Päivittäisellä kävelyllä on loistavia hyötyjä terveydelle

18 maaliskuun, 2019
30 minuutin päivittäisellä kävelylenkillä on sekä fyysisiä että psyykkisiä terveysvaikutuksia. Kävely kannattaa ehdottomasti.

Liikkumaton elämäntapa on erittäin haitallista elimistölle ja altistaa kaikenlaisille sairauksille. Se voi lopulta heikentää elämänlaatua. Ota puolen tunnin mittainen päivittäinen kävely osaksi rutiinejasi – tulet huomaamaan sen terveysvaikutukset yllättävän pian!

Tämä on herätys, jotta muuttaisit elämäntapojasi. Pienellä vaivannäöllä näet huomattavia muutoksia terveydessäsi ja mielialassasi. Keho on vain laitettava liikkeelle, niin olo on energisempi!

Liikuntaa on kuitenkin jatkettava pidempään, jos haluat sen vaikuttavan positiivisesti terveyteesi. Terveellisempien elämäntapojen omaksuminen ei vaadi suuria ponnisteluja; puolen tunnin mittainen päivittäinen kävely tekee jo suuren eron!

Miksi päivittäinen kävely on hyväksi terveydellesi

terveyshyödyt

Yksi parhaista tavoista lisätä liikuntaa on kävellä noin puoli tuntia joka päivä. Ennen kävelyä on kuitenkin muistettava lämmitellä kunnolla näin vältät mahdolliset vammat. Muista tietenkin myös juoda riittävästi vettä!

Kun päätät alkaa harrastaa liikuntaa, kuuntele aina kehoasi. Jos väsähdät kesken lenkin, pysähdy. Voit pitää taukoja esimerkiksi muutaman minuutin välein; näin ponnistus on keholle helpompi.

On hyvä puhua lääkärille ennen uuden liikuntaharrastuksen aloittamista, sillä on tärkeää tuntea omat rajansa. Näin liikkumiseen ei liity vammojen riskiä.

Rajoituksia voivat asettaa niin ikä, paino kuin fyysinen kuntokin. Lääkärille jutteleminen on erityisen tärkeää, jos sinulla on jokin sairaus. Lääkäri neuvoo, millainen liikunta sopii parhaiten juuri sinulle.

Miksi päivittäinen kävely kannattaa?

päivittäinen kävely kannattaa

 • Kävelyllä on positiivinen vaikutus verenkiertoon. Tämä helpottaa solujen hapen- ja ravinnonsaantia.
 • Se ehkäisee myös ongelmia raajoissa.
 • Diabetesriski vähenee, sillä kävely alentaa verensokeria.
 • Myös kolesteroliarvot alenevat ja kaloreita palaa, mikä auttaa painonpudotuksessa terveellisellä tavalla. Kävely ei ainoastaan polta rasvaa, vaan vahvistaa myös lihaksia.
 • Pian kävelyharrastuksen aloittamisen jälkeen huomaat jaksavasi paremmin arjen askareissa. Myös itsetunto kohoaa, sillä kehon ulkomuodossa tapahtuu positiivisia muutoksia.
 • Nivelet ja luut ovat terveempiä, mikä alentaa revähdysten, murtumien, kontraktuurien ja muiden vastaavien vammojen riskiä. Keho on vahvempi ja liikkuvampi.
 • Myös ruoansulatusjärjestelmän terveys paranee, sillä kävely auttaa ehkäisemään ummetusta.
 • Sydämen ja hengityselinjärjestelmän terveys paranevat valtavasti.

Päivittäinen kävely vähentää myös stressiä ja uniongelmia. Nukahtaminen nopeutuu, koska energiaa kuluu liikuntaan. Kävely saa elimistön erittämään hormoneja, jotka tekevät olosta tyytyväisen ja iloisen. Näin masennusriskikin pienenee.

Ala kävellä jo tänään!

päivittäinen kävely on hyödyllistä

Muista käyttää kävellessä oikeanlaista vaatetusta ja venytellä lopuksi vammojen ehkäisemiseksi. Päivittäinen kävely, tasapainoisen ruokavalion ja runsaan vedenjuonnin ohessa, on yksi terveellisimmistä asioista joita voit tehdä kehosi hyväksi.

Liikkuminen on keholle luontainen asia. Pitkäaikainen liikkumattomuus saa sen ikääntymään nopeammin. Päivittäinen kävely voi tuntua aluksi vastentahtoiselta, mutta muista sen hyödyt terveydelle.

 • Cenarruzabeitia, J. J. V., Hernández, J. A. M., & Martínez-González, M. Á. (2003). Beneficios de la actividad física y riesgos del sedentarismo. Medicina clínica121(17), 665-672.
 • Cristi-Montero, C. (2013). ¿ Es suficiente recomendar a los pacientes salir a caminar?: importancia de la cadencia. Nutrición Hospitalaria28(4), 1018-1021.
 • Rodríguez Hernández, M. (2011). Caminar 10000 pasos al día para mantener una buena salud y calidad de vida. InterSedes: Revista de las Sedes Regionales12(24).