Kaneliöljyn terapeuttinen vaikutus - valmista hoitavaa öljyä tällä reseptillä

Rakastatko terapeuttisia, eteerisiä öljyjä? Innostut varmasti tästä reseptistä! Opetamme sinulle kotitekoisen kaneliöljyn valmistuksen, käytön sekä sen hyödyt. Säästä rahaa ja valmista oma hoitava öljysi.
Kaneliöljyn terapeuttinen vaikutus - valmista hoitavaa öljyä tällä reseptillä

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kaneli on yksi tunnetuimmista mausteista maailmassa, ja ruuanlaiton lisäksi sen lääkinnälliset ja kosmeettiset ominaisuudet ovat monen tiedossa.

Kaneli saadaan Cinnamomum verum -puun kuoresta, josta se kuivataan joko tangoiksi tai jauhetaan hienoksi jauheeksi. Kaneli on suosittu lisä jälkiruuissa, aasialaisessa keittiössä sekä erilaisissa juomissa. Kanelia voidaan tämän lisäksi hyödyntää monien kotitekoisten hoitojen pääaineena.

Kaneliöljy, hyödyt ja valmistaminen

Kaneli erottuu muista kasveista erityisen aromaattisuutensa takia. Kanelia käytetäänkin usein esimerkiksi hajuvesien, ilmanraikastimien ja kotitalouden siivoustuotteiden valmistuksessa.

Tämän lisäksi kanelia käytetään sekä sisäisesti että ulkoisesti, ja sen antibakteerinen ja antioksidanttinen vaikutus hoitaa ja ehkäisee erilaisia sairauksia.

valmista hyödyllinen kaneliöljy

Kanelista tekee erityisen houkuttelevan raaka-aineen se fakta, että kaneli on halpa aines, joka on helppo omaksua osaksi ruokavaliota tai muita käyttötarkoituksia. Sitä voidaan myös yhdistellä vapaasti muihin aineksiin.

Monet nauttivat kanelia joko teejuomissa tai smoothieissa, mutta on olemassa myös muita mielenkiintoisia keinoja kanelin hyödyntämiseen.

Yksi näistä on terapeuttisen kaneliöljyn valmistaminen, jolla voidaan hoitaa ihovaivoja, immuniteettia ja muita terveysongelmia. Tässä artikkelissa kerromme sinulle miten kaneliöljy valmistetaan ja mihin sitä voidaan käyttää.

Terapeuttinen kaneliöljy

terapeuttinen kaneliöljy

Tämä lääkinnällinen öljy on helppo valmistaa, ja sitä voi valmistaa “varastoon” myöhempää käyttöä varten, vaikka et kärsisikään erityisistä vaivoista juuri tällä hetkellä. Öljyn sisältämät ainesosat säilyvät käyttökelpoisina pitkään, joten voit säilyttää sitä esimerkiksi lääkekaapissasi.

Kaneliöljyä on usein saatavilla luontaistuotekaupoista, mutta valmistamalla öljyn itse säästät rahaa ja saat takeen raaka-aineiden laadusta.

Ainekset

 • 12 kanelitankoa
 • 200 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä (tai minkä verran tarvitsetkin peittääksesi kaikki kanelitangot)
 • 1 ilmatiivis kannellinen lasiastia

Valmistus

 • Tiputa kanelitangot lasiastiaan ja kaada päälle oliiviöljy.
 • Varmista että tangot peittyvät kokonaan, sulje kansi ja aseta astia lämpimään paikkaan.
 • Anna kanelin yhdisteiden liueta öljyyn vähintään 2-3 viikkoa ennen käyttöä.
 • Kun 3 viikkoa on kulunut, voit siivilöidä kanelitangot pois öljystä. Kaada valmis öljy tummaan lasipulloon ja säilytä viileässä paikassa.

Mitä hyötyjä kaneliöljyn käyttämisellä on?

Kaneliöljy sisältää runsaasti antibakteerisia ja sieniä tappavia yhdisteitä, jotka ehkäisevät monien eri taudinaiheuttajien tekemiä tuhoja elimistössä. Tämän lisäksi öljyn ainekset lievittävät tulehdusta, ehkäisevät vapaiden radikaalien aiheuttamia solumuutoksia ja vaurioita, ja vahvistavat puolustusjärjestelmää.

Öljyn päähyötyjä ovat:

1. Kaneliöljy ehkäisee flunssaa

kaneliöljy ehkäisee flunssaa

Kaneliöljyn nauttiminen tai iholle levittäminen on hyvä keino ehkäistä flunssaa ja lievittää flunssan aiheuttamia inhottavia oireita.

Kaneliöljyn yhdisteet estävät hengitysteiden tukkeutumista, lievittävät tukkoista oloa, poistavat limaa ja auttavat elimistöä tappamaan tulehduksen aiheuttaneita bakteereja ja viruksia.

2. Kaneliöljy ehkäisee ja hoitaa diabetesta

Kaneli on yksi parhaimmista luonnollisista aineista verensokerin hallitsemiseen. Jos lisäät 2-3 tippaa öljyä päivittäiseen ruokavalioon (esimerkiksi teejuomaan, salaattiin tai muihin ruokiin), voit ehkäistä diabetesta ja kontrolloida verensokeria.

3. Se lievittää nivelreuman oireita

kaneliöljy avuksi reumaan

Reumasta, nivelrikosta ja luiden sairauksista kärsivät voivat löytää helpotusta taudin oireisiin ja kipuun levittämällä kaneliöljyä suoraan kipukohtaan.

Kaneliöljyn mausteisuus stimuloi verenkiertoa alueella, lievittää tulehdusta ja kipua, ja parantaa nivelen liikkuvuutta. Kaneliöljy myös poistaa ylimääräisiä nesteitä alueelta, jotka aiheuttavat turvotusta ja tekevät nivelen jäykäksi.

4. Se ehkäisee iho-ongelmia

Kaneliöljy imeytyy vaivatta ihohuokosten läpi ihon syvempiin kerroksiin. Sen antibakteerinen vaikutus voi lievittää erilaisia ihotulehduksia ja pitää ihon kosteutettuna ja pehmeänä.

Jos kärsit jalkasienestä, psoriasiksesta tai muista vaivoista jotka vaikuttavat ihon kuntoon, on syytä kokeilla kaneliöljyä. Levitä pieni tippa öljyä hoidettavalle alueelle päivittäin.

5. Kaneliöljy auttaa väsymykseen

Hieronnassa käytetty kaneliöljy voi lievittää sekä fyysisen että psyykkisen väsymyksen oireita. Öljy parantaa verenkiertoa, helpottaa hapen kulkeutumista aivoihin ja optimoi energian käyttöä

Pyydä läheistä ihmistä hieromaan sinua kaneliöljyllä: öljy rentouttaa ja rauhoittaa, ja auttaa sinua palauttamaan energiatasosi normaaliksi.

6. Se ehkäisee emätintulehduksia

Pieni tippa kaneliöljyä kylpyveteen sekoitettuna voi auttaa tasapainottamaan emättimen pH-arvoa, jolloin tulehdukset pysyvät loitolla. Pieni määrä öljyä voi poistaa haitalliset bakteerit ja hiivasienen. Öljy myös lievittää inhottavia tulehdusoireita, kuten pahaa hajua, vuotoa ja kutinaa.

Oletko koskaan valmistanut kaneliöljyä itse? Nyt kun tiedät miten helppoa se on ja miten moneen eri vaivaan sitä voidaan käyttää, voit kokeilla kotitekoisen öljyn valmistamista jo tänään!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Landero Valenzuela, Nadia, Lara Viveros, Francisco Marcelo, Aguado Rodríguez, Graciano Javier, Hoyos Petra, Andrade, Encarnación Apolonio, Dalia, & Pérez Rivera, Yazmín. (2016). Aceite escencial de Cynnamomum zeylanicum: alternativa de control para Penicillium expansum sobre pera en poscosecha. Revista mexicana de ciencias agrícolas7(5), 1017-1028. Recuperado en 10 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S2007-09342016000501017&lng=es&tlng=es.
 • Lee, S. C., Wang, S. Y., Li, C. C., & Liu, C. T. (2018). Anti-inflammatory effect of cinnamaldehyde and linalool from the leaf essential oil of Cinnamomum osmophloeum Kanehira in endotoxin-induced mice. Journal of food and drug analysis26(1), 211-220.
 • Montero-Recalde, Mayra, Revelo I, Jessica, Avilés-Esquivel, Diana, Valle V, Edgar, & Guevara-Freire, Deysi. (2017). Efecto Antimicrobiano del Aceite Esencial de Canela (Cinnamomum zeylanicum) sobre Cepas de Salmonella. Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú28(4), 987-993. https://dx.doi.org/10.15381/rivep.v28i4.13890
 • Polin Raygoza, Laura Alicia, Muro Reyes, Alberto, & Díaz García, Luis Humberto. (2014). Aceites esenciales modificadores de perfiles de fermentación ruminal y mitigación de metano en rumiantes: Revisión. Revista mexicana de ciencias pecuarias5(1), 25-47. Recuperado en 10 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S2007-11242014000100003&lng=es&tlng=es.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.