Logo image
Logo image

Tämä herkullinen juoma puhdistaa koko kehon

3 minuuttia
Tämä herkullinen juoma puhdistaa koko kehon
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Pitääksesi huolta terveydestäsi ja varmistaaksesi että sisäelimet toimivat ihanteellisesti, on tärkeää noudattaa terveellisiä tapoja, joihin kuuluu terveellinen ruokavalio, liikunta ja muut fiksut valinnat. Myös puhdistava ja herkullinen juoma sisältyy tähän. Liian monet meistä ovat kuitenkin epätietoisia siitä, miten terveellisiä valintoja tehdään, eivätkä kaikki välttämättä ymmärrä miten huonolaatuinen ravinto, liikunnan puute ja muut epäterveelliset tavat vaikuttavat kehon toimintaan. Myös ympäristön saasteet ja muut asiat vaikuttavat elimistön terveyteen ja elinten toimivuuteen.

Kun kehoon kertyy myrkkyjä, vastustuskyky heikkenee ja altistut herkemmin sairauksille ja tulehduksille. Lisäksi monet tärkeät sisäelimet eivät kykene toimimaan normaalisti – tämä voi johtaa kroonisiin, vaikeasti hoidettaviin sairauksiin. Tästä syystä on tärkeää kiinnittää enemmän huomiota siihen, minkälaista ravintoa kehoonsa laittaa ja silloin tällöin on suositeltavaa myös suorittaa koko kehon puhdistaminen. 

Tässä artikkelissa jaamme tehokkaan koko kehoa puhdistavan juoman reseptin, jota voi nauttia säännöllisesti sisäelinten toiminnan parantamiseksi. Herkullinen juoma auttaa kehoa poistamaan myrkkyjä tehokkaammin, ja olo muuttuu kevyemmäksi ja energisemmäksi. Säännöllinen puhdistuskuuri tehostaa etenkin maksan ja munuaisten toimintaa, sillä ne kuormittuvat usein epäterveellisestä ravinnosta, ympäristön haittavaikutuksista, alkoholista ja lääkeaineista.

Mitä aineita puhdistava juoma sisältää?

Herkullinen juoma valmistetaan sitruunasta, kurkusta ja mintusta, joiden yhteisvaikutus puhdistaa elimistöä ja poistaa kuona-aineita. Juomalla on erityisen positiivinen vaikutus etenkin maksaan, munuaisiin, keuhkoihin ja suolistoon.

Sitruunan hyödyt

Some figure

Kirpeän maukas sitruuna on ihanteellinen hedelmä kehon puhdistamiseen ja sitruunan nauttiminen kohentaa yleistä terveydentilaa. Sitruunan terveysvaikutus perustuu sen sisältämiin antioksidantteihin ja C-vitamiiniin. Sitruunahappo tehostaa maksaa puhdistavan entsyymin tuotantoa ja siitä saa myös bioflavonoideja, pektiiniä ja limoniinia, jotka parantavat vastustuskykyä ja ehkäisevät sairauksia. Sitruunaa nauttimalla voi ehkäistä virusten ja bakteerien aiheuttamia tulehduksia, sillä sitruunalla on desinfioiva vaikutus.

Sitruuna tehostaa ruuansulatusta ja stimuloi raskasmetallien poistumista kehosta. Niitä ovat muun muassa kupari, kobaltti, mangaani, sinkki, alumiini, lyijy ja arsenikki. Raskasmetalleja ilmenee ympäristössä ja elimistöön päädyttyään niitä on erityisen vaikea poistaa. Kun niiden määrä kasvaa, herkistyy elimistö eri sairauksille. Lisäksi sitruunat ehkäisevät vapaiden radikaalien haittavaikutuksia, tehostavat maksan sappinesteen tuotantoa, poistavat myrkkyjä suolistosta ja auttavat ehkäisemään ummetusta.

Sitruuna on täysin luonnollinen ruoka-aine, jolla voi tasapainottaa kehon pH-arvoja laskemalla veren hapokkuutta. Tämä ehkäisee myös tauteja.

Kurkun hyödyt

Kurkku on terveellinen kasvis, joka koostuu pitkälti vedestä. Kurkku sisältää hyvin vähän kaloreita ja se toimii elimistössä diureettina, joka auttaa kehoa pääsemään eroon tarpeettomista kuona-aineista ja nesteistä.

Kurkku sisältää runsaasti kaliumia, mineraaleja ja suoloja, jotka auttavat pitämään kehon tasapainossa. Lisäksi kurkusta saa kuitua, joka tehostaa ruuansulatuksen toimintaa ja ehkäisee ummetusta.

  • Kurkusta saa runsaasti terveellisiä ja hoitavia ravintoaineita, joita keho rakastaa.
  • Lisäksi kurkku sisältää flavonoideja, kuten kversetiiniä, apigeniiniä, luteoliinia ja kampferolia.
  • Kurkulla on tulehdusta rauhoittava vaikutus ja se ehkäisee myös verenvuotoa.
  • Kurkusta saa C- ja K-vitamiinia, jotka ovat tärkeitä antioksidantteja. Antioksidantit ovat hyväksi iholle ja keholle.

Kurkut sopivat ihanteellisesti kehon puhdistukseen sillä niiden sisältämä kuitu ja vesi huuhtelee mukanaan myrkkyjä ja kuona-aineita. Lisäksi kurkun nauttiminen ehkäisee vapaiden radikaalien vaikutuksia elimistössä.

Mintun hyödyt

Some figure

Minttua käyttämällä lisäät juomaan kaliumia, kalsiumia, foolihappoa ja A-vitamiinia, joka on vaikutukseltaan antioksidantti. Minttu stimuloi ruuansulatusta ja ehkäisee vatsavaivoja, kuten ilmavaivoja, turvotusta, närästystä ja pahoinvointia.

Miten puhdistava ja herkullinen juoma valmistetaan?

Nyt kun tiedät juoman hyödyistä, voimme siirtyä sen valmistukseen ja nauttimiseen. Seuraa alta löytyvää ohjetta.

Tämä herkullinen juoma ei pelkästään poista myrkkyjä kehosta, se auttaa sinua myös laihtumaan ja tuntemaan olosi terveemmäksi, energisemmäksi ja hyvinvoivaksi.

Ainekset

  • 2 litraa vettä
  • 1 sitruuna
  • 1 kurkku
  • 10 mintun lehteä

Valmistus

Pese kurkku ja sitruuna ja leikkaa ne siivuiksi. Suosi luomusitruunaa, sillä näin voit olla varma siitä, ettei sitruunan kuoressa ole haitallisia aineksia, jotka irtoavat veteen. Laita siivut suureen kannelliseen lasiastiaan tai -purkkiin ja lisää perään mintun lehdet. Kaada kaksi litraa lämmintä vettä ainesten päälle ja säilytä juoma jääkaapissa.

Nauti juomaa kaksi kertaa päivässä kuurin loppuun saakka. Voit nauttia juomaa 15 peräkkäisen päivän ajan ja pidä sen jälkeen kahden kuukauden tauko ennen uutta kuuria. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi kannattaa poistaa ruokavaliosta rasvaiset ruuat, maitotuotteet, sokeri ja vehnäjauho kuurin ajaksi. Kuurin jälkeen olosi on kevyempi, sisäelimet toimivat tehokkaasti ja saatat pudottaa jopa muutaman kilon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Domínguez E, Ordoñez E. Evaluación de la actividad antioxidante, vitamina C de zumos cítricos de lima dulce (Citrus limetta), limón tahití (Citrus latifolia), limón rugoso (Citrus jambhiri Lush) y mandarina cleopatra (Citrus reshni) almacenados en refrigeración. Investigación y Amazonía 2013; 3 (1): 30-35
  • Oboh, G., Bello, F. O., Ademosun, A. O., Akinyemi, A. J. and Adewuni, T. M. (2015). Antioxidant, hypolipidemic, and anti-angiotensin-1-converting enzyme properties of lemon (Citrus limon) and lime (Citrus aurantifolia) juices. Comparative Clinical Pathology, 24(6), 1395-1406. https://doi.org/10.1007/s00580-015-2088-x

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.