Logo image
Logo image

Puhdista keho ananaksella

3 minuuttia
Ananaskuurin aikana saatat tuntea olosi väsyneeksi, energiavajeiseksi, ahdistuneeksi, huonovointiseksi ja saatat kärsiä mielialan heittelyistä.
Puhdista keho ananaksella
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ananas on yksi suosituimmista hedelmistä, sillä sen maku on ihana trooppinen ja makea. Ananaksella on lisäksi diureettinen ja puhdistava vaikutus, joka tehostaa laihtumista ja pitää kehon terveenä. Puhdista keho tällä herkullisella ananaskuurilla.

Ananas sisältää runsaasti vettä ja antioksidantteja, joten ei ole ihmekään, että se sopii inhottavan nesteturvotuksen poistoon, myrkkyjen karkottamiseen ja painonpudotuksen kiihdyttämiseen.

Ananasta voikin hyödyntää puhdistuskuurin aikana, sillä se poistaa elimistöstä tehokkaasti kuona-aineet ja myrkyt. Kuurin jälkeen olosi on kevyempi, terveempi ja energisempi.

Puhdista keho näin ananaksen avulla

Nykyihmisen elämäntyyli on täynnä pahoja tapoja ja terveydelle haitallisia tottumuksia, joiden vaikutuksesta kehoon pääsee kertymään kuona-aineita ja myrkkyjä. Keho ylikuormittuu, eikä se pääse enää puhdistumaan tavalliseen tapaan. Tämä vaikuttaa ja näkyy kaikkialla elimistössä ja haittaa tärkeitä elintoimintoja. Verenkiertoon kertyneiden myrkkyjen poistaminen voi olla hankalaa ja veren kautta myrkyt päätyvät kaikkialle elimistöön.

Ananaksen sisältämät vitamiinit, mineraalit ja vesi huuhtovat myrkyt mukanaan ja poistavat ylimääräisen nesteen. Ananasta nauttimalla tehostat elintoimintoja ja pääset eroon haitallisista kuona-aineista.

Tämän lisäksi ananas sisältää runsaasti bromelaiinia, joka tehostaa ruuansulatuksen toimintaa. Tämä auttaa vatsaa ja suolistoa toimimaan paremmin, samalla ravintoaineet imeytyvät tehokkaammin.

Ennen puhdistuksen aloittamista

Some figure

Ananaskuuri on loistava tapa poistaa ylimääräinen neste elimistöstä ja puhdistaa maksa, munuaiset ja haima. Muista, ettei ananaskuuria tule pitkittää suositellun ajan yli tai useita kertoja vuodessa, sillä kuuri sisältää vain vähän kaloreita, eikä kuurin aikana saa kaikkia tarvitsemiasi ravintoaineita.

Suosittelemme kokeilemaan kuuria neljän päivän ajan: tämä riittää muutaman kilon pudottamiseen ja koko elimistön puhdistukseen.

Mikä on ananaskuuri?

Some figure

Neljän kuuripäivän ruokavalio koostuu terveellisistä aineksista ja jokaisella aterialla nautitaan puhdistavaa, nesteyttävää ananasta. Ananas nautitaan yhdessä vähäkaloristen ruokien kanssa, jotka tehostavat sen vaikutuksia.

Ananaskuurin päivittäiseen ruokavalioon kuuluu korkeintaan 400 grammaa kevyttä eläinproteiinia ja kasviksia, sekä tietysti kunnon annos tuoretta, mehukasta ananasta.

Päivä 1

  • Aamiainen: Aloita päiväsi nauttimalla kaksi viipaletta luomutuotettua ananasta. Älä käytä purkista saatavaa sokeriliemeen säilöttyä ananasta, vain tuore ananas soveltuu kuurin tarkoituksiin. Napostele ananaksen kanssa täysjyväpaahtoleipää.
  • Lounas: Nauti kaksi viipaletta ananasta ja 200 grammaa grillattua tonnikalaa. Mausta tonnikala suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
  • Illallinen: Nauti kaksi viipaletta ananasta, 200 grammaa grillattua kananrintaa ja salaatti. Kastikkeeksi sopii etikka ja oliiviöljy.

Valmista tuoretta mehua ananaksesta ja nauti sitä aterioiden välillä, kun tunnet olosi nälkäiseksi.

Päivä 2

  • Aamiainen: Kaksi viipaletta ananasta, nauti leivän ja vähärasvaisen juustolevitteen kera.
  • Lounas: Valmista grillattu pihvi, mausta ruokalusikallisella oliiviöljyä. Nauti pari palaa ananasta jälkiruuaksi.
  • Illallinen: Valmista kevyt sosekeitto kasviksista, käytä selleriä, parsaa ja artisokkaa. Nauti muutama viipale ananasta keiton päälle.

Päivät 3 ja 4

  • Kahden viimeisen kuuripäivän aikana voit toistaa kahden ensimmäisen kuuripäivän ruokavalion.

Noudattamalla tätä helppoa kuuria ja vastustamalla muuta napostelua ja syömistä, voit tiputtaa muutaman kilon neljässä päivässä. Älä toista kuuria kahteen kuukauteen.

Nämä seikat kannattaa pitää mielessä

Some figure

Ananaskuuri sisältämä energiamäärä on hyvin alhainen, joten saatat tuntea olosi nälkäiseksi, ärtyneeksi, huonovointiseksi, ahdistuneeksi ja väsyneeksi. Kuurista saadut kalorit ovat vähäiset, joten on täysin normaalia kokea näitä tuntemuksia. Älä venytä kuuria neljää päivää pidemmäksi, äläkä toista sitä liian usein.

Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, diabeteksesta tai munuaisongelmista, älä kokeile ananaskuuria.

Tietyt ananaksen sisältämät yhdisteet voivat korostaa tiettyjen lääkeaineiden sivuvaikutuksia. Jos nautit säännöllisesti lääkkeitä, juttele ananaksen vaikutuksista lääkärisi kanssa ennen kuurin aloittamista.

Puhdista keho kuunnellen itseäsi. Ananaksen sisältämät hapot ja bromelaiini voivat aiheuttaa kipua suussa ja kielellä, ja ananaksen liiallinen nauttiminen voi johtaa haavaumiin suussa. Lopeta kuuri, mikäli suusi tuntuu kivuliaalta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Engwerda, C. R., Andrew, D., Ladhams, A., & Mynott, T. L. (2001). Bromelain modulates T cell and B cell immune responses in vitro and in vivo. Cellular immunology, 210(1), 66-75.
  • Pavan, R., Jain, S., & Kumar, A. (2012). Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnology research international, 2012.
  • Rathnavelu, V., Alitheen, N. B., Sohila, S., Kanagesan, S., & Ramesh, R. (2016). Potential role of bromelain in clinical and therapeutic applications. Biomedical reports, 5(3), 283-288.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.