Logo image
Logo image

Kuinka voit ehkäistä ja hoitaa syyliä ruokavalion avulla

3 minuuttia
Älä anna syylien muodostaa ongelmaa! Taistele niitä vastaan hyvän ruokavalion avulla!
Kuinka voit ehkäistä ja hoitaa syyliä ruokavalion avulla
Eliana Delgado Villanueva

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Onko sinulla ongelmia syylien kanssa ja haluatko avittaa hieman lääkitystäsi? Tiedämme, että syylien hoitaminen voi olla hankalaa, mutta siihen on tarjolla monia eri vaihtoehtoja.

Lue tämä artikkeli, jos olet väsynyt taistelemaan tämän ongelman kanssa siinä onnistumatta. Voit hallita omaa ruokavaliotasi ja se on helppo ja halpa tapa hoitaa syyliä.

Mitä syylät ovat?

Syyliä syntyy, kun virus hyökkää kehoon. Yleisin syyliä aiheuttava virus on ihmisen papilloomavirus (HPV).

Sukupuolialueen syylät ovat yksiä tunnetuimmista syylätyypeistä. Vaikka onkin aina suositeltavaa harrastaa suojattua seksiä, on tartuntariski kuitenkin aina olemassa.

Jos näin tapahtuu, suosittelemme sinua seuraamaan lääkärisi neuvoa ja auttamaan sen hoidossa seuraavien vinkkien avulla. On erittäin tärkeää kiinnittää huomiota syyliin, jotka ilmestyvät jalkapohjiin, sukupuolialueelle, jalkoihin tai kasvoihin.

Some figure

Joskus ihmiset sivuuttavat tämän ongelman todella pitkän aikaa.

Miten voit hoitaa syyliä ruokavalion avulla

Syö kasviksia

Ensimmäinen askel syylien hoitamiseksi on riittävä vitamiinien ja mineraalien saanti. Yksi parhaista tavoista tämän tekemiseksi on syödä viherkasveja ja merilevää. Molemmat ovat täynnä B-vitamiinia ja kalsiumia.

Tällainen ruoka vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja valmistaa sen selviytymään paremmin HP-viruksen oireista.

Suosittelemme erityisesti, että sisällytät siihen kaalia, kombu-, nori- ja arame-merilevää, pinaattia, parsakaalia, salaatinlehtiä, spirulinaa sekä rucolaa.

Some figure

On totta, että merilevät tai merikasvit eivät ole kovinkaan yleisiä ruokia, mutta sinun tulisi antaa niille mahdollisuus. Ne ovat hyvin ravintopitoisia ja ne saavat sinut kylläiseksi nopeasti.

Parhaat hedelmät syylien hoitoon

Hedelmät ovat ruokia, jotka voivat auttaa taistelemaan syyliä vastaan sekä vahvistamaan immuunijärjestelmääsi. Riippuen siitä mitä hedelmiä syöt, voit hyötyä niistä eri tavoin.

Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Tomaatit, marjat ja paprikat sisältävät runsaasti antioksidantteja. Parasta on se, että ne ovat niin vähäkalorisia, että sinun ei tarvitse olla huolissasi niiden lisäämisestä aterioihisi.
 • Punaiset paprikat, sitruunat ja muut sitrushedelmät tarjoavat kaikki suuren määrän C-vitamiinia. Se on suurimpia määriä, mitä voit ruoasta saada.
 • Kurpitsat ja kurpitsansiemenet sisältävät A-vitamiinia. Tämä vitamiini on tärkeä syylien hoidossa, sillä se parantaa solujen kykyä olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

Aromaattiset yrtit

Aromaattiset yrtit eivät ainoastaan tuo lisää makua ruokiin. Ne voivat myös valmistaa kehoasi taistelemaan virus-, bakteeri- tai loistartuntoja vastaan.

Tämä johtuu aromaattisten yrttien sisältämistä flavonoidien ja fenolihapon muodossa olevista antioksidanteista. Flavonoideilla on mikrobien vastainen vaikutus ja ne ovat hyviä taistelemaan sydänongelmia vastaan.

Fenolihappo vähentää hapettumisen aiheuttamaa soluvahinkoa. Vaikka fenolihappoa voidaan ottaa kapselin muodossa, suosittelemme käyttämään aromaattisia yrttejä.

Some figure

Joitakin yrttejä, joita sinun tulisi yrittää käyttää säännöllisesti, ovat valkosipuli, timjami, oregano, rosmariini, vihreä tee, neilikka ja musta tee.

Suosittelemme sinua juomaan näistä yrteistä valmistettua teetä joka päivä. Älä anna houkutukselle valtaa ja lisää sokeria tai makeutusaineita. Voit kuitenkin käyttää luonnollista, orgaanista hunajaa.

Proteiini

Some figure

Toinen ruoka, jota tarvitset syylien hoitamiseksi, on kevyt proteiini. On tärkeää sisällyttää sekä eläin- että kasviperäisiä proteiineja:

 • Valkoinen liha
 • Tofu
 • Pähkinät
 • Kala
 • Kalkkuna
 • Kana
 • Jänis
 • Pavut

Aivan kuten pavutkin, pähkinät sisältävät runsaasti kalsiumia ja B-vitamiinia. Jos yhdistät ne kasvisten ja aikaisemmin mainitsemiemme kasvisten kanssa, tulet saamaan mahtavan haarniskan.

Kylmän veden kalat ovat myös erinomaisia syylien hoidossa. Suosittelemme kuitenkin välttämään punaista lihaa, varsinkin jos se sisältää paljon rasvaa.

Ostereiden syöminen on toinen tapa saada proteiinia, mutta niiden syöminen ei kuitenkaan ole kovin yleistä. Ne ovat mahtavia syylien hoidossa, sillä ne sisältävät paljon sinkkiä. Tämä mineraali vahvistaa immuunijärjestelmääsi.

Ruokia, joita sinun tulisi vältellä hoitaaksesi syyliä

Nyt kun tiedät mitä sinun pitäisi syödä, on tässä joitakin ruokia, joita sinun tulisi yrittää vältellä:

 • Prosessoidut ruoat
 • Epäterveelliset tai luonnottomat rasvat
 • Kofeiini ja muut piristeet
 • Alkoholi
 • Margariini ja voi

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Braaten KP., Laufer MR., Human papillomavirus (HPV), HPV related disease, and the HPV vaccine. Rev Obstet Gynecol, 2008. 1: 2-10.
 • Carr AC., Maggini S., Vitamin C and immune function. Nutrients, 2017.
 • Ang A., Pullar JM., Currie MJ., Vissers MCM., Vitamin C and immune cell function in inflammation and cancer. Biochem Soc Trans, 2018. 46 (5): 1147-1159.

 

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.