Päivittäisellä kävelyllä on loistavia hyötyjä terveydelle

· kesäkuu 5, 2018
30 minuutin päivittäisellä kävelylenkillä on sekä fyysisiä että psyykkisiä terveysvaikutuksia. Kävely kannattaa ehdottomasti.

Liikkumaton elämäntapa on erittäin haitallista elimistölle ja altistaa kaikenlaisille sairauksille. Se voi lopulta heikentää elämänlaatua.

Tämä on herätys, jotta muuttaisit elämäntapojasi. Pienellä vaivannäöllä näet huomattavia muutoksia terveydessäsi ja mielialassasi. Keho on vain laitettava liikkeelle, niin olo on energisempi!

Liikuntaa on kuitenkin jatkettava pidempään, jos haluat sen vaikuttavan positiivisesti terveyteesi. Terveellisempien elämäntapojen omaksuminen ei vaadi suuria ponnisteluja; puolen tunnin mittaisesta päivittäisestä kävelystä on jo paljon hyötyä.

Miksi kävely on hyväksi terveydelle

Yksi parhaista tavoista lisätä liikuntaa on kävellä noin puoli tuntia joka päivä. Ennen kävelyä on kuitenkin muistettava lämmitellä kunnolla näin vältät mahdolliset vammat. Muista tietenkin myös juoda riittävästi vettä!

Kun päätät alkaa harrastaa liikuntaa, kuuntele aina kehoasi. Jos väsähdät kesken lenkin, pysähdy. Voit pitää taukoja esimerkiksi muutaman minuutin välein; näin ponnistus on keholle helpompi.

On hyvä puhua lääkärille ennen uuden liikuntaharrastuksen aloittamista, sillä on tärkeää tuntea omat rajansa. Näin liikkumiseen ei liity vammojen riskiä. Rajoituksia voivat asettaa niin ikä, paino kuin fyysinen kuntokin. Lääkärille jutteleminen on erityisen tärkeää, jos sinulla on jokin sairaus. Lääkäri neuvoo, millainen liikunta sopii parhaiten juuri sinulle.

Haluatko tietää lisää? Päivittäisen kävelyn 4 terveyshyötyä

Päivittäisen kävelyn suurimmat hyödyt

  • Kävelyllä on positiivinen vaikutus verenkiertoon. Tämä helpottaa solujen hapen- ja ravinnonsaantia.
  • Se ehkäisee myös ongelmia raajoissa.
  • Diabetesriski vähenee, sillä kävely alentaa verensokeria.
  • Myös kolesteroliarvot alenevat ja kaloreita palaa, mikä auttaa painonpudotuksessa terveellisellä tavalla. Kävely ei ainoastaan polta rasvaa, vaan vahvistaa myös lihaksia.
  • Pian kävelyharrastuksen aloittamisen jälkeen huomaat jaksavasi paremmin arjen askareissa. Myös itsetunto kohoaa, sillä kehon ulkomuodossa tapahtuu positiivisia muutoksia.
  • Nivelet ja luut ovat terveempiä, mikä alentaa revähdysten, murtumien, kontraktuurien ja muiden vastaavien vammojen riskiä. Keho on vahvempi ja liikkuvampi.
  • Myös ruoansulatusjärjestelmän terveys paranee, sillä kävely auttaa ehkäisemään ummetusta.
  • Sydämen ja hengityselinjärjestelmän terveys paranevat valtavasti.

Päivittäinen kävely vähentää myös stressiä ja uniongelmia. Nukahtaminen nopeutuu, koska energiaa kuluu liikuntaan. Kävely saa elimistön erittämään hormoneja, jotka tekevät olosta tyytyväisen ja iloisen. Näin masennusriskikin pienenee.

Tiesitkö? Kävelyn 4 suurta psykologista hyötyä

Ala kävellä jo tänään!

Muista käyttää kävellessä oikeanlaista vaatetusta ja venytellä lopuksi vammojen ehkäisemiseksi. Päivittäinen kävely, tasapainoisen ruokavalion ja runsaan vedenjuonnin ohessa, on yksi terveellisimmistä asioista joita voit tehdä kehosi hyväksi.

Liikkuminen on keholle luontainen asia. Pitkäaikainen liikkumattomuus saa sen ikääntymään nopeammin. Päivittäinen kävely voi tuntua aluksi vastentahtoiselta, mutta muista sen hyödyt terveydelle.