista kolesterolia hapettumasta suonissa ja tarttumasta seinämiin. Tomaattia kannatta nauttia joka päivä. Voit valita mehevät ja suuret irtotomaatit, köynnöstomaatit tai pienet ja makeat kirsikkatomaatit. Syö niitä sinällään, salaateissa tai lämpimissä ruuissa.
 • Pinaatti: Kippari-Kallen lempiruoka todellakin vahvistaa. Pinaatissa on paljon A- ja C-vitamiinia, jotka estävät kolesterolin hapettumisen ja täten vähentävät riskiä sairastua valtimonkovettumatautiin. Pinaatissa on mieto maku ja esimerkiksi pinaattikeitto on loistava keino saada suuri määrä pinaattia elimistön käyttöön. Kun heität sekaan keitetyn kananmunan, tulee keitosta ruokaisampi ja se pitää sinut kylläisenä pitkään.
 • Täysjyvät: tumma riisi, ruisleipä ja kaura ovat hyväksi elimistölle ja etenkin sydämen terveydelle. Ruisleipää saa monessa eri muodossa, ja suosittelemme etenkin 100-prosenttisten ruistuotteiden syömistä, sillä pehmeämmät ruisleivät sisältävät usein myös vehnää. Täysjyvässä on paljon helposti imeytyviä kuituja, jotka vähentävät huonon kolesterolin määrää veressä ja estävät plakin syntymistä verisuonien seinämiin.
 • Parsa: keväänvihreä parsa on yksi parhaimmista veren ja suonten puhdistajista. Parsa laskee verenpainetta ja estää vakavien, joskus jopa hengenvaarallisten suonitukosten syntymistä. Parsa on parhaimmillaan keväällä, jolloin se on sesongissa. Sen voi keittää, höyryttää tai grillata kevyesti. Nauti voin ja suolan kera.

parsa1

Kolme helppoa reseptiä suonten puhdistamiseen kotona

Jos tunnet olosi jatkuvasti väsyneeksi ilman mitään näkyvää syytä ja tiedät kärsiväsi korkeasta kolesterolista, kannattaa sinun keskittyä verisuonten puhdistukseen. Korkeaan kolesteroliin on saatavilla lääkkeitä, mutta suosittelemme tukemaan lääkitystä syömällä oikein ja toteuttamalla muutamia kotipuhdistuskuureja. Alta löydät kolme hyväksi todettua rohtoa verisuonten turvalliseen ja tehokkaaseen puhdistamiseen.

 • Sekoita puolikas kupillinen omenaviinietikkaa yhden murskatun valkosipulinkynnen kanssa. Juo ennen aamiaista tyhjään mahaan joka aamu, huuhtele alas lasillisella vettä. Toista tämä seitsemän päivää putkeen.
 • Soseuta tehosekoittimessa kolme porkkanaa ja kaksi omenaa, kunnes saat tasaisen seoksen. Voit joutua kaatamaan sekaan tilkan vettä, jotta ne sekoittuvat hyvin. Laita juoma jääkaappiin nauttiaksesi sen myöhemmin. Jos vain mahdollista, juo lasillinen tätä mehua joka aamu ennen aamiaista. Toista seitsemänä peräkkäisenä päivänä.
 • Tee herkullinen smoothie sekoittamalla kolme ruokalusikallista hunajaa yhteen ruokalusikalliseen tuoretta sitruunan mehua. Lisää kaksi ruokalusikallista lämmintä vettä ja sekoita ainekset hyvin. Juo joka aamu viikon ajan.

suonet1

UUTISIA VERKOSSA