Taltuta kuriton tukka viidellä luonnollisella hoidolla

Hiukset ovat vahingoittuneet, kuivat ja pörröiset hiustenkuivaajien, suoristusrautojen ja muiden muotoilutuotteiden takia. Palauta hiusten kiilto ja pehmeys sekoittamalla naamio banaanista, oliiviöljystä ja hunajasta.
Taltuta kuriton tukka viidellä luonnollisella hoidolla

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Pörröinen ja kuriton tukka on yksi yleisimmistä hiushuolista, joka koskee niin miehiä kuin naisia. Hamppuuntuvat hiukset ja sähköisyys saavat hiukset näyttämään kurittomilta ja elottomilta. Yleensä tämä ei ole merkki terveysongelmasta, mutta se voi silti olla ärsyttävä esteettinen huoli, etenkin mitä tulee hiusten muotoiluun.

Kuriton tukka hallintaan luonnontuotteilla

Hiusten silottamiseen ja pehmentämiseen on kehitetty monia eri hoitoaineita ja seerumeita, joiden tarkoitus on ravita hiuksia ja estää niiden pörröttyminen. Ennen kuin menet tuhlaamaan palkkaasi kalliisiin hoitotuotteisiin, kannattaa ensiksi kokeilla luonnollisia ja huomattavasti edullisempia vaihtoehtoja.

1. Omenaviinietikka

kuriton tukka sileäksi omenaviinietikalla

Omenaviinietikka on loistava tuote hiuksille. Se tasapainottaa päänahan pH-arvoa ja säätelee talin tuotantoa päänahassa. Samalla se kontrolloi hiusten pörröttymistä ja jättää jälkeensä loistavan kiillon ja pehmeyden. Omenaviinietikan tuoksu on vahva ja pistävä, mutta se katoaa kun hiukset kuivuvat.

Ainekset

Valmistus ja käyttö

 • Sekoita etikka veteen, kaada seos suihkepulloon ja suihku kosteisiin hiuksiin.

2. Makadamiaöljy

Tämä eteerinen öljy on vähemmän tunnettu hiusten huollossa, mutta sitä on helposti saatavilla luontaistuotekaupoista ja joskus kampaamoista.

Makadamiaöljy säätelee päänahan omaa öljyntuotantoa, auttaa ravitsemaan ja korjaamaan hiuksia ja hillitsemään kuivuuden aiheuttamaa koppuraisuutta hiuksissa.

Makadamiaöljyn kosteuttava vaikutus ja antioksidantit parantavat hiusten koostumusta ja taistelevat pörröttymistä vastaan – tämä parantaa hiusten ulkonäköä huomattavasti.

Ainekset

 • 10 tippaa eteeristä makadamiaöljyä
 • Suihkulakki

Valmistus ja käyttö

 • Lämmitä öljy kämmenissä ja levitä päänahkaan hellästi hieroen.
 • Levitä öljy juuresta latvoihin ja peitä hiukset lopuksi suihkulakilla.
 • Anna öljyn imeytyä vähintään kaksi tuntia ja huuhtele ja pese huolellisesti. Voit antaa öljyn imeytyä myös yön yli, tämä on todellinen tehohoito kuivaa päänahkaa, hilsettä ja vahingoittuneita hiuksia vastaan.

3. Kananmuna

kuriton tukka sileäksi kananmunalla

Kananmunia on käytetty vuosisatojen ajan hiusten ja päänahan kunnon parantamiseen.  Kananmuna sisältää proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja, jotka vahvistavat hiusten juuria.

Kananmuna auttaa vähentämään hiustenlähtöä ja muita yleisiä hiusongelmia, kuten kuivia ja heiveröisiä hiuksia. Tämän lisäksi kananmuna hillitsee liiallista öljyn erittymistä päänahassa ja antaa hiuksille luonnollisen hehkun. Pidät myös pörröisyyden ja sähköisyyden loitolla kananmunaa käyttämällä.

Ainekset

 • 1 kananmuna
 • Tilkka vettä

Valmistus

 • Vatkaa kananmuna rikki ja lisää lämmin vesi. Levitä seos hiuksiin shampoon tavoin ja hiero hellästi sormenpäillä. Huuhtele.

4. Banaani, öljy ja hunaja

Tämä naamio on täydellinen tapa ravita hiuksia ja vähentää auringon aiheuttamia vaurioita hiuksissa. Samalla korjaat muotoiluvälineiden, kuten suoristusraudan ja hiustenkuivaajan, aiheuttamia vaurioita.

Kypsän banaanin, oliiviöljyn ja hunajan yhdistelmä on täynnä vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka ehkäisevät vapaiden radikaalien haittavaikutuksia hiuksissa. Hiukset siloittuvat, pehmenevät ja kiiltävät tämän naamion avulla.

Tulokset ovat havaittavissa heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen ja tulet yllättymään sitä, miten kauniilta hiuksesi näyttävät. Voit käyttää naamiota niin monta kertaa kuin haluat.

Ainekset

 • 1 kypsä banaani
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl hunajaa

Valmistus ja käyttö

 • Sekoita ainekset pienessä kulhossa: muussaa banaani haarukalla ja lisää öljy ja hunaja. Sekoita tasaiseksi.
 • Levitä kaikkialle hiuksiin ja anna imeytyä 30-40 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä.

5. Avokado ja kookosöljy

kuriton tukka kuriin avokadolla

Avokadolla on tehokosteuttava ja korjaava vaikutus, ja yhdessä kookosöljyn hoitavien ominaisuuksien kanssa muodostuu tästä hoitoaineesta kuivien ja pörröisten hiusten taltuttaja. Hoito korjaa hiusvauriot ja katkeilevat latvat.

Lisäksi avokado ja kookos ehkäisevät hiusten pörröttymistä ja saavat hiukset näyttämään kauniilta ja sileiltä.

Tämä sataprosenttisen luonnollinen hoito sopii käytettäväksi monta kertaa viikossa, ja se pitää hiukset vahvoina, hyvinravittuina ja sileinä.

Ainekset

 • 1 kypsä avokado
 • 2 rkl kookosöljyä

Valmistus ja käyttö

 • Leikkaa avokado kahtia, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Muussaa tasaiseksi haarukalla ja sekoita joukkoon kookosöljy. Sekoita tasaiseksi. Jos kookosöljy on jähmettynyt jääkaapissa seistessään, voit lämmittää sitä muutaman sekunnin ajan mikrossa ennen lisäystä.
 • Levitä kaikkialle hiuksiin juurista alkaen. Peitä hiukset suihkulakilla ja anna vaikuttaa vähintään puoli tuntia. Huuhtele ja pese hiukset huolellisesti, öljyn poistaminen voi vaatia kaksi shampoopesua. Kookos jättää ihanan tuoksun hiuksiin ja huomaat heti, miten paljon pehmeämmät hiuksesi ovat!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Aburjai, T., & Natsheh, F. M. (2003). Plants Used in Cosmetics. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1363

 • Kapoor, V. P. (2005). Herbal cosmetics for skin and hair care. Nat Prod Radiance.

 • Sabudak, T. (2007). Fatty acid composition of seed and leaf oils of pumpkin, walnut, almond, maize, sunflower and melon. Chemistry of Natural Compounds. https://doi.org/10.1007/s10600-007-0163-5


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.