Logo image
Logo image

Vinkkejä suonikohjukipuun

3 minuuttia
Vinkkejä suonikohjukipuun
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Väsyneet jalat, paineen tunne, krampit, polttava tunne, kipu… Suonikohjut eivät ole mitä tahansa hölynpölyä, ne ovat todellisuutta, jotka voivat rajoittaa elämäsi laatua kovastikin. Lähes 50 prosenttia naisista kärsii niistä, on kyse sitten niistä pienistä hämähäkkimäisistä suonista jotka peittävät heidän jalkansa tai suonikohjujen näkyvimmistä ja laajentuneimmista ilmenemismuodoista, joissa suonikohjut kehittyvät enemmän ärsyttäviksi kuin kivuliaiksi. Onko olemassa vinkkejä suonikohjukipuun, jotta tästä ikävästä vaivasta ei tarvitsisi kärsiä?

Tavallisin tapa hoitaa suonikohjuja on lähes aina leikkaus. Nyttemmin laserointi on tullut yleisemmin käytetyksi vaihtoehdoksi, mutta valitettavasti se ei tarkoita, etteivätkö suonikohjut uusiutuisi. Kun kyse on verenkiertoon liittyvästä ongelmasta, on hyvin todennäköistä, että ne palaavat takaisin. Geenit, liikkumattomuus ja ruokavalio ovat tavallisimpia syitä suonikohjuista kärsimiseen. Kerromme vinkkejä suonikohjukipuun, joiden avulla voit lievittää kipua ja saavuttaa parempi elämänlaatu yksinkertaisella ja taloudellisella tavalla.

1. Aloita muuttamalla ruokavaliotasi

Some figure
 • Saadaksesi helpotusta jaloillesi ja saadaksesi raskaan tunteen loppumaan, on parasta aloittaa muuttamalla syömistapojasi. Poista suola aterioistasi, samoin purkkiruoat, säilötyt ruoat, kylmät leikkeleet, punainen liha… Kaikki se, joka aiheuttaa nesteiden kertymistä ja tekee kivusta pahempaa.
 • Kuitu on olennaista suonikohjujen vaikutusten vähentämisessä. Useiden tutkimusten mukaan kuidun puute lisää painetta vatsan alueella ja aiheuttaa suonien toimimattomuutta, edistäen siten suonikohjujen ja peräpukamien ilmaantumista.
 • Kaikista suositeltavinta on alkaa noudattaa ruokavaliota, jossa on runsaasti hedelmiä, kasviksia ja täysjyväviljaa. Kaikkea sitä, joka edistää ja parantaa suolistosi toimintaa. Flavonoideja sisältävät hedelmät ovat erittäin suositeltavia: appelsiinit, sitruunat, omenat, kirsikat, karpalot, mustikat…
 • Juo vähintään kaksi litraa vettä päivässä.

2. Lääkinnälliset kasvit

Some figure

Gingko Biloba eli neidonhiuspuu on erittäin suositeltava suonikohjujen tulehduksen vähentämiseen.

 • Erittäin tehokas hoito kivun lievittämiseen ja suonikohjuista johtuvaan jalkojen raskauden tunteen poistamiseen on hyödyntää niin sanottuja suonia kuivattavia lääkinnällisiä kasveja. Ne ovat luonnollinen voimavara, jotka auttavat sinua estämään hiussuonien laajenemista ja parantavat vastustuskykyäsi.
 • Ne ovat myös tulehdusta ehkäiseviä kasveja, jotka vähentävät turvotusta ja joilla on antioksidanttinen vaikutus.
 • Kasvit, joihin voit turvautua, ovat taikapähkinäpuun lehdet, punaisen viiniköynnöksen lehdet ja neidonhiuspuu. Löydät ne kaikki luontaistuotekaupoista ja vastaavista myymälöistä. Suosittelemme, että käytät niitä päivittäin ja olet siinä johdonmukainen. Samoja kasveja on saatavilla myös voiteina ja geeleinä, ja voit käyttää niitä jalkojen raskauden tunteeseen hieromalla. Noudata näitä vinkkejä suonikohjukipuun ja huomaat kuinka tehokkaita nämä kasvit ovat.

3. Intian kastanjan hyödyt

Some figure
 • Intian hevoskastanjat ovat yksi tehokkaimpia hoitoja suonikohjuihin. Sen siemenissä on aeskiini-nimistä ainetta, joka edistää veren normaalia virtaamista. On olemassa monia tutkimuksia jotka todistavat tämän – niiden mukaan se vähentää turvotusta ja ehkäisee siten nesteiden kertymistä.
 • Se vähentää kipua, jalkojen raskauden tunnetta ja kramppeja. Se on mahtava jaloissasi olevien hämähäkkisuonten hoitamisessa, samoin haavojen ja jopa peräpukamien hoidossa.
 • Intian hevoskastanjaa on saatavilla kapseleiden muodossa luontaistuotekaupoissa ja vastaavissa myymälöissä. Suositeltavaa on ottaa 400 milligrammaa kahdesti päivässä, toinen aamiaisella ja toinen ennen päivällistä. Tämä estää kramppeja ja yöllistä kipua suonikohjuissa.

4. Muita vinkkejä suonikohjukipuun

Some figure
 • Kun tulet töistä kotiin, yritä levätä kymmenen minuutin ajan, mene makaamaan sohvalle ja nosta jalat ylös. Voit laittaa tyynyn jalkojen alle tai laittaa jalat seinää vasten. Vähennät turvotusta tällä tavalla.
 • Aloe vera on myös erittäin suositeltava suonikohjujen aiheuttaman paineen helpottamiseen. Voit hieroa suonikohjuja kasvin hedelmälihalla tai geelillä. Koet raikkaan ja rentouttavan tunteen.
 • Kun olet makuuasennossa muista että suosittelemme aina, että nukut jalat hieman vartalon yläpuolella. Sinun tarvitsee vain laittaa peitto tai tyyny jalkojen alle saadaksesi kaikista mukavimman asennon.
 • Painehoidot ovat usein erittäin hyviä koska ne helpottavat kipua hyvin tehokkaasti.
 • Vältä liikkumatonta elämäntapaa. Liiku niin usein kuin voit. Jos työsi pakottaa sinut olemaan istuma-asennossa, hyödynnä kaikki tilaisuudet jolloin voit liikkua tai kävellä. Kun tulet kotiin, yritä ottaa aikaa 20 minuutin kävelylle. Pyöräily on aina hyvin tehokasta. Vältä liian tiukkoja vaatteita, koska ne vaikeuttavat verenkiertoa jaloissasi.
 • Kylmän ja kuuman levittäminen on myös hyvin tehokasta. Aloita kuumalla kankaalla ja laita painetta suonikohjuihin. Sen jälkeen tee sama kylmässä vedessä kostutetulla kankaalla. Ero lämpötilassa on hyvin rentouttava ja tehokas. Se myös edistää oikeanlaista verenkiertoa jaloissasi.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Asociación Española de Enfermería Vascular y Heridas. Várices. https://www.aeev.net/varices.php
 • MedlinePlus. Extirpación de venas varicosas. https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/002952.htm
 • National Health, Lung and Blood Institute. Várices. https://www.nhlbi.nih.gov/health-topics/espanol/varices
 • J Clin Invest. 2017 May 1; 127(5): 1932–1943. Published online 2017 Apr 17. Increased salt consumption induces body water conservation and decreases fluid intake. doi: 10.1172/JCI88530
 • J Clin Epidemiol. 2001 Apr;54(4):423-9. Fiber intake, constipation, and risk of varicose veins in the general population: Edinburgh Vein Study. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11297893
 • WebMD. Witch Hazel. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-227/witch-hazel
 • European Journal of Vascular and Endovascular Surgery. Volume 41, Issue 4, April 2011, Pages 540-547. Efficacy and Tolerability of a Red-vine-leaf Extract in Patients Suffering from Chronic Venous Insufficiency – Results of a Double-blind Placebo-controlled Study. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1078588410007550
 • d’Alessandro, Aldo. (2015). Use of Ginkgo biloba phytosome in chronic venous disease: a pilot study. Acta Phlebologica. 16. 83-92.
 • WebMD. HORSE CHESTNUT. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-1055/horse-chestnut

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.