8 kanelin yllättävää terveyshyötyä

· maaliskuu 21, 2017
Kaneli voi olla hyvin tehokas apu niille, joilla on diabetes. Puhu kuitenkin asiasta aina ensin lääkärin kanssa, mikäli haluat lisätä tämän mausteen säännölliseen hoitorutiiniisi tai muuttaa hoitoasi millään tavalla.

Kaneli on yksi maailman vanhimmista mausteista. Se on peräisin Sri Lankasta, ja sitä saadaan puusta nimeltään Cinnamomum verum. Kaneli on hyvin suosittu mauste, sillä sitä voidaan käyttää lukemattomilla tavoilla – ruoanlaiton lisäksi siitä on hyötyä muissakin toimissa.

Tällä kertaa kerromme eräistä kanelin lukuisista terveyttä edistävistä vaikutuksista, jotka saattavat tulla sinulle yllätyksenä – jatka siis lukemista ja kokeile itse!

8 kanelin terveyttä parantavaa vaikutusta

 

Kanelin tärkeimmät terveyshyödyt ovat jo yleisessä tiedossa. Tällä mausteella on hoitava vaikutus, joka on avuksi monenlaisten vaivojen hoidossa, sillä kaneli sisältää eräitä tehokkaita aktiiviyhdisteitä (kanelialdehydi, kinnamyyli-asetaatti ja kanelihappo-alkoholi).

Sillä on kyky torjua tulehduksia, mikrobeja, bakteereja ja veren hyytymistä, ja kanelia voidaan käyttää vaihtoehtoisessa lääkinnässä monenlaisen sairauden lievittämiseksi.

Se on erinomainen polyfenolien, antioksidanttien ja mineraalien lähde, ja kanelin sisältämiin mineraaleihin kuuluvat muun muassa mangaani, kalsium, rauta ja ravinnekuitu. Seuraavassa kerromme tarkemmin kanelin kahdeksasta oleellisimmasta terveyttä edistävästä vaikutuksesta.

Lue lisää aiheesta: Kvinoan, omenan ja kanelin hyödyt aamupalalla nautittuina

1. Se hoitaa kakkostyypin diabetesta

Diabetes poika ja sairaanhoitaja

Kanelin hyödyt kakkostyypin diabeteksen hoidossa ovat yleisessä tiedossa. Kun nautit tätä maustetta tyhjään vatsaan ja jokaisen aterian jälkeen, voit helpommin vähentää glukoosin määrää verenkierrossasi.

Tämä on mahdollista siksi, että kanelissa on ainesosaa nimeltään kanelitanniini B1, joka stimuloi insuliinireseptoreita sekä estää sellaista entsyymiä, joka tekee ne epäaktiivisiksi. Tämän vuoksi solujesi on sitten helpompi käyttää glukoosia.

2. Se parantaa ruoansulatusta

Eräät kanelin sisältämistä yhdisteistä, kuten esimerkiksi rauta, ravinnekuitu ja kalsium, parantavat ruoansulatuksen toimintaa.

Sappisuolat kiinnittyvät näihin yhdisteisiin, ja siten kyseiset suolat tulevat poistetuiksi kehostasi – ne saattavat olla vahingollisia paksusuolelle, mikäli ne eivät poistu ruoansulatuksesta kunnolla.

Tämän lisäksi kanelia käytetään ripulin torjumisessa, sillä se hillitsee suoliston kouristuksia. Sitä voidaan käyttää myös ärtyvän suolen oireyhtymän hoidossa.

3. Se torjuu pahoinvointia ja oksentelua

Kaneli on erinomainen tuote pahoinvoinnin ja oksentelun torjumiseen. Se on luonnollinen tuote, joten myös raskaana olevat naiset voivat ottaa kanelia raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana ilmenevään ärsyttävään pahoinvointiin.

4. Influenssa ja hengitysteiden ongelmat

Flunssa

Tämä mauste tunnetaan hyvin sen hyödyistä vilustumisen, flunssan ja muiden hengitysteiden ongelmien hoidossa.

Jos lisäät vain muutaman teelusikallisen kanelia teehesi ja laitat sekaan myös tuoretta inkivääriä, voit helpommin vähentää kuumetta tai ylilämpöä sekä nopeuttaa yskän pysäyttämistä.

Tämän lisäksi kanelin mahtava tuoksu voi olla avuksi mielialan kohottamisessa flunssan aikana – tällöin olo usein tuntuu huonommalta.

Kanelin tulehtuneisuutta ja bakteereja torjuvat ominaisuudet takaavat sen, että tämä mauste on tehokas apu tavallisen flunssan hoidossa.

5. Se suojaa sydäntaudeilta

Kanelin tulehduksia torjuvat ominaisuudet ovat hyvin tehokkaat sydäntauteja vastaan taisteltaessa.

Se on hyvä vaihtoehto myös silloin, jos haluat suojella sydäntäsi ja verisuoniasi, sillä kaneli auttaa torjumaan huonon kolesterolin lisääntymistä – tämä voi ajan kuluessa johtaa sydämen ja verisuonten ongelmiin ja muihin terveysvaivoihin.

Lisäksi samat tulehtuneisuutta torjuvat ominaisuudet auttavat hoitamaan tulehtuneita kehon sisäisiä kudoksia, mikä vähentää riskiäsi saada sydänkohtaus.

6. Se stimuloi aivojen toimintaa

Aivot

Tiede on osoittanut, että kaneli auttaa stimuloimaan aivojen toimintaa vanhemmissa aikuisissa, ja se parantaa keskittymiskykyä, tunnistamista, muistia ja näkökykyyn liittyvän nopeuden prosesseja.

Kanelin tuoksu parantaa ihmisen kognitiivista toimintakykyä ja muistia. Tämä mauste onkin mahtava apu, kun tunnet huomiosi harhailevan tai keskittymiskykysi olevan puutteellinen. Kanelin runsaan ja rentouttavan aromin ansiosta voit lisätä sitä hiukan myös kahviisi.

7. Kaneli on kyvykäs veren hyytymisen estäjä

Kaneli estää verihiutaleita jäämästä kiinni toisiinsa tavallista enemmän. Sitä suositellaan erityisesti silloin kun on kuukautiset, sillä se vähentää hiukan kuukautiskipuja, joita niin monet tuntevat. Kaneli tarjoaa siis rauhoittavaa helpotusta kuukautisten aikana.

8. Se on tehokas monivitamiini

Kanelin sisältämiin ainesosiin kuuluvat seuraavat: B1-vitamiini, C-vitamiini, rauta, kalium, fosfori ja kalsium.

Jo pieni määrä tätä maustetta on tarpeeksi, jotta voisit saada hyvän määrän vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat elintärkeitä kehosi kunnollisen toiminnan kannalta.

Kuinka paljon kanelia tarvitaan, jotta kaikki nämä hyödyt voidaan saada?

Kaneli jauheena ja kokonaisena

Suositeltu päivittäinen määrä kanelia on yhden ja kuuden gramman välillä. Tämä määrä voi vaihdella painosi, ikäsi ja terveydentilasi mukaan.

Jotta voisit saada kaikki kanelin hyödyt, sitä suositellaan nautittavan kahden ja neljän gramman välinen määrä (puolikkaasta kokonaiseen teelusikalliseen).

Ei ole kuitenkaan hyvä idea ryhtyä suoraan lääkitsemään itseäsi kanelin avulla, joten suosittelemme, että otat yhteyttä lääkäriisi ennen kuin alat käyttää tätä maustetta hoitotuotteena.