Logo image
Logo image

Näin poistat raskasmetalleja kehostasi

4 minuuttia
Tiesitkö, että valkosipulilla on elimistöä puhdistavia ominaisuuksia? Lisäksi se parantaa verenkiertoa, ja tämän tuotteen avulla pystyt edistämään monen myrkyllisen aineen poistumista kehostasi.
Näin poistat raskasmetalleja kehostasi
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Ehkäpä olet jo useampaan kertaan kuullut raskasmetallien haitallisista vaikutuksista ihmisen elimistössä, mutta tiedätkö kuitenkaan, mitä nämä metallit tarkemmin ottaen ovat ja miten ne pääsevät sisälle kehoosi? Mistä voit tietää, onko omassa elimistössäsi kyseisiä metalleja jo kertyneinä? Miksi ne ovat niin haitallisia, että niitä pitäisi yrittää poistaa? Kuinka poistat raskasmetalleja elimistöstäsi, ja kuinka pystyt estämään raskasmetallien kerääntymisen kehoosi tulevaisuudessa? Tässä artikkelissa annamme vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin, joten lue lisää, jos haluat tietää ,kuinka poistat raskasmetalleja kehostasi.

Tämä artikkeli käsittelee siis kehossa olevia haitallisia raskasmetalleja, ja seuraavassa kerromme sinulle kuinka pystyt estämään ja poistamaan niitä luonnollisin keinoin. Tällä tavoin voit parantaa terveyttäsi olennaisesti, sillä raskasmetallit voivat aiheuttaa monia ongelmia. Näitä voi kuitenkin onneksi hillitä sopivalla ruoalla ja luonnollisilla ravinnelisillä. Tällaisiin tuotteisiin kuuluvat klorella-levä, korianteri, valkosipuli ja magnesium.

Mitä raskasmetallit ovat?

Raskasmetallit ovat kemikaalielementtejä, jotka ovat enemmän tai vähemmän osa kaikkea meitä ympäröivää, lähtien maan koostumuksesta ja omista elimistöistämme. Niitä ovat muun muassa kupari, kobaltti, mangaani sinkki, alumiini, lyijy ja arsenikki. Ongelma on kuitenkin se, että kun raskasmetallit kertyvät elimistöön suurissa määrissä, alkavat ne myrkyttää kehoa yhä enemmän ja enemmän. Samalla tavalla käy, kun näitä metalleja pääsee erilaisissa muodoissa luontoon, ja siellä ne voivat säilyä jopa vuosisatojen ajan.

Mitä vaikutuksia raskasmetalleilla on ihmiselle?

Raskasmetalleja on hyvin vaikea poistaa elimistöstä, ja siksi niitä kerääntyy helposti ajan kuluessa. Jo muinaisina aikoina Kreikan ja Rooman lääkärit dokumentoivat raskasmetalleille altistuneiden ihmisten reaktioita. Näihin haitallisiin seurauksiin voivat kuulua monet terveyttä heikentävät ilmiöt.

 • Syöpä
 • Munuaisten sairaudet
 • Maksan sairaudet
 • Viivästynyt kehitys
 • Autismi
 • Autoimmuniteettisairaudet
 • Nivelsairaudet
 • Hermostolliset häiriöt
 • Hermostoa koskevat sairaudet, kuten Parkinsonin ja Alzheimerin taudit
 • Umpierityksen häiriöt
 • Raskauden aikaiset epänormaalit ilmiöt
 • Allergiat

Kuten edellisestä listasta voi huomata, on raskasmetalleilla hyvin vakaviakin seurauksia ihmisen terveydelle, ja niiden poistaminen elimistöstä on siis hyvin olennainen asia, jos haluat huolehtia terveydestäsi.

Kuinka raskasmetallit pääsevät kehoon?

Kaikkialla ympäristössämme on raskasmetalleja erilaisissa muodoissa. Tässä on erinäisiä tavallisimpia raskasmetallien ilmenemispaikkoja sekä kyseisiä metalleja sisältäviä tuotteita:

 • Lyijyputket
 • Isot rasvaiset kalat, kuten esimerkiksi lohi, tonnikala tai miekkakala
 • Elohopeaa sisältävät lämpömittarit
 • Energiaa säästävät hehkulamput
 • Alumiiniset tai muita raskasmetalleja sisältävät keittiövälineet
 • Rokotteet
 • Hyönteismyrkyt
 • Hygieniatuotteet ja tavalliset kosmetiikkatuotteet
 • Bensiini
 • Tupakka
 • Ruoassa käytetyt lisäaineet
 • Lääkkeet
 • Vesi, joka on lähtöisin kaivoksista tai teollisuudesta, tai joka on muuten vain jätevettä
 • Hammasten amalgaamipaikat, joissa on elohopeaa
Some figure

Näin poistat raskasmetalleja kehostasi

Tässä artikkelissa esittelemme luonnollisia tapoja poistaa elimistöstä raskasmetalleja, ja nämä hoidot perustuvat tiettyihin luonnollisiin ravinnelisiin. Niillä on niin kutsuttuja kelatoivia ominaisuuksia, eli ne sitoutuvat raskasmetalleihin, jotka siten päätyvät poistumaan kehosta, kun ne muuten jäisivät elimistöön. Tällaisilla lisillä on myös se hyöty lääkkeisiin verrattuna, että niillä ei ole ollenkaan sivuvaikutuksia.

Klorella-levä

Tällä levällä on hyvin tehokas myrkkyjä poistava vaikutus, ja se voi poistaa kaiken tyyppisiä haitallisia aineita – ei siis pelkästään raskasmetalleja.  Tämä johtuu kyseisen levän sisältämästä runsaasta klorofyllimäärästä, joka on tämän hoitotuotteen olennaisin aines.

Korianteri

Tätä yrttiä on käytetty hyvin paljon ruoanlaitossa mausteena, mutta sillä on lisäksi kelatoivia ominaisuksia. Siinä on myös paljon vitamiineja – etenkin A- ja K-vitamiinia sekä pienempiä määriä B-, C- ja E-vitamiineja.

Valkosipuli

Tämä lääkinnällinen tuote on hyvin suositeltava monien sairauksien torjunnassa, ja se sopii oivasti myös raskasmetallien poistamiseen elimistöstä. Sen puhdistavat ainesosat auttavat viemään kaiken tyyppisiä myrkyllisiä aineita pois kehosta, ja tämän käsittelyn jälkeen voidaan vaikutuksen tehostamiseksi valmistaa kuuluisaa tiibetiläistä valkosipulihoitoa.

Magnesium 

Tällä mineraalilla ei itse asiassa ole ollenkaan kelatoivia ominaisuuksia, mutta se on hyvin hyödyllinen siksi, että se tekee myrkyllisten elementtien poistumisen helpommaksi.

Some figure

 

Näitä ravinnelisiä ja ruokatuotteita tulisi syödä päivittäin joko tabletteina tai muussa muodossa, ja syötyjen määrien tulisi perustua siihen, mikä jokaisen ihmisen kohdalla on suositeltava maksimaalinen hoitoannos. Näiden tuotteiden syöntiä tulisi myös jatkaa ainakin kolmen kuukauden ajan.

Kun poistat raskasmetalleja kehostasi, on mahdollista, että alat huomaamaan joitakin myrkkyjen poistumiseen liittyviä oireita, kuten muun muassa kipua, aknea tai ripulia. Nämä oireet johtuvat siitä, että kehosi yrittää poistaa myrkyllisiä aineita tehokkaasti. Tämä tulisi siis ottaa huomioon, eikä hoitoa missään nimessä tule keskeyttää siksi, että joitakin näistä tavallisista oireista ilmenee. Jatka sen sijaan runsasta vedenjuontia puhdistuksen aikana aterioidesi välillä, jotta tekisit myrkkyjen poistumisen helpommaksi ja saavuttaisit tehokkaan puhdistuksen.

Lisäksi on aina hyvin tärkeää, että puhdistuksen aikana vältetään ummetuksen syntyä, sillä se tekee raskasmetallien poistumisesta hankalaa, ja se saattaa myös aiheuttaa uudestaan elimistön myrkyttymisen kyseisistä metalleista.

Muista myös, että tällaisen puhdistuskuurin tulisi aina olla lääkärin tai muun asiantuntijan valvonnassa toteutettu, jotta voit olla varma toimenpiteidesi sopivuudesta itsellesi.

Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla raskasmetallien poistamista elimistöstä luonnollisilla tuotteilla, mutta muista olla ensin yhteydessä terveydenhoidon ammattilaiseen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.