Luonnolliset keinot verisuonten puhdistamiseen

Tukkeutuneet verisuonet voivat aiheuttaa pahimmillaan sydänkohtauksen. Verisuonista on pidettävä hyvää huolta, ja ne tulee pitää puhtaana ja tukkeutumattomina.

Joskus syömäsi ruoka voi olla haitallista terveydelle ja se saattaa aiheuttaa tukoksia verisuonten seinämissä. Tukokset kertyvät hiljalleen, eikä niistä välttämättä edes ole tietoinen kuin vasta sitten, kun verenkierto sydämeen tai suuriin valtimoihin tukkeutuu ja johtaa esimerkiksi veritulppaan tai kohtaukseen.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten voit kotikonstein ylläpitää verisuonten terveyttä ja varmistaa sen, ettet tule kärsimään verisuoniston ongelmista tulevaisuudessa.

Parhaat ruoka-aineet verisuonten puhdistamiseen

  • Valkosipuli: Valkosipulia on käytetty kautta aikojen monien eri vaivojen hoitoon, sillä se on todellinen terveyspommi. Valkosipulissa on runsaasti tulehdusta ehkäiseviä ja parantavia antioksidantteja, ja se lisää vastustuskykyä ja vireyttä. Valkosipuli vähentää rasvan ja ns. valkosipuli

    • Kaura: Kauran on tiedetty olevan hyväksi sydämelle ja verisuonille jo kauan. Kaura sisältää vain vähän hiilihydraatteja ja imee itseensä jopa seitsemänkertaisen määrän oman painonsa verran vettä. Kauraa käytetään laajalti alkuruuissa, leivässä, kakuissa ja muissa leivonnaisissa. Perinteinen kaurapuuro on monen suosikkaamiainen. Kaura estää kolesterolia tarttumasta verisuonten seinämiin ja vähentää riskiä sairastua valtimonkovettumatautiin.
    • Granaattiomenan mehu: Tutkimukset Italiassa ja USA:ssa ovat osoittaneet, että granaattiomena sisältää suuremman määrän antioksidantteja kuin mikään muu hedelmä tai marja. Antioksidanteistaan tunnetut appelsiini, mustikka ja karhunvatukka jäävät granaattiomenan jälkeen antioksidanttien määrässä. Antioksidantit taistelevat tunnetusti tulehdusta ja haitallisia aineita vastaan, parantavat verisuonten kuntoa ja ehkäisevät valtimoita kovettumasta.
    • Omena:  Tämä herkullinen hedelmä on helposti kaikkien saatavilla, sillä sitä myydään kaikissa ruokakaupoissa. Omenan sisältämä pektiini sitoo kolesterolia yhteen, vähentäen kolesterolin määrää veressä. Omenassa on myös paljon hyödyllisiä flavonoideja, jotka vähentävät sydänkohtauksen riskiä jopa puolella säännöllisesti nautittuna. Vanha sanonta ’omena päivässä pitää lääkärin loitolla’ saattaa siis hyvinkin pitää paikkansa.

    suonet1