Logo image
Logo image

Terveelliset smoothiet: 4 herkullista reseptiä

3 minuuttia
Smoothiet ovat oiva tapa nauttia hedelmiä ja kasviksia ja saada olo tuntumaan täydeltä. On tärkeää olla lisäämättä niihin sokeria tai haitallisia makeutusaineita, niiden sijaan voit käyttää esimerkiksi hunajaa tai steviaa.
Terveelliset smoothiet: 4 herkullista reseptiä
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Nämä terveelliset smoothiet ovat mainioita siksi, että ne poistavat kuona-aineita, torjuvat nesteen kertymistä ja säätelevät suoliston toimintaa.

Terveelliset smoothiet parantavat kehon toimintaa

Seuraavien smoothieiden aineksina on hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä, kasviksia ja viljoja. Vaikka nämä tuotteet tunnetaan erityisesti niiden hyvistä vaikutuksista ihmisen kehossa, niiden nauttiminen ei missään nimessä ole tylsää, sillä niistä voi valmistaa herkullisia yhdistelmiä.

Kannattaa ehdottomasti välttää smoothieiden makeuttamista valkoisella sokerilla. Sokeri nimittäin ensinnäkin tekee kehosta happamamman ja se on haitaksi elimistölle yleisesti ottaen, mutta lisäksi se saa aikaan riiippuvuutta, joten mieli tekee vieläkin makeampia ruokia.

Jos smoothie ei ole sinällään mielestäsi tarpeeksi makea, voit lisätä hunajaa, steviaa tai kookossokeria. Voit myös antaa smoothieillesi lisämakua vaniljan, kanelin tai kaakaon luonnollisten makujen avulla.

Lue aiheesta lisää: 5 smoothieta suonikohjujen vähentämiseksi ja verenkierron parantamiseksi

1. Mansikka ja kookos

Some figure

Tämä smoothie tarjoaa upean maun, joka muistuttaa ylellistä mansikoiden ja kerman yhdistelmää. Se on siis kermaisen ihanaa, mutta ilman epäterveellistä kermaa!

Mansikat

Mansikat ovat herkullisia ja niistä saa paljon ravinteita. Niistä tulee kylläinen olo, ja niiden hyötynä on myös vähäinen kalorien määrä.

  • Mansikat ovat ihanteellista ruokaa myös painonpudotuksen aikana. Niistä saadaan maittavaa makua ja houkuttelevaa väriä kaikenlaisiin smoothieisiin.
  • Mansikoilla on myös nestettä poistava kyky ja niistä saadaan runsaasti kuitua, mikä on hyväksi suoliston toiminnan kannalta.

Kookos

Kookos on trooppinen hedelmä, jossa on runsaasti proteiinia, kuituja ja rasvaa. Sen sisältämät rasvahapot ovat hyväksi keholle, ja tämän hedelmän avulla pystyt paremmin pudottamaan kiloja ja hoikistumaan, kun aineenvaihdunta nopeutuu.

Tämä hedelmä myös säätelee verensokerin tasoja ja parantaa ruoansulatusta sekä ravinteiden imeytymistä.

2. Päärynä ja selleri

Some figure

Tämä on yksi kaikkein tehokkaimmin nestettä poistavista smoothieista kehon puhdistukseen. Se auttaa poistamaan myrkyllisiä tekijöitä, ja se torjuu turvotusta sekä nesteen kerääntymistä kehoon.

Lue aiheesta lisää: Herkullisia, kehoa puhdistavia detox-keittoja

Päärynä

Päärynä on oivallinen tuote makeanhimon hetkiin, ja se on myös raikas tuote ja tarjoaa loistavaa makua muun muassa smoothieisiin.

Se on on suureksi avuksi iholle, hiuksille ja nivelille. Se myös auttaa torjumaan selluliittia ja parantamaan ruoansulatusta.

Selleri

Selleri on täydellinen tuote päärynän oheen. Sillä on loistava puhdistava vaikutus kehossa, ja se parantaa munuaisten ja maksan toimintaa, joten sellerin avulla myrkyllisten aineiden poistuminen on tehokkaampaa. Sitä suositellaan painonpudotukseen tähtääviin dieetteihin, sillä siinä on vain vähän kaloreita ja kuten mainittu, se edistää tehokkaasti nesteen poistumista.

3. Papaija ja chia-siemenet

Some figure

Terveelliset smoothiet käsittävät tietysti myös papaijaa sisältäviä vaihtoehtoja. Tämä hedelmä on loistava apu kehon myrkkyjen poistamiseen, ruoansulatuksen säätelyyn ja suoliston sisällön poistumisen edistämiseen tehokkaalla, mutta kuitenkin sopivan hellävaraisella tavalla.

Papaija

Papaija on trooppinen hedelmä, jossa on runsaasti entsyymejä, jotka tehostavat ruoansulatusta, rauhoittavat turvotusta ja säätelevät suoliston toimintaa ja ulostamista.

Koska se tarjoaa beetakaroteenia, papaija on loistava luonnollinen antioksidantti, ja sen siemenillä on myös kyky torjua suolistossa olevia loiseliöitä.

Chia-siemenet

Chia-siemenet, joita tulisi aina liottaa yön yli, pystyvät säätelemään suoliston toimintaa ja ulostamista. Ne myös vähentävät kolesterolia ja laskevat verensokerin tasoa, ja ne auttavat tuntemaan olon kylläiseksi pitkään.

4. Omena ja kaura

Some figure

Tämä smoothie on sekä ravitseva että energiapitoinen, ja se on avuksi ruoansulatuksen toiminnan parantamiseksi sekä ulostamisen nopeuttamiseksi.

Omena

Omenat ovat erittäin terveellistä ruokaa, ne poistavat myrkkyjä, edistävät ruoansulatusta ja vaikuttavat kehossa antioksidantteina.

Ne auttavat alentamaan kolesterolin määrää kehossa, ehkäisevät peräpukamia sekä vähentävät muun muassa hengitysteiden ongelmien riskiä.

Luomuomenan kuorenkin syöminen kannattaa. Kuori on todella terveellinen siksi, että siinä on runsaasti kuitua.

Kaura

Kaura tunnetaan erinomaisena viljana ja myös smoothieiden osana, sillä se tarjoaa paljon proteiinia, hiilihydraatteja ja kuitua.

Lisäksi kauralla on se hyöty, että siitä saadaan runsas määrä energiaa samalla kun se vaikuttaa tasapainottavasti hermostoon, ja siten kaura onkin oivallinen tuote hermostuneisuuden, stressin, ahdistuksen tai masennuksen hoitoon.

Tässä siis neljä loistavaa smoothieta kaikille niille, jotka haluavat puhdistaa kehoaan luonnollisesti – kokeile itse ja ala nauttia näiden herkullisten yhdistelmien mausta ja terveyttä parantavista vaikutuksista!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.