Näin poltat rasvaa ja alennat kolesterolia munakoisovedellä

· maaliskuu 12, 2017
Munakoiso tehostaa kuona-aineiden ja ylimääräisen nesteen poistumista elimistöstä, ja tämän lisäksi munakoiso pitää sinut kylläisenä ja ehkäisee naposteluvimmaa.

Miljoonat ihmiset kautta maailman haluavat kontrolloida painoaan, pysyä terveenä ja pitää huolta siitä, ettei veren kolesteroliarvo nouse liian korkealle. Normaalipaino edesauttaa koko kehon terveyttä ja ehkäisee erilaisia ylipainosta johtuvia sairauksia ja terveysvaivoja.

Rasvan kertyminen elimistöön voi johtaa kroonisiin ongelmiin, kuten sydäntauteihin, diabetekseen ja nivelvaivoihin. Elämäntapamuutoksilla, kuten ruokailulla ja liikunnalla, voidaan usein saada aikaan positiivisia vaikutuksia nopeasti ja pysyvästi.

Myös tiettyjen niksien noudattaminen voi auttaa alkuun painonpudotuksessa ja helpottaa terveellisten elämäntapojen noudattamista. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle keinon käyttää munakoisoa rasvan polttamisen tehostamiseen ja kolesterolin laskuun. Munakoisovesi on täysin luonnollinen keino puhdistaa verenkierto ylimääräisestä rasvasta ja tehostaa laihtumista. Juoma sisältää runsaasti kuitua ja antioksidantteja, jotka aktivoivat kehoa polttamaan enemmän kaloreita ja poistamaan haitallisia lipidejä.

Säännöllinen munakoisoveden nauttiminen on loistava keino tehostaa laihtumista, ja se soveltuu erityisen hyvin sellaisille ihmisille, joilla on vaikeuksia laihtua perinteisin keinoin.

Mitä hyötyjä munakoisoveden nauttimisella on?

 

Nainen puristelee vatsamakkaroitaan

Yksi laihtumisen kannalta tärkeimmistä munakoison ominaisuuksista on se, että tämä monipuolinen kasvis sisältää paljon ravintoaineita mutta hyvin vähän kaloreita. Munakoison sisältämä suuri määrä vettä tekee siitä diureettisen ruoka-aineen, joka ehkäisee nesteiden kertymistä ja siitä seuraavaa turvotusta. Munakoiso sisältää myös E-vitamiinia, vahvaa antioksidanttia, joka tehostaa verenkiertoa ja alentaa riskiä sairastua sydäntauteihin.

Munakoisosta saat myös kaliumia ja natriumia, jotka riittävissä määrissä nautittuna kohentavat hermoston ja verenkierron toimintaa.

Munakoisoveden nauttiminen edesauttaa elimistön puhdistumista ja parantaa aineenvaihduntaa, ja samalla verensokeriarvo pysyy normaalina. Juoman sisältämä kuitu puolestaan tehostaa suoliston toimintaa ja ehkäisee yleisiä ruuansulatusvaivoja, kuten ummetusta ja ilmavaivoja. Kuitu pitää vatsan kylläisenä pitkään ja parantaa rasvan imeytymistä suolistosta, ja täten ehkäisee rasvan kertymistä verisuoniin ja kudoksiin.

Kaiken tämän lisäksi munakoiso tehostaa sappinesteen erittymistä ja maksan terveyttä, sillä se suojaa maksakudosta rasvan kertymiseltä ja ehkäisee maksan rasvoittumista.

Munakoiso on loistava lisä ruokavalioon myös anemiasta ja immuunijärjestelmän ongelmista kärsivillä, sillä siitä saa runsaasti rautaa ja magnesiumia.

Suositeltua lukemista: Yrttien ja oliiviöljyn pakastamisen hyödyt

Näin valmistat rasvaa polttavan, hoitavan munakoisoveden

Munakoisovesi

Kun valmistat ja nautit munakoisovettä, teet hyvää koko elimistön terveydelle ja pudotat samalla painoa. Tämän lisäksi sinulla on enemmän energiaa päivittäisien toimien suorittamiseen.

Juoma on helppo ja edullinen lisä ruokavalioon, sillä munakoisoa on saatavilla lähes jokaisessa ruokakaupassa, eikä se maksa paljoa. Älä tuhlaa rahaa kalliisiin erityistuotteisiin, vaan valmista ravintolisäsi itse.

Ata löydät ohjeet munakoisoveden valmistukseen ja nauttimiseen.

Suositeltua lukemista: Munakoiso helpottaa painonpudotusta

Ainekset

 • 1 keskikokoinen, luomutuotettu munakoiso
 • Yhden sitruunan mehu
 • 1 litra vettä
 • 1 kannellinen lasiastia

Valmistus

 • Huuhtele munakoiso omenaviinietikalla tai ruokasoodavedellä, näin pääset eroon kaikista bakteereista munakoison kuoressa.
 • Kun olet desinfioinut munakoison, huuhtele se vielä kertaalleen ja paloittele noin 2 cm kokoisiksi kuutioiksi.
 • Kaada kuutiot lasiastiaan ja lisää vesi.
 • Purista yhden sitruunan mehu astiaan.
 • Säilytä juoma jääkaapissa. Anna munakoison sisältämien yhdisteiden liueta veteen yön yli ja nauti sitä seuraavana päivänä.

Munakoisoveden nauttiminen

 • Jos haluat käyttää munakoisovettä elimistön puhdistamiseen, nauti juomaa lasillinen seitsemän peräkkäisen päivän ajan joka kuukausi.
 • Voit myös nauttia juomaa kolme kertaa viikossa ruokahalun hillitsemiseen tai naposteluvimman iskiessä – munakoisovesi karkoittaa sokerinhimon ja ehkäisee ylimääräistä napostelua.
 • Voit nauttia juomaa pienen lasillisen ennen jokaista pääateriaa, tämä estää sinua syömästä liikaa.

Saavuttaaksesi parhaat tulokset juomaa nauttiessasi, keskitä huomiosi myös muuhun ravintoon ja lisää etenkin kasvisten ja hedelmien määrää ruokavaliossasi. Vähennä rasvan ja valkaistujen jauhojen nauttimista, ja vältä sokeria.

Muista myös liikkua päivittäin. Puoli tuntia päivässä riittää aineenvaihdunnan tehostamiseen ja rasvanpolton aktivoimiseen, joten kokeile kevyttä lenkkeilyä, tanssia, salilla käymistä tai pyöräilyä. Löydä oma tapasi liikkua ja liiku riittävällä teholla niin että sydämen syke kohoaa ja hengästyt.

Näitä vinkkejä noudattamalla voit karkoittaa vyötäröltä senttejä jo muutamassa viikossa. On syytä kuitenkin muistaa, että jokaisen aineenvaihdunta toimii eri tavalla ja keho reagoi eri tavoin uusiin elämäntapoihin, ja pysyvien muutosten näkyminen voi kestää muutaman kuukaudenkin.

Älä nauti munakoisoa raakana suuria määriä, sillä se voi aiheuttaa vatsavaivoja, kuten ripulia ja oksentelua.