Logo image
Logo image

5 keinoa hiustenlähdön ehkäisyyn

3 minuuttia
Jos sinulla on raudan tai sinkin puute, hiuksesi näyttävät hauraille ja huonoille. Muun muassa kalaöljy ja oluthiiva voivat antaa meille tarpeellisia vitamiineja ja kivennäisaineita.
5 keinoa hiustenlähdön ehkäisyyn
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Hiustenlähtö ja hiusten terveys ylipäätään ovat asioita jotka huolestuttavat meitä kaikkia. Monet ihmiset alkavat tarkkailla hiuksiaan koska hiukset alkavat harveta vähän kerrallaan. Mutta voimmeko hoitaa tätä ongelmaa? Ehkäise hiustenlähtö tämän artikkelin ohjeilla.

Geeneillä on paljon tekemistä hiustenlähdön kanssa, mutta muista syistä johtuvaa hiustenlähtöä voimme yrittää ehkäistä.

Ehkäise hiustenlähtö näillä ohjeilla

1. Sopiva ravinto

Sopiva ruokavalio, jossa ei ole puutetta kivennäisaineista, auttaa varmasti pitämään hiuksemme terveinä. Jos sinulla on esimerkiksi raudan puute, hiuksesi näyttävät hauraille ja heikoille ja siksi putoavat useammin. Sama tapahtuu jos sinulla on sinkin puute.

Jos meillä on toisen tarvittavan ravintoaineen, biotiinin, puute, voimme kärsiä hiustenlähdöstä, heikoista kynsistä ja iho-ongelmista.

Entä mistä voimme löytää biotiinia hyvin vaikuttavana ravintolisänä?

 • Maksa on ehdottoman hyvä vaihtoehto hiustesi terveydelle: siinä ei ole paljon rasvaa, mutta siinä on suuri annos biotiinia, kivennäisaineita ja vitamiineja jotka ovat tarpeellisia hiustesi terveydelle
 • Kananmunat
 • Kalaöljy
 • Oluthiiva
 • Pähkinät
 • Mansikat
 • Villiriisi
 • Tomaatit
 • Banaanit
 • Herneet
Some figure

Toinen aine, jota ei saa laiminlyödä, on kysteiini. Se on olennainen aminohappo hiustenkasvuun. Se saa hiukset kasvamaan ja vahvistaa niitä. Ehkäise hiustenlähtö huolehtimalla että syöt riittävästi seuraavia ruokia:

 • Kananmunat
 • Kalkkuna
 • Kana
 • Parsakaali

2. Omenaviinietikka

Some figure

Tämä on hyvin yksinkertainen ja tehokas hoitokeino. Omenaviinietikka edistää verenkiertoa ja stimuloi ja hapettaa päänahkaamme. Siten se on erinomainen käytettäväksi päänahan hierontaan. Sekoita vain puoli kupillista omenaviinietikkaa ja puoli kupillista vettä.

Lisää kosteisiin hiuksiin, hiero viisi minuuttia ja huuhtele sitten lämpimällä vedellä. Huomioithan että omenaviinietikkaa tulee käyttää vain silloin tällöin, esimerkiksi kahdesti viikossa.

3. Nokkoshoito

Ehkäise hiustenlähtö tällä ikivanhalla lääkekasvilla. Nokkonen on lääkinnällinen, parantava kasvi, jota on käytetty muinaisista ajoista lähtien monin eri tavoin. Se toimii stimulanttina hiuksille ja vahvistaa niitä. Monet shampoot ja voiteet on tehty nokkosesta. Kuinka siis voimme hyödyntää sitä? Infuusiona.

Lisää viisi nokkosen lehteä kiehuvaan veteen. Anna nokkosten olla astiassa kunnes vesi viilenee hieman. Kun vesi on lämmintä eikä enää kuumaa, lisää se kosteisiin hiuksiin 20 minuutiksi. Hoidon voi tehdä kahdesti viikossa. Tulokset ovat huomattavia.

4. Aloe vera -hoito

Some figure

Oletko yllättynyt? Et varmasti. Tämän ihmeellisen kasvin uusia etuja löydetään lähes joka päivä. Aloe veraa voi käyttää päänahkaan, se parantaa ja edistää hiusten kasvua ravitsemalla niitä. Hyödyntääksesi tätä hoitoa hanki vähän aloe veran hyytelöä esimerkiksi luontaistuotekaupasta tai itse kasvattamastasi kasvista.

Sekoita se kupilliseen kuumaa vettä. Kun seos jäähtyy, lisää se kosteisiin hiuksiin kevyesti hieroen. Anna sen vaikuttaa noin 20 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä ja pese hiuksesi shampoolla. Kokeile kahdesti viikossa.

5. Kookosmaito- ja porkkanahoito

Some figure

Tässä on kaksi ainesosaa, jotka toimivat hyvinä ravintoaineina hiuksille. Molemmissa on B-vitamiinia, joka on tarvittava hiusten kasvulle ja terveydelle. Kummatkin ainekset on helppo löytää lähimmästä marketista.

Tarvitset tähän hoitoon ainoastaan keskikokoisen porkkanan ja kookosmaitoa.

Sekoita ne hyvin tehosekoittimessa. Sekoita molemmat ainesosat hyvin kunnes ne muistuttavat houkuttelevan oranssia pirtelöä. Käytä sitä sitten voiteen tavoin päänahkaan.

Kuten muiden yllä mainittujen hoitojen kanssa, myös tämä lisätään kosteisiin hiuksiin. Lisää se vähäsen kerrallaan hieroen hyvin ja hitaasti. Anna vaikuttaa 20 minuuttia. Vaikutusajan voit pitää päässä suihkulakkia. Huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä ja pese hiukset normaalisti.

Todella helppoa ja hyödyllistä. Tämäkin hoito on suositeltava tehdä kahtena päivänä viikossa.

Toivomme, että otat tämän artikkelin vinkit käyttöön pian, ehkäise hiustenlähtö näillä ohjeilla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Polyak, S. W., & Chapman-Smith, A. (2013). Biotin. In Encyclopedia of Biological Chemistry: Second Edition. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-378630-2.00005-0
 • Trost, L. B., Bergfeld, W. F., & Calogeras, E. (2006). The diagnosis and treatment of iron deficiency and its potential relationship to hair loss. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.jaad.2005.11.1104
 • Vinegar, A. C. (2016). 40 Ways to Use Apple Cider Vinegar. Swanson Blog.
 • te Kronnie, A. (1999). Hair treatment agent for activating hair growth. Ger. Offen.
 • Jain, P. K., Das, D., & Kumar Jain, P. (2016). THE WONDER OF HERBS TO TREAT -ALOPECIA. Article in International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences. https://doi.org/10.22159/ijms.2016.v4i5.14850
 • Powers, H. J. (2003). Riboflavin (vitamin B-2) and health. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/77.6.1352
 • Wu, G. (2009). Amino acids: Metabolism, functions, and nutrition. Amino Acids. https://doi.org/10.1007/s00726-009-0269-0

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.