Herkullinen mustikka-jogurttikakku - kokeile kotona!

Sen lisäksi että tämä jälkiruoka on hyvin helppo valmistaa, mustikka-jogurttikakku sisältää vain vähän kaloreita, mutta saat sillä makeanhimosi erinomaisesti tyydytetyksi.
Herkullinen mustikka-jogurttikakku - kokeile kotona!
Maria Patricia Pinero Corredor

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Maria Patricia Pinero Corredor.

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Oletko kutsunut vieraita illalliselle, ja haluat antaa heille jonkin herkullisen mutta terveellisen jälkiruoan? Tämä resepti on hyvin helppo toteuttaa, ja se on täydellinen niille, jotka pitävät makeudesta, mutta jotka eivät halua kuitenkaan liikaa sokeria tai teollisesti käsiteltyjä aineksia. Mustikka on siis tämän reseptin sydän.

Pidä mielessä seuraavat ohjeet, sillä tämä kakku tulee olemaan jokaisen vieraan mieleen: jogurttikakku, jonka kruunaa mustikka  – kerrassaan herkullinen jälkiruoka!

Saat terveellisen vaihtoehdon kaupan tuotteille, mutta mausta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä – kokeile tätä reseptiä seuraavan kerran kun tarvitset jälkiruokaratkaisua, joka toimii!

Mustikka ja sen terveyshyödyt

mustikkasydän

Miksi mustikka on hyvä vaihtoehto ruoanlaittoon? Tämä marja sisältää vain vähän sokeria, ja se onkin täydellinen ratkaisu, jos haluat torjua nesteen kerääntymistä kehoosi.

Jos valitset jälkiruoan jossa on mustikkaa, et ainoastaan vältä teollisesti prosessoituja makeita herkkuja, vaan saat samalla tämän marjan “superruoka”-vaikutukset, jotka hyödyttävät terveyttäsi suuresti.

Mustikkahillossa arvioidaan olevan noin 195 kaloria 100 grammassa.

Tällä reseptillä saat aikaiseksi kakun, jossa on mukana jogurttia ja mustikkahilloa. Tulos on varmasti kaikkien mieleen, joten älä epäröi!

Määrät, jotka alla on annettu, ovat tarpeeksi kahdeksaan annokseen, joten voit muuttaa reseptiä, jos sinulla on enemmän tai vähemmän vieraita.

Jogurttikakku, jonka kruunaa mustikka

Tarvittavat ainekset

Jotta voisit valmistaa tämän grahamkeksipohjan, tarvitset seuraavia tuotteita:

 • 200 grammaa grahamkeksejä
 • 80 grammaa voita

Jogurttitäytteeseen tarvitaan seuraavat tuotteet:

 • 4 purkkia maustamatonta kreikkalaista jogurttia (500 g)
 • 1 kupillinen sokeria (200 g)
 • 1 kupillinen vispikermaa (200 ml)
 • 3 pakettia jauhemaista liivatetta (7 g/paketti)

Mustikkahillo valmistetaan seuraavista aineksista:

 • 1,5 kupillista lempihilloasi (350 gr)
 • 1,5 pakettia jauhemaista liivatetta (7 g/paketti)

Kakkupohjan valmistus

 • Ensimmäiseksi sinun tulee voidella astian pohja voilla tai käyttää voipaperia.
 • Valmistaaksesi grahamkeksipohjan, sulata voi ja murskaa keksit kunnolla.
 • Sekoita sitten ainekset yhteen.
 • Kaada seos astiaan ja painele se paikoilleen.
 • Varastoi pohja jääkaappiin, kunnes se kovettuu.

Täytteen valmistus

 • Jogurttitäytettä varten sinun tulee ensimmäiseksi kaataa liivatepussilliset kulhoon, jossa on kylmää vettä.
 • Toisessa astiassa sekoita sitten jogurtti, kerma ja sokeri. Sekoita ainekset hyvin ja lämmitä niitä hiukan.
 • Lisää sitten liivate lämpimään seokseen, ja sekoita aineksia noin 10 minuutin ajan, kunnes ne sekoittuvat hyvin.
 • Kaada tämä täyte grahamkeksipohjan päälle, ja anna viilentyä.

Hillokuorrutuksen valmistus

 • Sinun tarvitsee vain lisätä kakun päälle mustikkahillo.
 • Kuumenna hilloa matalalla lämpötilalla, lisää liivate ja poista seos liedeltä.
 • Sitten sinun tulee kaataa kaikki jogurttitäytteen päälle sekä laittaa kakku säilöön jääkaappiin vähintään kahden tunnin ajaksi.

Sitten olet jo valmis! Käsissäsi on herkullinen jogurtti-mustikkakakku. Tämä mahtava jälkiruoka ei vaadi ajastasi paljoakaan, mutta tulos on loistava.

Lue aiheesta lisää: Resepti: kotitekoinen jogurtti

Miksi mustikka on hyvä valinta jälkiruokiin?

mustikka on terveellistä

Tämä kakku sisältää vain vähän sokeria, sillä suurin osa sen aineksista ovat käytännössä sokerittomia, eikä kakussa käytetä teollisesti käsiteltyjä tai kaupallisia tuotteita.

Jos siis yrität pitää yllä vartalosi linjoja, mutta et kuitenkaan halua luopua maistuvista herkuista, tämä resepti on se, jota olet etsinyt.

Mustikat ovat hyvin ravinteikkaita marjoja, ja saat niistä kylläisyyden tunteen riippumatta siitä, kuinka niitä käsitellään.

Kannattaa muistaa, että jälkiruokiin on hyvä valita sellaisia aineksia, joissa ei ole kolesterolia, mutta joissa on runsaasti C- ja K-vitamiinia, kuten myös kuitua. Tällä tavalla jälkiruoasta saa raikkaan ja nestettä poistavan ruokalajin.

Mustikoissa on myös flavonoideja, mikä on avuksi muistin kohentamisessa sekä oppimisen ja kognitiivisen toiminnan lisäämisessä. Ne voivat jopa vähentää riskiä saada tiettyjä sairauksia, kuten Parkinsonin ja Alzheimerin tauteja.

mustikoita

Jos nautit kupillisen mustikoita päivässä, teet hyvän teon terveytesi kannalta, mutta jos nämä marjat eivät sinua miellytä sellaisinaan, voit kokeilla mustikkaa hillon muodossa, kuten tässä jälkiruoassakin.

Saat tämän reseptin avulla erittäin hyvän vaihtoehdon, sillä kaikkien mainitsemiemme hyötyjen lisäksi kakussa on maitotuotteita, jotka sisältävät kalsiumia ja jotka siten edistävät luuston hyvinvointia.

Tämä herkullinen ja täysipainoinen jälkiruoka on hyvä valinta kenelle tahansa, sillä se on helppo toteuttaa käden käänteessä tällä yksinkertaisella reseptillä. Kokeile siis ensi kerralla mustikkaa ja jogurttia sisältävää kakkua!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kaksi terveellisempää appelsiinikakkua
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kaksi terveellisempää appelsiinikakkua

Haluamme kertoa kahdesta tavasta valmistaa herkullista appelsiinikakkua, jonka ainekset ovat terveellisemmät kuin tavallisten appelsiinikakkujen.


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.