Logo image
Logo image

Stimuloi aivojasi tällä superjuomalla: kaneli, hunaja ja kurkuma

4 minuuttia
Esittelemämme juoma sisältää kurkumaa, kanelia ja hunajaa, ja näiden ainesten tarjoamat ravinteet ovat loistava apu aivojen toiminnan parantamiseksi sekä sen takaamiseksi, että voit toimia täydellä teholla.
Stimuloi aivojasi tällä superjuomalla: kaneli, hunaja ja kurkuma
Viimeisin päivitys: 26 helmikuuta, 2019

Stimuloi aivojasi ruokavaliolla! Kaikkein tärkein asia aivojen toiminnan tehostamisessa on vaihteleva ja täysipainoinen ruokavalio, jossa on mukana runsaasti ravinteita.

Sellaiset ruoat, joissa on paljon Omega-3 -rasvahappoja, ovat esimerkiksi hyvin tärkeitä aivojen pitämiseksi terveinä ja ketterinä.

Muita elintärkeitä yhdisteitä ovat antioksidantit ja tietyt sellaiset ainesosat, joita on mausteissa – näihin mausteisiin lukeutuvat kaneli ja kurkuma.

Tämän päivän ruokavalio ei aina ole riittävä aivojen tarpeiden täyttymiseksi. Muista, että aivot vaativat enemmän energiaa kuin mikään muu kehonosa!

Lisäksi saattaa käydä niin, että yhdistät mainitsemamme mausteet sellaisiin ruokiin, jotka ovat epäterveellisiä tai jopa haitallisia aivojen kunnollisen toiminnan kannalta.

Kaneli on esimerkiksi hyvin tavallinen aines monissa leivonnaisissa ja jälkiruoissa. Kun se sekoitetaan suureen määrään sokeria ja valkoista jauhoa, tuloksena on monien niiden hyötyjen estyminen, jotka saisivat tämän mausteen parantamaan aivoihisi suuntautuvaa verenkiertoa.

Tällä kertaa haluamme siis esitellä erään huomattavan tehokkaan juoman, jota voidaan valmistaa jo kymmenessä minuutissa. Ainekset ovat edulliset, ja tämä resepti on taattu apu aivojen toimintakyvyn parantamiseksi.

Muista kuitenkin, että vaikka tämä hoito stimuloi aivojasi, se ei voi yksinään olla ratkaisu kaikkiin terveysongelmiisi.

Ennen kaikkea terveet aivot tarvitsevat päivittäistä stimulointia, alhaisen stressitason, säännöllistä fyysistä aktiivisuutta sekä vaihtelevan ja tasapainoisen ruokavalion.

Seuraava juoma on siis mahtava lisä ruokavalioon yleisestikin ottaen. Jatka lukemista ja hyödynnä tämä loistoresepti, jotta alkaisit voida paremmin – ota käyttöön kanelin, hunajan ja kurkuman tehokkaat aivoja hoitavat ominaisuudet!

Stimuloi aivojasi näillä kolmella loistavalla luonnontuotteella

On hyvin mahdollista, että jo käytät ruoanlaitossasi kanelia, kurkumaa ja hunajaa erillisinä tuotteina. Jos et koskaan ole yhdistänyt niitä haudukkeessa, nyt on korkea aika kokeilla!

Seuraavaksi kerromme, miksi näin on.

Lue lisää aiheesta: Kaneliöljyn terapeuttinen vaikutus – valmista hoitavaa öljyä tällä reseptillä

Tämä juoma torjuu tulehdustiloja

 

Some figure

Nykyisin tiedetään, että krooninen ja lievä tulehdustila on yhteydessä moniin erilaisiin elimistöä rappeuttaviin sairauksiin. Aivot ja niiden toiminta eivät ole immuuneja näille asioille.

 • Sellaiset sairaudet kuten Alzheimerin tauti ja dementia ovat yhteydessä kyseiseen ongelmaan, joka vaikuttaa suureen osaan väestöstä.
 • Tulehtuneisuus voi myös johtaa valtimoiden ongelmiin, jotka estävät kunnollisen verenkierron – sen avulla aivot saisivat ravinteita ja happea.
 • Tämä kanelia, hunajaa ja kurkumaa sisältävä juoma toimii tulehtuneisuutta torjuvana, antiseptisena ja antioksidantteja tarjoavana hoitona.
 • Se on mahtava apu aivojesi kunnon kohentamiseksi – älä jätä mahdollisuutta käyttämättä!

Lue aiheesta lisää: Kurkumasta voi olla apua Alzheimeria sairastaville potilaille

Hermostoa rappeuttavien prosessien torjunta kanelin ja kurkuman avulla

 

Some figure

Hyvä uutinen on se, että tiede on jo osoittanut kanelin olevan mahtava luonnollinen stimulantti ihmisen aivoille.

 • Tiedetään esimerkiksi, että kun kaneli on tullut käsitellyksi ihmisen aineenvaihdunnassa, tämä mauste pystyy tuhoamaan natriumbentsoaatteja. Nämä ovat erään tyyppisiä happoja, ja ne häiritsevät ja estävät viestintää solujen välillä aivoissa.
 • Kaneli yhdistettynä kurkumaan toimii myös kyvykkäänä antioksidanttina, joka pystyy suojaamaan ihmistä vapaiden radikaalien vahingollisilta vaikutuksilta.

Tämä auttaa kohtaamaan ajan etenemisen terveellisemmällä tavalla sekä siten, että pidät kognitiiviset prosessisi hyvässä kunnossa pidempään.

Se stimuloi dopamiinin ja serotoniinin tuotantoa

Kaneli, kuten myös kurkuma, pystyy parantamaan aivojen toimintaa stimuloimalla kahden hyvin kyvykkään välittäjäaineen reseptoreita – nämä ovat serotoniini ja dopamiini.

 • Nämä saavat aikaan tunteita, jotka tekevät olosta positiivisemman, aktiivisemman, kiinnostuneemman ja energisemmän.
 • Ne ovat luonnollisia motivaattoreita, aivojen “huumeita”, joilla ei kuitenkaan ole negatiivisia vaikutuksia. Ne antavat sinulle halun tehdä asioita, saada yhteyden toisiin sekä asettaa itsellesi uusia tavoitteita.

Lue aiheesta lisää: Miksi käsityöt ovat hyväksi aivoille?

Luomuhunaja on mahtava apu aivoille

Yksi lusikallinen hunajaa – yksi on oikea määrä – päivittäin nautittuna auttaa pitämään aivojesi toiminnan hyvänä vuosien kuluessa.

 • Kun hunaja on luomua ja puhdasta, se pystyy edistämään verenkierron puhdistumista ja aivojen elinvoimaisuuden lisääntymistä, ja se toimii äärimmäisen tehokkaana aivojen vahvistajana.
 • Se parantaa veren virtausta sekä antaa aivoillesi luonnollista, terveellistä energiaa, josta kehosi tulee olemaan hyvin kiitollinen.

Kuinka tätä aivojen toimintaa tehostavaa juomaa valmistetaan?

Some figure

Ainekset

 • 1 kupillinen vettä (250 ml)
 • 1 teelusikallinen jauhettua kanelia
 • 1/2 teelusikallinen kurkumaa
 • 1 teelusikallinen luomuhunajaa

Valmistus

 • Aloita tavalliseen tapaan, eli kuumentamalla vesi. Kun se kiehuu, lisää sekaan jauhettu kaneli ja kurkuma.
 • Anna nesteen kiehua hiljalleen 15 minuutin ajan. Tämän ajan kuluttua anna nesteen olla vielä 10 minuutin verran.
 • Kaada juoma lempimukiisi. Lisää vielä joukkoon teelusikallinen luomuhunajaa.

Tämän juoman maku on kerta kaikkiaan herkullinen, ja sitä suositellaan nautittavaksi säännöllisesti. Voit ottaa sen osaksi aamiaistasi tai vaihtoehtoisesti ajoittaa juonnin päiväsi pääaterian loppuun.

Tulet huomaamaan, kuinka päivä päivältä olosi tulee kohenemaan, ja tunnet olevasi enemmän “hereillä”. Aivosi muuttuvat myös vastaanottavaisemmiksi.

Älä siis jätä tätä loistoreseptiä hyödyntämättä, vaan aloita aivojesi terveyden kohentaminen mitä pikimmiten – luota kaneliin, hunajaan ja kurkumaan ja stimuloi aivojasi päivittäin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Modi, K.K., Rangasamy, S.B., Dasarathi, S. et al. J Neuroimmune Pharmacol (2016) 11: 693. https://doi.org/10.1007/s11481-016-9693-6
 • Cole, G. M., Teter, B., & Frautschy, S. A. (2007). Neuroprotective effects of curcumin. Advances in Experimental Medicine and Biology. https://doi.org/10.1007/978-0-387-46401-5_8
 • Sun, A. Y., Wang, Q., Simonyi, A., & Sun, G. Y. (2008). Botanical phenolics and brain health. NeuroMolecular Medicine. https://doi.org/10.1007/s12017-008-8052-z
 • Labropoulos, A., & Anestis, S. (2012). Honey. In Sweeteners: Nutritional Aspects, Applications, and Production Technology. https://doi.org/10.1201/b12065

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.