Aivojen ohjelmointi – löydä se hyvä, mitä elämä voi antaa

· joulukuu 27, 2016

Minkälainen asenne sinulla on, kun lähdet kotoasi aamuisin?

Joskus ihminen ajautuu siihen pisteeseen, että hän kokee, että kaikki hyvä on kadonnut päivittäisestä elämästä, ja nykyhetki ei ole muuta kuin monimutkainen vaikeuksien sotku. Mikään ei tunnu ratkeavan.

Vaikka monia meille tapahtuvia asioita ei voidakaan valita, ihmisellä on mahdollisuus kohdata nämä asiat parhaalla mahdollisella tavalla: rohkeana, urhoollisena ja itsevarmana.

Muista siis tämä asia: joka ikinen päivä valitset ne vaatteet, jotka päällesi laitat, kuten myös hiustyylisi ja sen, mitä syöt aamiaiseksi. Miksi et siis päättäisi omaksua itsellesi uusia toiveita? Miksi et päättäisi, että rohkeuden, urhoollisuuden ja optimismin suoja voi tuoda esille parhaan sinussa?

Sen sijasta, että katsoisit tätä asiaa pelkkänä henkevänä ehdotuksena tai sellaisena näkemyksenä jossa on liikaa positiivista psykologiaa, asiaa kannattaa tarkastella avoimin mielin, sillä se on sen arvoinen.

Asenteella tarkoitamme ennen kaikkea sitä, että ”aivot ohjelmoidaan”. Luot uusia ajatuksia, jotta voisit antaa tietä tunteelle, joka voi muuttaa todellisuuttasi.

Seuraavassa kerromme, kuinka voit tehdä tästä todellisuutta omalla kohdallasi.

Ehdotan itselleni, että toisin esille parhaan minussa, jotta voisin löytää hyvän

Positiivinen asenne

Eräs asia, jonka kaikki varmasti tietävät, on se, että jotkut ihmiset tuntuvat olevan parempia kuin toiset kohtaamaan vaikeuksia elämässään.

Tämä voi johtua siitä, että heillä on sellaisia strategioita, joita he ovat oppineet perehtymällä psykologiaan. Kaikkein tavallisin syy on kuitenkin se, että toisilla on tämä kyky luonnostaan, ja kyseisen kyvyn nimi on kestävyys. Sen avulla he voivat kohdata monimutkaiset tilanteet suuremman positiivisuuden kera.

Nyt sitten voidaan kuitenkin todeta, että kukaan ei ole immuuni mustille päiville, jolloin suru valtaa kaiken, joten on hyödyllistä tietää tavoista, joilla tämänkaltaisen asenteen voi muuttaa.

Tämä tunnetasolla oleva ja psykologinen tila on sellainen, jossa olemme vastaanottavaisempia hyville asioille.

Seuraavat tekijät ovat tässä olennaisia – jatka lukemista, sillä näkökulma on mielenkiintoinen ja hyödyllinen!

Ota ensin omat kykysi huomioon.

Olet varmasti yhdellä jos toisellakin hetkellä kokenut seuraavaa: kaksi ihmistä käyttäytyvät erilaisilla tavoilla ollessaan samassa tilanteessa. Kuinka tämä voi olla mahdollista?

 • Persoonallisuus, kokemukset, tunteet ja omat tapamme ajatella tekevät enemmän tai vähemmän helpoksi käydä läpi tiettyjä asioita. Jokainen ihminen reagoi erilaisella tavalla näiden eri ulottuvuuksien mukaan.
 • On yksi asia että jotakin tapahtuu meidän ympärillämme, mutta se tapa jolla me kyseistä asiaa prosessoimme, on toinen.
 • Me kaikki kykenemme ottamaan huomioon omat kykymme, vahvuutemme ja hyvät puolemme.
 • Kaikilla meillä on enemmän voimaa kuin luulemme. Tämä on totta siinä määrin, että aivomme ovat – usko tai älä – ohjelmoituja selviytymään.
 • Tämä tarkoittaa sitä, että joka ikinen meistä on kestävä. Tai voimme oppia vaikeuksista ja kohdata ne. Ongelma on kuitenkin se, että aina ajoittain emme arvosta itseämme tarpeeksi.
 • Jos sinulla on hyvä itsetunto ja paljon luottamusta itseesi, voit saada kykysi loistamaan. Voit myös nähdä kaiken sen hyvän, joka sinulla on itsessäsi.

Neurolingvistinen ohjelmointi: kuinka aivot voidaan järjestää?

Aivot salamoivat

Olet ehkä joskus kuullut puhuttavan neurolingvistisestä ohjelmoinnista.

Tämä henkilökohtainen kehitys- ja psykoterapiastrategia etsii ennen kaikkea erästä hyvin konkreettista asiaa: siirtymistä tilasta A (nykyinen tila) tilaan B (se tila, johon halutaan päästä).

Tässä tapauksessa se asia, jota haluat, on muuttaa ajatustesi keskittymistä. Haluat löytää kaiken hyvän, jota on olemassa ympärilläsi, ja hyödyntää sitä maksimaalisesti.

Haluat olla intuitiivisempi kun eteesi saapuu jokin mahdollisuus. Tämä tarkoittaa, että haluat löytää sen, mikä voi rikastuttaa sinua henkilökohtaisella ja tunteidesi tasolla.

Jotta voisimme saavuttaa tämän tavoitteen, voimme alkaa käyttää useita strategioita:

 • Opi arvioimaan tunteitasi. Jos huomaat, että kaikki mielessäsi oleva on ahdinkoa ja negatiivisuutta, muuta tätä suuntautumista. Mittaa tämä negatiivinen keskittyminen.
 • Ankkuri on toinen kiinnostava tekniikka. Siinä on kyse siitä, että yritetään kiinnittää ihmisen huomio yhteen ärsykkeeseen, joka ankkuroi hänet. Joka kerta kun huomaat, että tunnet itsesi ”kaatuvan”, sinun mielesi tulee siis tarttua ”tukeen”.

Esimerkkinä on tämä: ”Tänään en pysty selviytymään päivästäni. Jos kuitenkin mieleni muistaa sen rauhan sillä eräällä rannalla, jolle haluan mennä takaisin lomallani, motivaationi alkaa tulla takaisin.”

Jotta voisit löytää kaiken hyvän, jätä kaikki huono syrjään

Nainen makaa kukkapedin päällä

Tarjoamme sinulle pienen mietintäharjoituksen. Kysy itseltäsi, mistä tulee se asia, joka sinua rasittaa. Ja mistä tulee se, joka sinua satuttaa ja joka sinut saa kompuroimaan.

 • On mahdollista, että kaikkialla ympärilläsi on ihmisiä, jotka tuovat sinulle enemmän ongelmia kuin rauhaa.
 • Voi myös olla, että sinun tarvitsee tehdä muutos. On ehkä sellaisia asioita, jotka voit leikata elämästäsi, jotta voisit tuntea olosi paremmaksi.
 • Sinussa itsessäsi voi myös olla sellaisia puolia, joita vastaan sinun tarvitsee taistella. Epävarmuudet, pakkomielteisyys liiallisessa määrin jonkin asian suhteen, negatiivisten asioiden tapahtumisen epäily…  Tätä kysymystä on ehkä tarpeen miettiä.

Lopuksi voidaan todeta, että ei aina ole helppoa olla vastaanottavainen hyville asioille. Jos haluat uskoa, että onni voi hymyillä sinulle, tämä vaatii hiukan päivittäistä vaivannäköä.

Uskoitpa tai et, sinun tarvitsee kuitenkin tehdä vain yksi asia: muuttaa omaa asennettasi.