Verisuonten puhdistus luonnollisesti

Verisuonten puhdistus luonnollisesti

Viimeisin päivitys: 07 marraskuuta, 2018

Tukkeutuneet verisuonet voivat aiheuttaa pahimmillaan sydänkohtauksen. Verisuonista on pidettävä hyvää huolta, ja verisuonten puhdistus on tärkeää, jotta ne eivät tukkeutuisi.

Joskus syömäsi ruoka voi olla haitallista terveydelle ja se saattaa aiheuttaa tukoksia verisuonten seinämissä. Tukokset kertyvät hiljalleen, eikä niistä välttämättä ole edes tietoinen ennen kuin verenkierto sydämeen tai suuriin valtimoihin tukkeutuu. Tämä saattaa johtaa esimerkiksi veritulppaan tai sydänkohtaukseen.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten verisuonten puhdistus onnistuu kotikonstein ja samalla ylläpitää verisuonten terveyttä. Pitämällä huolen verisuonistostasi ehkäiset helpommin verisuoniongelmia tulevaisuudessa.

Verisuonten puhdistus kotona – parhaat raaka-aineet

Valkosipuli

Valkosipulia on käytetty kautta aikojen monien eri vaivojen hoitoon, sillä se on todellinen terveyspommi. Valkosipulissa on runsaasti tulehdusta ehkäiseviä ja parantavia antioksidantteja, ja se lisää vastustuskykyä ja vireyttä. Valkosipuli auttaa vähentämään rasvan ja ns. pahan kolesterolin eli LDL:n määrää, sekä lisää hyvän kolesterolin eli HDL:n määrää verisuonissa. Lisäksi valkosipuli auttaa alentamaan verenpainetta. Valkosipulia voi nauttia raakana esimerkiksi salaateissa tai leivän päällä, mutta jos valkosipulin maku on liian voimakas sellaisenaan, soveltuu se käytettäväksi lähes kaikenlaisessa kypsennetyssä ruuassa – valkosipuli onkin yksi yleisimmistä ainesosista resepteissä.

Verisuonten puhdistus valkosipulin avulla.

 

Kaura

Kauran on tiedetty olevan hyväksi sydämelle ja verisuonille jo kauan. Kaura sisältää vain vähän hiilihydraatteja ja imee itseensä jopa seitsemänkertaisen määrän oman painonsa verran vettä. Kauraa käytetään laajalti alkuruuissa, leivässä, kakuissa ja muissa leivonnaisissa. Perinteinen kaurapuuro on monen suosikkiaamiainen. Kaura estää kolesterolia tarttumasta verisuonten seinämiin ja on apuna vähentämään riskiä sairastua valtimonkovettumatautiin.

Verisuonten puhdistus granaattiomenien avulla.

 

Granaattiomenan mehu

Tutkimukset Italiassa ja USA:ssa ovat osoittaneet, että granaattiomena sisältää suuremman määrän antioksidantteja kuin mikään muu hedelmä tai marja. Antioksidanteistaan tunnetut appelsiini, mustikka ja karhunvatukka jäävät granaattiomenan jälkeen antioksidanttien määrässä. Antioksidantit taistelevat tunnetusti tulehduksia ja haitallisia aineita vastaan, auttavat parantamaan verisuonten kuntoa ja ehkäisemäänt valtimoita kovettumasta.

Omena

Tämä herkullinen hedelmä on helposti kaikkien saatavilla, sillä sitä myydään kaikissa ruokakaupoissa. Omenan sisältämä pektiini sitoo kolesterolia yhteen, vähentäen kolesterolin määrää veressä. Omenassa on myös paljon hyödyllisiä flavonoideja, jotka säännöllisesti nautittuna vähentävät sydänkohtauksen riskiä jopa puolella. Vanha sanonta “omena päivässä pitää lääkärin loitolla” saattaa siis hyvinkin pitää paikkansa.

Omena auttaa verisuonten puhdistuksessa.

 

Rasvainen kala

Kala sisältää runsaasti terveellistä Omega-3 -rasvahappoa, joka parantaa kehon toimintoja ja puolustuskykyä. Omegahapot puhdistavat verisuonia kalkkikertymistä ja auttavat verta virtaamaan normaalisti. Keskity syömään sardiineja, ahventa, lohta, tonnikalaa, makrillia ja silakkaa. Suosi kotimaista ja lähellä pyydystettyä kalaa.

Saksanpähkinä

Saksanpähkinässä on runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja ja Omega-3 -rasvahappoja.  Myös muissa pähkinälaaduissa, kuten mantelissa, hasselpähkinässä, maapähkinässä ja pekaanissa on paljon hyödyllisiä rasvoja. Älä kuitenkaan syö muutamaa kourallista enempää päivässä, sillä pähkinöissä on runsaasti kaloreita.

Oliiviöljyllä on verisuonia puhdistavia vaikutuksia.

 

Oliiviöljy

Oliiviöljystä on moneksi: paistamiseen, salaatinkastikkeeksi ja leivontaan. Jotkut käyttävät oliiviöljyä myös ulkoisesti esimerkiksi kuivan ihon hoitoon. Valitse extra virgin -öljy tai kylmäpuristettu versio, sillä näissä öljylaaduissa on vielä suurin osa hoitavia ainesosia tallella. Oliiviöljy on hyväksi sydämelle ja verisuonille, sillä se sisältää tyydyttyneitä rasvahappoja. Oliiviöljyä käyttämällä varmistat, ettei kolesteroli pääse hapettumaan ja tarttumaan verisuonten seinämiin.

Avokado

Tämä hedelmä sisältää myös paljon tyydyttyneitä rasvahappoja, jotka eivät hapetu elimistössä. Avokado on herkullista sellaisenaan, kevyesti paistettuna tai salaatin seassa. Avokadon nauttiminen auttaa vähentämään valtimoiden kovettumista ja kalkin syntymistä.

Avokadolla on monenlaisia terveyshyötyjä, myös verisuonistolle.

 

Tomaatti

Tomaatti sisältää lykopeeni -nimistä ainetta, joka antaa tomaatille sen punaisen värin. Lykopeeniä löytyy myös monista muista punaisista kasveista ja eläinten lihasta. Lykopeeni vähentää pahanlaatuista kolesterolia hapettumasta suonissa ja tarttumasta seinämiin. Tomaattia kannatta nauttia joka päivä. Voit valita mehevät ja suuret irtotomaatit, köynnöstomaatit tai pienet ja makeat kirsikkatomaatit. Syö niitä sellaisenaan, salaateissa tai lämpimissä ruuissa.

Pinaatti

Kippari-Kallen lempiruoka todellakin vahvistaa. Pinaatissa on paljon A- ja C-vitamiinia, jotka estävät kolesterolin hapettumista ja täten ovat apuna vähentämään riskiä sairastua valtimonkovettumatautiin. Pinaatissa on mieto maku ja esimerkiksi pinaattikeitto on loistava keino saada suuri määrä pinaattia elimistön käyttöön. Kun heität sekaan keitetyn kananmunan, tulee keitosta ruokaisampi ja se pitää sinut kylläisenä pitkään.

Täysjyvävilja on terveellisempi vaihtoehto.

 

Täysjyvät

Tumma riisi, ruisleipä ja kaura ovat hyväksi elimistölle ja etenkin sydämen terveydelle. Ruisleipää saa monessa eri muodossa, ja suosittelemme etenkin 100-prosenttisten ruistuotteiden syömistä, sillä pehmeämmät ruisleivät sisältävät usein myös vehnää. Täysjyvässä on paljon helposti imeytyviä kuituja, jotka vähentävät huonon kolesterolin määrää veressä ja estävät plakin syntymistä verisuonien seinämiin.

Parsa:

Keväänvihreä parsa on yksi parhaimmista veren ja suonten puhdistajista. Parsa auttaa laskemaan verenpainetta ja estämään vakavien, joskus jopa hengenvaarallisten suonitukosten syntymistä. Parsa on parhaimmillaan keväällä, jolloin on sen sesonkikausi. Parsan voi keittää, höyryttää tai grillata kevyesti. Nauti voin ja suolan kera.

Parsa auttaa puhdistamaan verisuonia.

 

Verisuonten puhdistus kotona – 3 helppoa vinkkiä

Jos tunnet olosi jatkuvasti väsyneeksi ilman mitään näkyvää syytä ja tiedät kärsiväsi korkeasta kolesterolista, kannattaa toteuttaa verisuonten puhdistus. Korkeaan kolesteroliin on saatavilla lääkkeitä, mutta suosittelemme syömään oikein ja toteuttaa joitakin luonnollisia kotipuhdistuskuureja lääkityksen ohessa. Alta löydät kolme hyväksi todettua rohtoa verisuonten turvalliseen ja tehokkaaseen puhdistamiseen.

3 reseptiä verisuonten puhdistukseen

  • Sekoita puolikas kupillinen omenaviinietikkaa yhden murskatun valkosipulinkynnen kanssa. Juo ennen aamiaista tyhjään vatsaan joka aamu, huuhtele alas lasillisella vettä. Toista tämä seitsemän päivän ajan.
  • Soseuta tehosekoittimessa kolme porkkanaa ja kaksi omenaa, kunnes saat tasaisen seoksen. Voit joutua kaatamaan sekaan tilkan vettä, jotta ne sekoittuvat hyvin. Laita juoma jääkaappiin nauttiaksesi sen myöhemmin. Jos vain mahdollista, juo lasillinen mehua joka aamu ennen aamiaista. Toista seitsemänä peräkkäisenä päivänä.
  • Tee herkullinen smoothie sekoittamalla kolme ruokalusikallista hunajaa yhteen ruokalusikalliseen tuoretta sitruunan mehua. Lisää kaksi ruokalusikallista lämmintä vettä ja sekoita ainekset hyvin. Juo joka aamu viikon ajan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Carper J. Los alimentos: medicina milagrosa. Barcelona, España: Amat SL, 2008.

  • Delgado CL. Limpiando las arterias de su corazón. Bogotá: Random House, 2015.

  • Hernández-Pérez A et al. Fumadores ocasionales y ligeros, prevalencia, importancia y alternativas de tratamiento. Neumol Cir Torax. 2021; 80 (2): 89-93

  • Ramos Domínguez B, Méndez Crespo G. Comportamiento de factores de riesgo en las enfermedades del corazón y cerebrovascular. Revista Cubana de Higiene y Epidemiología. 2006; 44(3). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1561-30032006000300005&lng=es.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.