Logo image
Logo image

10 ruokaa verisuoniston puhdistamiseen

2 minuuttia
Suurin osa marjoista on täynnä verta puhdistavia antioksidantteja, mutta eniten näitä tehokkaita aineksia on granaattiomenassa. Pitämällä verisuonet puhtaana ehkäiset valtimonkovettumataudin.
10 ruokaa verisuoniston puhdistamiseen
Viimeisin päivitys: 02 joulukuuta, 2018

Ruokavaliolla on tärkeä osa siinä, miten terveiksi koemme itsemme. Ajan mittaan tietyt elämäntavat ja ruokavalinnat voivat aiheuttaa tukoksia verisuonissa, jotka johtavat verenkierron häiriöihin, verenkiertoelimistön sairauksiin ja pahimmassa tapauksessa jopa kuolemaan. Onneksi on myös olemassa sellaisia ruokia, jotka auttavat puhdistamaan verisuonistoa ja ehkäisemään tukosten syntymistä. Lisäämällä näitä ruokia ruokavalioosi helpotat verisuoniston toimintaa huomattavasti. Puhdista verisuonet tämän artikkelin neuvojen ja vinkkien avulla.

Puhdista verisuonet

Lääketieteellisten tutkimusten ja tilastojen mukaan valtimonkovettumatauti on yksi yleisimmistä kuolemaan johtavista sairauksista ympäri maailman. Valtimotauti tarkoittaa verta kuljettavien valtimoitten ahtautumista, jonka seurauksena veren kulku suonessa häiriintyy. Tauti tunnetaan myös “verisuonten kalkkeutumisena”, vaikka ahtauma ei johdu kalkista. Valtimotauti aiheuttaa monia vaarallisia sairauksia, joista yleisimmät ovat sydäninfarkti ja aivohalvaus. Lisäksi valtimoiden tukkeutuminen johtaa yleensä kohonneeseen verenpaineeseen.

Ruokavaliolla on suuri merkitys verisuoniston kuntoon nähden, ja alta löydätkin kymmenen parasta verisuonia puhdistavaa ja hoitavaa ruoka-ainetta, jotka sinun tulisi lisätä ruokavalioosi.

Valkosipuli

Some figure

 

Valkosipuli on ehdoton ykkönen mitä tulee verisuonten kunnossapitoon, sillä sen vahva antioksidanttinen vaikutus taistelee vapaiden radikaalien vaikutusta vastaan ja auttaa alentamaan huonolaatuisen kolesterolin määrää verisuonissa. Kolesteroli kertyy verisuonten seinämiin ajan mittaan ja aiheuttaa tukoksia. Valkosipulin syöminen lisää hyvälaatuisen kolesterolin määrää. Tämä puolestaan kohentaa verenkiertoa ja alentaa verenpainetta. Puhdista verisuonet helposti lisäämällä valkosipulia ruokavalioosi.

Kaura

Kaurapuuroa ei turhaan pidetä hyvänä aamiaisruokana, sillä kuitupitoinen kaura täyttää mahaa, pitää verensokerin tasaisena ja nälän loitolla pitkään. Lisäksi se parantaa ruuansulatuksen toimintaa ja ehkäisee kolesterolin tarrautumista verisuonten seinämiin.

Omena

Some figure

 

Omenat sisältävät pektiiniä ja flavonoideja, jotka vähentävät riskiä sairastua sydäntauteihin jopa 50 %:lla.

Kala

Rasvainen kala on täynnä Omega-3 -rasvahappoja, jotka ovat varmasti jo suurelle osalle väestöä tuttuja hyvinä rasvoina, joita kehomme tarvitsee. Omega-3 puhdistaa verisuonistoa ja pitää kehon toiminnan tasapainossa. Parhaiten tätä rasvahappoa saat lohesta, makrillista, tonnikalasta, sardiineista, sillistä ja taimenesta.

Kurkuma

Some figure

 

Yksi kurkuman pääaineista on kurkumiini, joka pitää sydämestä huolta. Tutkimukset ovatkin osoittaneet, että kurkuman nauttiminen voi ehkäistä verisuonissa tukosten takia syntyviä vaurioita.

Pinaatti

Tämä herkullinen ja terveellinen vihreä lehtivihannes on täynnä A- ja C-vitamiinia, jotka monien tutkimusten mukaan ehkäisevät kolesterolin hapettumista ja valtimoiden kovettumista.

Pähkinä

Some figure

 

Pähkinät estävät verisuonien tukkeutumista ja stimuloivat verisuoniston puhdistumista. Pähkinät ovat täynnä elimistölle hyödyllisiä rasvoja, kuten Omega-3 -happoja, jotka pitävät verisuonet hyvässä kunnossa. Lisää ruokavalioosi siis saksanpähkinää, pekaania, mantelia, hasselpähkinää ja maapähkinöitä.

Oliiviöljy

Extra virgin -oliiviöljy on erittäin terveellinen vaihtoehto eläinrasvoille. Oliiviöljyä voi käyttää salaatinkastikkeena, paistamiseen ja leivälle levitettynä sen miedon maun ansiosta. Oliiviöljyllä on monta keholle hyödyllistä ominaisuutta ja se pitää huolta mm. ihosta, hiuksista ja sydämestä. Oliiviöljy hapettuu monia muita öljyjä heikommin, joten se ehkäisee kolesterolin tarttumista verisuonten seinämiin, joten sen avulla sinun on helppo puhdistaa verisuonet ja edistää terveyttäsi. 

Tomaatit

Some figure

 

Tomaateista saat lykopiinia, joka on tietyntyyppinen antioksidantti, joka estää pahalaatuisen kolesterolin kertymisen verisuoniin. Tutkimusten mukaan nauttimalla tomaattia päivittäin alennat riskiä valtimoiden kovettumiseen huomattavasti.

Granaattiomenan mehu

Tieteelliset tutkimukset ovat todistaneet, että granaattiomenan siemenistä tehdystä mehussa on korkeampi pitoisuus antioksidantteja kuin monissa muissa mehuissa, kuten karhunvatukkamehussa, mustikkamehussa tai appelsiinimehussa. Rotilla toteutetuissa kokeissa granaattiomenamehun on todettu hoitavan tehokkaasti vahingoittuneita verisuonia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


https://steptohealth.com/10-foods-cleaning-arteries-and-veins/


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.