Kävelylenkki päivässä auttaa pysymään kunnossa

· huhtikuu 6, 2018
Jos et ole hyvässä kunnossa, on tärkeää aloittaa lyhyillä ja kevyillä kävelylenkeillä, jotta elimistö tottuu uuteen rutiiniin.

Kunnossa pysymiseen ei tarvita rankkaa treeniä; kävelylenkki päivässä riittää pitämään kehon terveenä ja kuosissa. Tämän lisäksi sillä on psyykkisiäkin hyötyjä.

Liikkumattomuudesta on tullut vakava ongelma. Suurin osa ihmisistä viettää päivänsä istuen, mikä aiheuttaa lukuisia terveysongelmia. Kaikkein vakavin niistä on liikalihavuus, joka aiheuttaa myös muita ongelmia.

Tällä hetkellä sydän- ja verisuonitaudit ovat suurin kuolemaan johtava syy maailmassa.

 • On onneksi osoitettu, että liikunta vähentää sydäninfarktin riskiä.
 • Sen sijaan koko päivän istuma-asennossa pysyvien ihmisten sydänkohtausriski on kaksinkertainen.

Kunnossa pysyminen

kävelylenkki painojen kanssa

Kunnossa pysyminen riippuu suoraan elämäntavoistasi. Liikkuminen tai liikkumattomuus ei ole muuta kuin tapa. Liikunnan harrastamiseksi ei tarvita paljon rahaa tai aikaa, tietoisuus riittää.

Parasta on liikkua kevyesti, jatkuvasti ja säännöllisesti. Tämä tarkoittaa sitä, ettei ole suositeltavaa yhdistää liikkumatonta elämäntapaa hyvin vaativiin treeneihin aina silloin tällöin. Tällaisista muutoksista on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Suosittelemme kävelemään 30 minuuttia päivässä. Se on erinomainen keino pitää kroppa kuosissa, ja sen on lisäksi osoitettu auttavan korkeaan verenpaineeseen ja diabetekseen. Se auttaa jopa ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista.

Päivittäisen kävelyn hyödyt

kävelylenkki kauniissa ilmassa

Pienestä, 30 minuutin mittaisesta kävelystä saa lukemattomia hyötyjä. Ensimmäinen niistä on se, että se vahvistaa sydäntä.

Tämä aktiviteetti auttaa sydäntä pumppaamaan verta tehokkaammin. Valtimot laajenevat liikunnassa, mikä auttaa parantamaan verenkiertoa. Koko keho hyötyy tästä.

Jos tavoitteenasi on pysyä kuosissa, 30 minuuttia päivässä riittää. Jos haluat pudottaa painoa, se vaatii hieman enemmän aikaa.

 • Kehossa oleva rasva alkaa palaa 20-25 minuutin liikkumisen jälkeen.
 • Tämä tarkoittaa sitä, että nähdäksesi muutoksia kehossasi sinun on käveltävä noin 45 minuuttia joka päivä.

Toinen kävelyn antamista hyödyistä on se, että se parantaa psyykkistä terveyttä. Liikunta yleisesti ottaen auttaa lievittämään stressiä ja parantaa mielialaa. Myös aivojen hapensaanti paranee, mikä edistää tehokkaasti kognitiivisia toimintoja.

Vinkit aloittamiseen

kävelylenkki polulla

Ensimmäiseksi sinun täytyy tehdä päätös parantaa elämänlaatuasi ja todella tulla tietoiseksi siitä, kuinka tärkeää on pysytellä terveenä sekä fyysisesti että psyykkisesti. Sinun tulisi ymmärtää, että päivittäinen kävely parantaa suuresti hyvinvointiasi.

Kun olet pohtinut näitä asioita, suosittelemme noudattamaan muutamaa vinkkiä:

 • Valitse ajankohta päivän kävelylenkille. Paras hetki on aamulla tai myöhemmin iltapäivällä, mutta kesällä ei koskaan auringon ollessa voimakkaimmillaan.
 • Ihanteellista olisi kävellä kaverin kanssa. Tämä motivoi enemmän ja tekee liikunnasta viihdyttävämpää.
 • Pidä oikeanlaisia jalkineita. Niissä tulisi olla hyvä pehmustus, ja ne tulisi olla suunniteltu niin, että ne poistavat hikeä.
 • Käytä asianmukaisia suojavarusteita. Jos on aurinkoinen päivä, käytä aurinkosuojaa. Jos on kylmä ilma, pidä riittävästi vaatetusta.
 • Ennen kävelylle lähtöä verryttele ja lämmittele hieman välttääksesi vammat.
 • Parasta on jakaa kävely eri vaiheisiin. Aloita hitaasti ja lisää vauhtia vähitellen. Viimeisen viiden minuutin aikana hidasta taas kävelyäsi loppuverryttelyn tekemiseksi.
 • Kävelyn loputtua kannattaa vielä venytellä, jotta suojaat lihaksiasi ja luitasi.
 • On suositeltavaa totuttaa elimistöä kävelyyn hitaasti. Aloita tekemällä lyhyempiä kävelylenkkejä ja lisää sitten aikaa ja vauhtia.

Päivittäisten kävelylenkkiesi vauhdin tulisi olla hieman nopeampi kuin normaalin kävelyvauhtisi, muutoin se ei juurikaan hyödytä sydäntä ja verisuonia.

On tärkeää pitää yllä päivittäistä rutiinia, erityisesti alussa. Näin elimistö ja aivot tottuvat siihen ja siitä tulee tapa.