Puhdista elimistö papaijalla ja ananaksella

2 toukokuun, 2019
Jos suunnittelet aloittavasi puhdistukuurin, lue artikkelimme puhdistukuurista ja pidät siitä varmasti!

Kehollemme tapahtuu usein monia ikäviä asioita, joita voisimme aivan hyvin omalla toiminnallamme ja pienellä huolenpidolla ehkäistä tapahtumasta. Tänään kerromme kuinka aloitat ananas-papaijapuhdistuskuurin, puhdista elimistö kuona-aineista sen avulla!

Keskitymme tällä kertaa ananakseen ja papaijaan, vaikka monia muitakin hedelmiä voi käyttää puhdistuskuureissa. Nämä kaksi hedelmää ovat maukkaita ja niillä on niin runsaasti hoitavia ominaisuuksia, että yhdistämällä hedelmät saat paljon enemmän kuin pelkän juoman.

Elimistö pystyy polttamaan rasvaa ja puhdistamaan kertyneitä myrkkyjä hedelmien ominaisuuksien avulla.

Näissä hedelmissä on runsaasti vitamiineja ja vain vähän kaloreita, joten keho puhdistuu myrkyistä ja puolustusjärjestelmä vahvistuu pitämään terveyden tasapainossa. Ne virkistävät myös ruoansulatusta ja pitävät sinut kylläisenä pitkän tovin.

Puhdista elimistö säännöllisesti

Syömässämme ruoassa on vahingollisia aineita, joita tulee ympäristöstä saastumisen tai pilaantumisen takia. Niitä saadaan ruoan lisäksi myös ilmasta ja kaikkialta mitä kosketat.

Voit minimoida myrkkyjen aiheuttamaa vahinkoa muuttamalla elämääsi terveellisempään suuntaan ja avaamalla silmät tietoisuudelle.

Miten se tehdään?

Lisäämällä elimistön sisäisiä puhdistusrutiineja elämääsi.

Huomaathan, että puhdistuskuuri ei ole pelkästään painon pudottamista varten, vaan tarkoituksena on poistaa elimistöstä siihen kerääntyneitä myrkkyjä ja kuona-aineita, jotka voivat vahingoittaa kehoasi. Lisäksi muutaman kilon menetys ja paremman ulkonäön saaminen voivat olla toissijaisia motivaattoreita päätöksesi tekoon!

Puhdistuskuuri papaijasta ja ananaksesta

puhdista elimistö ananaksella

Puhdistuskuurin tulisi kestää kolmesta kuuteen päivään, minä aikana saat hyvän aloituksen terveellisiin elämäntapoihin. Tämän kahden hedelmän puhdistuskuurin aikana tulee jättää kokonaan pois punainen liha, maitotuotteet, tyydyttyneet rasvat ja prosessoidut hiilihydraatit.

Pääasiallinen ravinteiden lähde tulee olemaan ananas-papaijasmoothiet, joita voit yhdistää muiden vähärasvaisten kuitupitoisten ruokien kanssa. Juo smoothie aamulla ja illalla, ja pidä huoli, että juot kuurin aikana myös runsaasti vettä.

Ananaksen ominaisuudet

Ananaksen runsas nestepitoisuus ja runsas kuitujen määrä helpottaa ja nopeuttaa ruoansulatusta. Siinä on myös paljon mineraaleja kuten sinkkiä, magnesiumia ja rautaa.

Ananaksessa on paljon A-, B- ja C-vitamiineja tehden siitä erinomaisen luonnon antioksidanttien lähteen. Sen nauttiminen virkistää nesteiden poistoa ja kuidut ja pektiini helpottavat ummetusta.

Edellä mainitut ominaisuudet helpottavat elimistöä imeyttämään sokeria, mikä auttaa säätelemään verenpainetta ja ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja sekä diabetesta.

Papaijan ominaisuudet

Papaijasta 90 % on vettä ja siinä on paljon A-, B-, C- ja D-vitamiineja vain mainitaksemme muutamia.

naisella on papaijaa

C-vitamiinipitoisuus on niin korkea, että vain 100 g papaijaa riittää täyttämään päivittäisen C-vitamiinin tarpeen. Siinä on myös runsaasti mineraaleja, kuten kaliumia, kalkkia ja magnesiumia.

Papaiini entsyymi parantaa ruoansulatusprosessia.

Hallitse syömishimoasi

Nautittuasi papaijaa ja ananasta, tunnet olosi kylläiseksi, kiitos kuuluu runsaalle kuitupitoisuudelle. Niissä on vain vähän kaloreita, mikä sopii hyvin ruokahalun hallintaan kun haluat saavuttaa terveellisemmän painon.

Säädelläksesi ruokahalujasi, nauti kolme annosta näitä hedelmiä päivässä saavuttaaksesi terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion.

Papaija-ananassmoothie

Aineet

 • puolikas papaija
 • puolikas ananas
 • 3 dl mantelimaitoa (tai vettä)
 • 1 rkl hunajaa
 • jäitä tarpeen mukaan
 • kurkkua tai aloe veraa mielesi mukaan

Valmistus

 • Pese hedelmät ja pilko hedelmä lihaa pienemmäksi ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita kunnes seos on tasaista.
 • Juo smoothieta kuuden päivän ajan, aamiaiseksi ja illalla ennen nukkumaanmenoa.
 • Voit lisätä ananasta ja papaijaa päivittäiseen ruokailuusi yhdistämällä niitä vähärasvaisiin ruokiin.
puhdista elimistö ananasmehulla

Muita tapoja nauttia näitä hedelmiä

Voit nauttia ananasta ja papaijaa muillakin tavoilla puhdistuskuurin aikana. Kokeile näitä:

Grillattuna

Grillaa ananasrenkaita tai laita ananaspaloja grillivartaaseen ja ne maistuvat erinomaiselle pääruoan kanssa.

Salaateissa

Lisää hedelmien paloja salaattiisi tuoden hieman erilaisen vivahteen. Yhdistä hedelmäpaloja kasvisten kanssa ja käytä salaatinkastikkeena vinaigrettea.

Kuten muidenkin puhdistuskuurien aikana, mielikuvitus ja luovuus ovat paikallaan ja vievät voittoon. Tee omia yhdistelmiä ja löydä omat herkkusi, jotka ovat terveellisiä, vähärasvaisia ja runsaskuituisia.

Älä kävele tämän mahdollisuuden ohi, aloita kuuri heti ja puhdista elimistö myrkyistä, tulet huomaamaan eron!

 • El-Shazly, S.A., Ahmed, M.M., AL-Harbi, M.S. et al. Food Sci Biotechnol “Physilogical and molecular study on the anti-obesity effects of pineapple (Ananas comosus) juice in male Wistar rat” (2018) 27: 1429. https://doi.org/10.1007/s10068-018-0378-1
 • Gutiérrez Zavala Ángel, Ledesma Rivero Luis, García García Isabel, Grajales Castillejos Octavio. Capacidad antioxidante total en alimentos convencionales y regionales de Chiapas, México. Rev Cubana Salud Pública  [Internet]. 2007  Mar [citado  2018  Oct  27] ;  33( 1 ). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0864-34662007000100008&lng=es.
 • Lim, Y. Y., Lim, T. T., & Tee, J. J. (2007). Antioxidant properties of several tropical fruits: A comparative study. Food Chemistry103(3), 1003–1008. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.08.038