6 keittiön siivousta helpottavaa vinkkiä

joulukuu 26, 2016
Siisti keittiö ei vaadi suuria sijoituksia ajan eikä rahan muodossa. Tarvitaan vain tietoa tuotteista, jotka sopivat erilaisiin keittiön puhdistuksen vaiheisiin.

Jos kotona on jokin sellainen paikka, joka likaantuu nopeammin kuin muut, se on ehdottomasti keittiöRuoanlaitosta aiheutuva rasva on yksi suurimmista ongelmista, joita tämän kodin alueen puhdistus käsittää.

Jos haluat helpottaa siivouksen suurta viikottaista ja päivittäistä urakkaa, kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä helppoja vinkkejä, joiden avulla pidät keittiösi siistinä vaivattomasti. Ne ovat loistava apu päivittäisessä kodinhoidossa, joten jatka lukemista ja paina ohjeet muistiin!

1. Keittiön tiskipöydän puhdistus

Tiskipöytä

Keittiön tiskipöytä on yksi niistä tämän huoneen alueista, joihin kaikkein nopeimmin kertyy tahroja.

Tiskipöydät voivat olla monenlaisista erilaisista materiaaleista valmistettuja, joten on tärkeää valita juuri oikean tyyppinen tuote – sellainen, joka ei vahingoita pöydän pintaa. On äärimmäisen tärkeää lukea tuoteseloste hyvin, jotta ainekset ovat soveltuvia.

Jos oma tiskipöytäsi on valmistettu esimerkiksi marmorista, se kannattaa puhdistaa seuraavien ohjeiden avulla, jotta voisit pitää pinnan hyvässä kunnossa ja tahrattomana.

Tarvittavat ainekset marmoritiskipöydän puhdistukseen

 • 200 ml 70-prosenttista alkoholia tai hapetettua vettä
 • Mehu yhdestä sitruunasta
 • Kädenlämpöistä vettä (tarvittava määrä)

Toimi näin

Sekoita alkoholi tai hapetettu vesi sitruunaan ja tarvittavaan määrään kädenlämpöistä vettä. Tulet huomaamaan jo hiukan hangatessasi, että tiskin pinta tulee hohtamaan kuin uutena.

2. Liesituulettimet

Liesituuletin

Liesituulettimet ovat myös yksi oleellinen keittiön siivouksen kohde, sillä tämän laitteen puhtaanapito on hyvin tärkeää. Kyseessä on nimittäin paikka, joka tulee helposti hyvin likaiseksi, ja sen puhdistus vaatii myös melkoisesti vaivannäköä.

Jos sinulla on teräksestä valmistettu liesituuletin, muista että voit puhdistaa ja desinfioida sen täydellisesti käyttämällä apunasi hiukan inkivääriä.

Tämä on erittäin hyödyllinen vinkki, joka auttaa sinua pitämään puhtaana kaikki keittiön teräksiset laitteet tai välineet.

3. Keittiövälineiden kiillotus ja puhdistus

Keittiön puhdistus

Jos keittiövälineesi ovat ruosteessa, tämän ohjeen avulla voit pelastaa niiden kunnon sekä saada ne kiiltämään kuin uusina.

Tarvittavat ainekset

 • 1/2 sipuli
 • Suolaa

Toimi näin

 • Jotta voisit palauttaa haarukkasi ja lusikkasi entiseen kuntoonsa, ota puolikas sipuli ja suolaa, ja hiero niillä sitten huonoksi menneitä alueita. Tämä luonnollinen vinkki on erittäin kätevä apu keittiövälineiden pitämiseksi kauniina!
 • Jos välineesi ovat keraamisia, voit pestä ne pienellä määrällä ammoniakkia ja astianpesuainetta.
 • Jos välineesi sen sijaan ovat puusta valmistetut, on parasta valkaista niitä kädenlämpöisellä vedellä sekä hapetetulla vedellä. Tulokset ovat loistavat, joten kannattaa todella kokeilla!

4. Kaasulieden puhdistus

Kaasuliesi

Jos sinulla on sähköisen lieden sijasta kaasuliesi, se täytyy puhdistaa saippuan ja veden avulla. Liettä ei kuitenkaan tulisi käsitellä kuumana, sillä kaasulieden saa puhdistaa ainoastaan kylmänä.

Kun olet saanut puhdistuksen valmiiksi, laita liekkiosa taas paikoilleen ja käytä sitä normaaliin tapaan.

Tämä keittiön laite ei tarvitse päivittäistä huoltoa, mutta sen puhdistus on kyllä tarpeen aina ajoittain.

Voit löytää erityisesti tähän tarkoitukseen valmistettuja rasvanpoistajia, jotka auttavat poistamaan rasvan ja lian kaasuliedeltä nopeasti ja tehokkaasti.

5. Kotitekoisia tuotteita keittiön kalusteille

Pintojen puhdistus

 Voit valmistaa helposti kotonasi tehokkaan puhdistusaineen keittiön kalusteille.

Tarvittavat ainekset

 • 1 kupillinen vettä (250 ml)
 • 1/2 kupillista etikkaa (125 ml)
 • 1/2 kupillista vodkaa (125 ml)

Toimi näin

 • Jotta voisit puhdistaa kalusteesi sekä poistaa niistä kaiken rasvan, sekoita kaikki ainekset ravistamalla ja kaada ne sitten spray-pulloon.
 • Puhdistuksen lisäksi tämä neste toimii hyvänä desinfiointiaineena, mikäli lisäät siihen muutaman pisaran eukalyptuksen eteeristä öljyä.
 • Tällä helposti valmistettavalla seoksella voit poistaa keittiöstäsi kaikki kalkkikiven jäämät ja rasvatahrat.

Tämä resepti tulee takuulla olemaan hyvin hyödyllinen apu keittiön erilaisten kalusteiden puhdistuksessa, joten merkkaa se muistiin!

6. Sano hyvästit kalkkikivelle

Siisti keittiö

Jotta voisit heitätä hyvästit kalkkikivelle keittiössäsi, seuraa näitä ohjeita:

Tarvittavat ainekset

 • 2 pussillista sitrushappoa (suositus on 200 gr, mutta tämä määrä vaihtelee kuitenkin kalkkikiven koon ja määrän mukaan)
 • Vettä

Toimi näin

 • Jotta voisit poistaa kalkkikiven keittiöstäsi tehokkaasti, täytä kaksi kolmasosaa teepannusta tai muusta puhdistusta vaativasta astiasta kylmällä vedellä. Laita sitten veteen sitrushappo.
 • Anna veden kiehua 3-5 minuutin ajan.
 • Tämän ajan kuluttua sinun tulee katsoa, onko valkoinen kerrostuma alkanut lähteä irti vai ei. Poista teekannu liedeltä ja kallistele sitä puolelta toiselle – jäljelle jäänyt kerrostuma kertoo sinulle, kuinka tehokkaasti puhdistus on tehonnut.
 • Tämän jälkeen kaada pois likainen vesi ja huuhtele teekannu.
 • Lopuksi sinun tarvitsee vain kaataa kannu täyteen vettä ja kiehauttaa, ja sitten kaataa vesi taas pois.
 • Toista tätä käsittelyä kaksi kertaa, ja sitten voit käyttää kannua taas normaaliin tapaan.

Jos kalkkikiven jäämät keittiölaitteissa häiritsevät sinua, ota avuksesi tämä helppo ohje. Sen avulla pidät erilaiset välineet puhtaina luonnollisesti ja vaivattomasti!

UUTISIA VERKOSSA