Lihas- ja nivelkipu - gelatiini auttaa

Gelatiini sisältää aminohappoja, jotka auttavat korjaamaan ja kohentamaan sidekudoksia. Siinä on myös kollageenia, joka on hyödyksi niveliä suojelevan ruston vahvistamisen kannalta.
Lihas- ja nivelkipu - gelatiini auttaa
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Lihas- ja nivelkipu voi ilmetä esimerkiksi loukkaantumisen, liiallisen stressin tai muiden olosuhteiden seurauksena. Lihsa- ja nivelkipu voi vaikuttaa suuresti elämänlaatuun, sillä se estää tavallisten päivittäisten aktiviteettien toteuttamista. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että lihas- ja nivelkipu on vaiva, jota voidaan lieventää luonnollisin keinoin, ja on olemassa monia tehokkaita hoitoja, jotka jo lyhyessä ajassa poistavat kivun kokonaan.

Vaikka luonnollinen ja vaihtoehtoinen lääketiede tarjoaa monenlaisia hoitoja lihas- ja nivelkivun lievittämiseksi, kerromme tässä artikkelissa eräästä hyvin tehokkaasta reseptistä,  jonka tuloksena lihas- ja nivelkipu on poissa jo yhdessä viikossa.

Mistä tämä resepti koostuu?

 • Ensiksi sinun tulisi ostaa 150 grammaa syötävää gelatiinia eli liivatetta, mieluiten mautonta. Saat sitä tavallisista ruokakaupoista, ja tämä määrä gelatiinia riittää noin kuukauden hoitojakson ajaksi.
 • Laita kaksi teelusikallista gelatiinia puoleen desiin kylmää vettä, ja anna sen seistä koko yön ajan.
 • Seuraavaan aamuun mennessä gelatiini on turvonnut, ja voit silloin syödä sitä esimerkiksi hunajan, mehun, jogurtin tai hapankerman kanssa. On tärkeää, että syöt gelatiinia tyhjään vatsaan ja vähintään 30 minuuttia ennen kuin syöt aamiaista.
 • Tätä hoitoa olisi hyvä jatkaa kokonaisen kuukauden ajan, mutta lihas- ja nivelkivuista kärsivät ihmiset tulevat tuntemaan olonsa paremmaksi jo yhden viikon jakson jälkeen. Tämä on ihanteellinen hoito niille, joilla kipua esiintyy vaikkapa selässä, nivelissä, selkärangassa tai niskassa. Saat siitä apua nivelten “öljyämiseen”.

Lihas- ja nivelkipu – miten gelatiini auttaa?

Lihas- ja nivelkipu helpottuu gelatiinin avulla.

Gelatiini on hyvin tavallinen tuote ruokakaupoissa, ja se on edullinen sekä helposti yhdistettävä moniin aineksiin. Siitä voi tehdä muun muassa hyvin herkullisia jälkiruokia. Tämä tuote on loistava sen sisältämän suuren proteiinimäärän vuoksi. Nämä proteiinit ovat peräisin käsitellystä eläinkollageenista (pääasiassa lehmien ja sikojen luista ja ihosta), ja gelatiinia voi käyttää ruokien vakauttamiseen, kovettamiseen tai paksuntamiseen, ja se sopii lukuisiin eri tyyppisiin resepteihin.

Gelatiinin sanotaan olevan erittäin hyväksi nivelille. Tämä johtuu siitä, että se sisältää kahta aminohappoa, jotka ovat nimeltään proliini ja hydroksiproliini. Ne korjaavat sidekudoksia, ja gelatiinin syönti voi siten auttaa parantamaan näitä kudoksia, mikä on hyvin tärkeää sisäisille nivelille.

Muita gelatiinin hyötyjä

Gelatiinia nivelkipuihin.

 

Gelatiinilla on hyvin tärkeitä ominaisuuksia, jotka ovat hyödyksi terveyden kannalta monella tavalla:

 • Se sisältää runsaasti aminohappoja, kuten muun muassa arginiinia ja glysiiniä, jotka stimuloivat lihasten kehittymistä.
 • Se on ruokatuote, joka ei sisällä lainkaan kolesterolia eikä rasvaa, ja lisäksi se auttaa tehostamaan aineenvaihduntaa ja siten painonpudotusta.
 • Jos lisäät gelatiinia ruokiisi, teet niistä helpommin sulatettavia, ja tämä on hyödyksi esimerkiksi lihojen ja maitotuotteiden kanssa. Lisäksi gelatiini vähentää vatsan turvotusta sekä saattaa auttaa hormonien tasapainottamisessa.
 • Gelatiinin säännöllinen syönti voi olla avuksi estämään osteoporoosin ja nivelrikon kehittymistä. 
 • Se antaa joustavuutta ja voimaa jänteille ja nivelsiteille.
 • Gelatiinilla on ominaisuuksia, jotka auttavat vahvistamaan immuunijärjestelmää.
 • Se stimuloi hiusten ja kynsien kasvua, ja siten se on erinomainen apu kauneudenhoitorutiinissasi.
 • Se sisältää kaiken kaikkiaan 18:aa aminohappoa, joiden joukossa on kahdeksaa yhdeksästä elintärkeästä aminohaposta. Elimistömme ei voi valmistaa näitä happoja, ja niitä pitää siten saada ravinnosta.
 • Gelatiini sisältää fluoridia. Se on kemikaaliainesosa, joka pienissä määrissä auttaa pitämään yllä hampaiden kiillettä. Siten se estää hampaiden reikiintymistä.
 • Se auttaa uudistamaan ihon kollageenia. Tämä aine on eduksi luiden, jänteiden, ruston ja nivelsiteiden muodostumisen kannalta. Niillä on taipumus heikentyä ihmisen iän lisääntyessä.
 • Se on suositeltava tuote vatsaongelmien hillitsemiseksi, kuten muun muassa gastriitin ja närästyksen. Se neutralisoi vatsahapon liiallista tuotantoa.
 • Gelatiini voi olla avuksi painon pudottamiseen tähtääviä ruokavaliota noudattaville, sillä se antaa kylläisyyden tunteen sekä vähentää ruokahalua. 

Kokeile siis gelatiinia, jotta voisit vähentää nivelkipujasi edullisesti ja helposti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.