Logo image
Logo image

Pysy erossa ihmisistä, jotka eivät anna sinulle mitään

3 minuuttia
Jos tiedostat, että ihminen jonka kanssa olet, vie sinulta energiaa ja heikentää hyvinvointiasi, pysy hänestä erossa. Vaikka se on vaikeaa, opi välittämään itsestäsi ennen kuin pyrit vastaamaan sellaisten ihmisten tarpeisiin, jotka eivät anna mitään takaisin.
Pysy erossa ihmisistä, jotka eivät anna sinulle mitään
Viimeisin päivitys: 27 elokuuta, 2022

Pysy erossa ihmisistä, jotka ovat lakanneet tuomasta mitään elämääsi. He ovat ehkä joskus antaneet sinulle energiaa, mutta nyt olet tajunnut, että heidän ainoa tarkoituksensa on vain viedä sitä sinulta.

Jotkut viittaavat tällaisiin ihmisiin nimellä myrkylliset ihmiset, toiset nimellä tunnevampyyrit. Se mikä on varmaa, on että he eivät tee oloasi hyväksi, ja saatat huomata tarvetta vetäytyä heidän lähettyviltään, mutta jokin estää sinua tekemästä niin.

Mikä se on?

Pysy erossa ihmisistä, jotka yrittävät manipuloida sinua

Some figure

On olemassa ihmisiä, jotka haluavat loukata sinua kun yrität päästä heistä eroon. He sanovat esimerkiksi: “Olet kiittämätön”, “Näinkö maksat takaisin kaiken, mitä olen tehnyt hyväksesi” tai “Ilman minua et olisi nyt mitään”.

Tällaiset sanat saavat olosi tuntumaan huonolta ja siltä, kuin olisit heille jotakin velkaa, mutta sinun on muistettava, että tällaisia asioita sanovat ihmiset yrittävät vain manipuloida sinua. Joku, joka rakastaisi ja arvostaisi sinua oikeasti, ei koskaan puhuisi sinulle näin. Itse asiassa hän kunnioittaisi päätöksiäsi.

Sinulla on täysi oikeus lähteä pois ihmisen luota, joka ei ole enää hyväksi sinulle. Ihmissuhteet muuttuvat, ja niin tekevät ihmisetkin. Tämä ei ole välttämättä paha asia: se voi osoittaa, ketkä ovat ne ihmiset, jotka todellisuudessa pysyvät rinnallasi.

Pysy erossa ihmisistä, jotka vain vievät energiaasi, ja kun he eivät voi enää imeä sitä sinusta, he lähtevät. Vältä heitä, jotka hymyilevät sinulle edessäsi, mutta kritisoivat sinua selkäsi takana.

Ei ole väliä, kuinka paljon he yrittävät saada sinut uskomaan toisin tai jos epäröit, oletko oikeassa heidän suhteensa vai et. Älä anna kenenkään tehdä oloasi huonoksi.

Kun ihmissuhteessa on enemmän huonoja kuin hyviä hetkiä, sillä hetkellä kun tunnet suurta epämukavuutta, on aika ottaa etäisyyttä toiseen.

Voi olla vaikea päättää tietty luku elämässä, mutta joskus se on välttämätöntä

On olemassa rakkaussuhteita, joissa haluat ystävyyden sen henkilön kanssa, joka on merkinnyt sinulle niin paljon. Joskus se tapahtuukin ja voi olla hyvin tyydyttävää. Mutta mitä jos yrittäessäsi huomaatkin, ettet saa siitä mitään?

Parisuhde antoi sinulle paljon, mutta nyt siitä ei ole mitään iloa. Toisen osapuolen tulisi motivoida sinua ja saada sinut haluamaan pysyä hänen kanssaan. Sinun tulisi tietää, että hän rikastuttaa sinua.

Jos olet jonkun kanssa etkä tunne lainkaan tällä tavalla, tai tiedostat, että ilman häntä elämäsi olisi paljon rauhallisempaa, miksi pysyisit hänen rinnallaan?

Teillä ei ole rehellinen suhde. On tuskallista päättää lukuja elämässä, sillä on vaikea päästää irti jostakin, joka on aiemmin ollut niin tärkeä. Mutta vaikka näkisit sen pahana asiana, se ei ole sitä. Tiettyjen lukujen päättäminen avaa mahdollisuuksia uusiin, jotka tulevat olemaan paljon rikastuttavampia.

Älä jää sen pelossa, että sinulle tulee muutoin paha mieli tai koska uskot suhteeseen. Jos tiedät syvällä sisimmässäsi että sinun on käveltävä pois, tee se.

Joskus on parasta lähteä, jotta voit kasvaa

Some figure

Ihmissuhteessa on aikoja, jolloin se on täynnä riitoja, eikä kumpikaan teistä tuo suhteeseen mitään… ja siitäkin huolimatta pysytte yhdessä.

Et ehkä tiedosta tätä, mutta joskus sinun on lähdettävä, jotta voit kasvaa. Et ehkä anna suhteeseen mitään, koska etsit jotakin, mitä et löydä kumppanistasi.

Viittaamme tässä riippuvaisuussuhteeseen, jossa tunnet olosi tyhjäksi ilman toista. Et tunne oloasi hyväksi tai onnelliseksi, jos toinen henkilö ei ole rinnallasi.

Tällaisissa suhteissa on tavallisesti kostoa, jos toinen henkilö ei vastaa toisen tarpeita.

Some figure

Tällaisista ihmisistä eroon pääseminen on oleellista oman henkilökohtaisen kasvusi kannalta. Tulevaisuudessa se mahdollistaa sen, että voit muodostaa ihmissuhteita paljon rikastuttavammalla tavalla.

Pysy erossa ihmisistä, jotka ovat lakanneet antamasta sinulle mitään tai tuovat vain tuskaa ja pahoja muistoja. Joskus se voi olla mahdollisuus kasvaa tai lähteä kulkemaan sitä tietä, joka sinun olisi pitänyt valita jo alusta alkaen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Klein, M. (1957). Envidia y gratitud. In Obras Completas de Melanie Klein.

  • Seligman, M. E. P. (2006). La auténtica felicidad. Byblos. https://doi.org/10.1016/j.ijporl.2012.08.020.

  • Fernández-Pinto, I., López-Pérez, B., & Márquez, M. (2008). Empatía: Medidas, teorías y aplicaciones en revisión. Anales de Psicologia. https://doi.org/10.6018/42831.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.