Logo image
Logo image

Puhdista verisuonet näillä luontaisilla aineilla

3 minuuttia
Epäterveellinen ravinto, liikunnan puute ja stressi voi vaikuttaa verisuonten kuntoon ja terveyteen huomattavasti. Opi alentamaan kolesterolia ja triglyseridien määrää näiden kolmen uskomattoman luontaistuotteen avulla.
Puhdista verisuonet näillä luontaisilla aineilla
Viimeisin päivitys: 25 tammikuuta, 2019

Verisuonten puhdistaminen alentaa kolesterolia ja triglyseridejä. Näitä lipidejä kertyy helposti liikaa verenkiertoon sitä mukaa kun vanhenemme, ja ne voivat aiheuttaa pitkällä aikavälillä huomattavia terveyshaittoja. Vääränlainen ruokavalio ja epäterveelliset elämäntavat, kuten liikkumattomuus tai korkea stressitaso, voivat johtaa lopulta korkeaan kolesteroliin. Puhdista verisuonet oikeanlaisella ruokavaliolla.

Yleensä korkeasta kolesterolista tai korkeista triglyserideistä ei aiheudu minkäänlaisia oireita kuin vasta paljon myöhemmin. Tämä tekee vaivan diagnosoinnista ja hoidosta hankalaa. Onkin tärkeää pitää aktiivisesti huolta verisuonten toiminnasta, sillä näin voidaan ennalta ehkäistä rasvakertymiä ja verisuonten kalkkeutumista. Verikokeella voidaan selvittää veren rasvataso ja jos kolesterolimäärä ylittää 200 mg/dl tai triglyseridit 150 mg/dl on tilanne kehittymässä ongelmalliseksi ja terveydelle haitalliseksi.

Lääkärisi voi määrätä sinulle lääkkeitä kolesterolin hoitoon, mutta ensimmäisenä huomio tulee suunnata ruokavalioon. Ruokavaliomuutoksilla voidaan ehkäistä liiallista rasvan määrää verisuonissa ja sillä voidaan myös nopeasti laskea veren rasvamäärää. Parantaaksesi veren kolesterolia ja triglyseridiarvoja suosittelemme tekemään muutoksia ruokavalioon. Puhdista verisuonet seuraavilla ruoka-aineilla.

1. Inkivääri: todistetusti tehokas kolesterolin laskija

Monet tutkimukset ovat osoittaneet inkiväärin hyödyllisyyden kolesterolin hoidossa, sillä inkiväärin sisältämillä antioksidanteilla on suotuisa vaikutus verenkierron toimintaan. Inkiväärin hyötyjä korkean kolesterolin hoidossa:

 • Inkivääri sisältää BHA ja BHT -antioksidantteja, joista kumpikin sopii rasvakertymien poistamiseen ja ehkäisyyn verisuonissa.
 • Inkiväärillä voidaan myös ehkäistä soluvaurioita, joita syntyy sekä kolesterolin että triglyseridien vaikutuksesta.
 • Inkivääri ehkäisee plakin kertymistä verisuonten seinämiin ja tukee kunnollista verenkiertoa koko verenkiertoelimistössä.

Suositeltua lukemista: 4 parasta vihersmoothieta korkean verenpaineen hoitoon

2. Valkosipuli: kolesterolin ja triglyseridien luontainen vihollinen

Some figure

Valkosipuli on yksi yleisimmin käytetyistä luontaistuotteista triglyseridien ja kolesterolin alentamiseen. Muista, että valkosipulilla on hidas vaikutus, joka alkaa poistamaan ylimääräistä kolesterolia ja triglyseridejä noin kolmen viikon nauttimisen jälkeen. Nauti valkosipulia siis säännöllisesti saavuttaaksesi pysyviä tuloksia.

Valkosipulin lääkinnällinen vaikutus perustuu allisiiniin, joka antaa valkosipulille sen maun ja tuoksun, ja joka vähentää kolesterolia verisuonten seinämissä. Tämän lisäksi valkosipulilla on kiistattoman positiivinen vaikutus koko verenkiertojärjestelmän toimintaan, sillä se poistaa ylimääräisiä nesteitä, puhdistaa ja tappaa bakteereja ja muita taudinaiheuttajia.

3. Puhdista verisuonet sitruunalla

Some figure

Lisäämällä nauttimasi C-vitamiinin määrää ehkäiset ja poistat pahanlaatuista kolesterolia eli LDL-kolesterolia sekä triglyseridejä. On syytä nauttia sitruunaa säännöllisesti, jopa päivittäin, ja yhdessä inkiväärin ja valkosipulin kanssa siitä saa tehokkaan verisuonia puhdistavan juoman.

Sitruunan loistaviin terveyshyötyihin kuuluvat mm.:

 • Luontaisesta sitruunamehusta saa C-vitamiinin lisäksi runsaasti kuitua, joka vie mukanaan haitallisen plakin verisuonista ja pitää verisuonet puhtaana. Tämä ehkäisee verenpaineen kohoamista, verisuonten jäykistymistä ja tukoksia, ja ehkäisee sydämen liiallista kuormitusta.
 • Sitruunan sisältämä vesiliukoinen kuitu imee itseensä vettä suolikanavassa ja muodostaa paksun massan. Kolesterolia sisältävä sappineste voi jäädä jumiin tähän massaan ja täten se poistuu ulosteen kautta elimistöstä, eikä keräänny terveysvaivoja aiheuttaen.
 • Sitruunan kuorten flavonoideja ei myöskään tule unohtaa sitruunasta puhuttaessa, sillä suuri osa sitruunan ravintoaineista piiloutuu sen kuoreen. Hyödynnä siis sitruunasta sen mehun lisäksi sen ravinteikas kuori esimerkiksi juomissa tai ruuanlaitossa.

Seuraavaksi tutustumme näiden kolmen aineksen muodostamaan tehokkaaseen hoitoon, joka poistaa ylimääräistä, haitallista kolesterolia ja parantaa verisuonten toimintaa.

Puhdista verisuonet tällä juomalla

Some figure

Ainekset

 • 250 ml vastapuristettua sitruunamehua
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
 • 1 tl hunajaa

Valmistus

 • Käytä luomutuotettua inkivääriä, sitruunaa ja valkosipulia. Näin vältät haitalliset kemikaalit ja myrkyt, ja saat käyttöösi kaikki ruoka-aineiden koskemattomat ravinteet.
 • Purista ensin sitruunamehu kulhoon.
 • Kuori ja paloittele valkosipuli, raasta tuore inkivääri ja lisää lusikallinen hunajaa tehosekoittimeen. Kaada päälle sitruunamehu. Voit myös kipata palan inkivääriä ja valkosipulinkynnen kokonaisena tehosekoittimeen, mutta paloittelemalla ja raastamalla ne etukäteen varmistat, että ne sekoittuvat hyvin.
 • Sekoita juoma tasaiseksi, varmista ettei juomaan ole jäänyt kookkaita inkiväärin tai valkosipulin paloja.

Nauti juoma aamuisin ennen aamupalaa. Tyhjään mahaan nautittuna juoman teho on entistä vahvempi.

Nauti juomaa 15 peräkkäistä päivää, pidä viikon tauko ja toista hoito. Huomaat varmasti, miten paljon energisemmäksi olosi muuttuu ja varmistut siitä, että samalla pidät verisuonistasi huolta.

Vältä kovia rasvoja ja epäterveellisiä ruokia, sillä näiden vaikutuksesta kolesterolia kertyy verisuoniin. Verisuonesi kiittävät sinua!

Suositeltua lukemista: 9 verisuonia puhdistavaa ruoka-ainetta


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Orth, M., & Bellosta, S. (2012). Cholesterol: Its regulation and role in central nervous system disorders. Cholesterol. https://doi.org/10.1155/2012/292598

 

Scholl, J. (2012). Traditional dietary recommendations for the prevention of cardiovascular disease: Do they meet the needs of our patients? Cholesterol. https://doi.org/10.1155/2012/367898


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.