8 luonnollista diureettia

Yksi suosituimmista luonnollisista diureeteista on Intian kastanja, joka sisältää nesteiden poistumista kiihdyttäviä flavonoideja ja helpottaa muita vaivoja, kuten suonikohjuja ja laskimotulehdusta eli flebiittiä.

Luonnolliset diureetit ovat ruokia ja yrttejä, jotka pitävät sisällään ominaisuuksia, jotka kiihdyttävät kehon nesteiden poistumista ja erittymistä. Diureetti poistaa ylimääräistä nestettä, joka saattaa kertyä kehon eri osiin.

Kun keho alkaa turvota ilman näkyvää syytä, saattaa kyseessä olla nesteiden aiheuttama turvotus. Nesteturvotus voi muuttua vakavaksi tilaksi verenkiertoelimistön kannalta. Nesteiden kertyminen voi johtua monesta eri syystä, yleisimmät niistä ovat: paljon natriumia sisältävä ruokavalio (suola), hormonaaliset muutokset, perintötekijät tai sopimattomien ruokien nauttiminen.

Nauttimalla tässä artikkelissa esiteltyjä luonnon diureetteja pidät nesteturvotuksen loitolla ja kehon terveenä. Hoida nesteturvotus mahdollisimman pian, niin ettei se ehdi vaikuttamaan kehon toimintoihin, kuten aineenvaihdunnan toimintaan. Jatka lukemista ja tutustu luonnon tehokkaisiin diureetteihin!

1. Fenkoli

Fenkoli on diureetti

Fenkoli eli saksankumina on aromaattinen Välimeren alueelta kotoisin oleva kasvi, joka sopii ruuanlaittoon, teejuomiin, mausteeksi ja koktaileihin.

Fenkolilla on tehokas nesteitä poistava vaikutus, ja se säätelee myös ruuansulatuksen toimintaa. Fenkolin maku on lievästi anismainen ja se sopii moniin eri ruokiin.

Lue lisää: Vatsan turvotusta vähentävät kotikonstit

2. Vihreä tee

Vihreä tee on terveysintoilijoille tuttu juoma, sillä se sisältää tunnetusti runsaan määrän antioksidantteja ja muita terveellisiä yhdisteitä, jotka pitävät kehon terveenä ja hoikkana.

Lisäksi vihreä tee kiihdyttää myrkkyjen poistumista elimistöstä ja kiihdyttää nesteaineenvaihduntaa. Vihreä tee ylläpitää kehon luonnollista nestetasapainoa ja puhdistaa sitä.

3. Ananas

Tämä makea trooppinen hedelmä on noussut suursuosioon maailmalla, sillä se sopii herkulliseksi välipalaksi ja se sisältää runsaasti vettä.

Jopa 85 % ananaksesta on vettä, mikä tekee siitä vähäkalorisen herkun, joka antaa keholle silti kunnon annoksen kuitua, C-vitamiinia ja bromelaiinia – kaikki nämä ainekset auttavat poistamaan nesteitä.

Ananaksesta saat lisäksi kaliumia, joka pitää natriumin määrän kehossa alhaisena. Tämä johtaa ylimääräisten nesteiden suodattumiseen ja sisäelinten toimintojen kohentumiseen.

4. Kirsikat

Kirsikka on diureetti

70 % kirsikoista on vettä, ja ne sisältävät paljon B-vitamiineja sekä magnesiumia. Magnesiumilla on suora vaikutus mielialaan ja kirsikoita nauttimalla voi saada olon positiivisemmaksi ja tyyneksi.

Kirsikoista saat myös kaliumia, joka tunnetusti poistaa ylimääräistä nestettä kehosta. Kirsikat sisältävät flavonoideja ja antioksidantteja, jotka kiihdyttävät nesteaineenvaihduntaa ja pitävät kehon terveenä.

5. Melonit

Kaikki melonit sisältävät paljon vettä (jopa 90 %) ja ne soveltuvat terveelliseksi välipalaksi mihin aikaan päivästä tahansa. Vesimeloni, verkkomeloni ja hunajameloni ovat suosituimmat melonilaadut, ja niitä voi käyttää salaateissa, juomissa ja sinällään naposteltuna. Meloni on virkistävä hedelmä etenkin hellesäällä.

Melonit sisältävät veden lisäksi vitamiineja, kuitua ja muita yhdisteitä, jotka lievittävät nesteturvotusta. Lisäksi melonista saa paljon betakaroteenia, joka ehkäisee ennenaikaista vanhenemista solutasolla: betakaroteeni on vahva antioksidantti, joka hillitsee vapaiden radikaalien vaikutuksia.

6. Kastanja

Kastanja soveltuu moneen eri tarpeeseen: se lievittää näkyviä suonikohjuja, helpottaa peräpukamien kipua ja hillitsee valtimotulehdusta. Kastanjasta käytetään useimmiten sen syötävät pähkinät, mutta koko kasvilla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia.

Kastanja sopii nesteiden kertymisen ehkäisyyn ja nesteturvotuksen poistamiseen, sillä se sisältää tärkeitä flavonoideja, kuten rutiinia ja kversetiiniä. Nämä antioksidantit stimuloivat munuaisten toimintaa ja kiihdyttävät nesteiden erittymistä sekä kuona-aineiden poistumista virtsan välityksellä.

7. Peltokorte

Peltokorte on diureetti

Peltokorte on yleinen vapaana kasvava kasvi, jota pidettiin vuosikausien ajan rikkaruohona. Nykyisin peltokortteen tiedetään toimivan moneen eri vaivaan ja sitä on helposti saatavilla luontaistuotekaupoista – peltokortetta voi myös kerätä suoraan luonnosta.

Peltokortteella on vahva diureettinen vaikutus elimistöön, sillä se sisältää runsaasti kaliumia, magnesiumia ja alumiinia. Uskotaan, että kortteen säännöllinen nauttiminen voi lisätä virtsantuotantoa jopa 30 %, mikä johtaa kuona-aineiden ja ylimääräisten nesteiden poistumiseen kehosta tehokkaasti. Lisäksi kortteen nauttiminen ehkäisee munuaiskivien muodostumista.

Lue lisää kortteen vaikutuksista: Kortteet, laihduttavat ja mineralisoivat kasvit

8. Sipuli

Tämä yleinen kasvis on täynnä mineraaleja ja muita tärkeitä aineksia, kuten kalsiumia, magnesiumia, klooria, rautaa, kobolttia, kaliumia ja A-, B-, C- ja E-vitamiineja. Sipuli on tunnetusti nestettä poistava kasvis, sillä se koostuu 90-prosenttisesti vedestä.

Sipulin säännöllinen nauttiminen, etenkin raakana, stimuloi munuaisten toimintaa ja nesteiden erittymistä ja poistumista. Sipulia syömällä pääset nopeasti eroon inhottavasta turvotuksesta ja pöhöttyneestä olosta, ja lisäksi sipulilla on antibioottinen ja viruksia tappava vaikutus, joka pitää huolta kehon terveydestä kokonaisvaltaisesti.

Nauti sipulia raakana salaateissa tai leivän päällä, lisää sitä pataruokiin ja paistoksiin. Sipulista voi myös uuttaa sipulimehua, joka maistuu vahvalta, mutta tepsii taatusti moneen vaivaan.