Puhdista maksa myrkyistä tämän mustikka-punajuurijuoman avulla

· tammikuu 20, 2018
Maksan puhdistamiseksi sinun on luovuttava sekä alkoholista että tupakasta sekä nautittava tätä juomaa ja muita luonnollisia ruokia puhdistuksen tukemiseksi.

Maksalla on erittäin tärkeä tehtävä elimistössä. Vaikka moni ei sitä tiedäkään, se on vastuussa myrkkyjen suodattamisesta verestä. Tämä toiminto ehkäisee monia eri sairauksia.

On arvioitu, että maksa vaikuttaa yli 500 toimintoon elimistössä. Näistä tärkeimpiä ovat sen tehtävät aineenvaihduntaprosesseissa, joidenkin hormonien eritys ja elimistön puhdistaminen myrkyistä.

Mutta aivan kuten muiden elimistön järjestelmien kohdalla, maksankin toiminta voi vaarantua. Tämä voi johtua epänormaaleista muutoksista sen kudoksissa tai liiallisesta myrkkyjen kerääntymisestä. Tällaisissa tilanteissa se ei pysty työskentelemään normaalilla tavalla, ja tämän seurauksena voi kehittyä kroonisia sairauksia, jotka vaikuttavat elämänlaatuun heikentävästi.

Tästä syystä puhdistuskuurit ovat yhä yleisempiä. Ne valmistetaan luonnollisista ainesosista, ja ne tukevat maksan puhdistusta ennen kuin komplikaatioita ilmenee.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa kotitekoisen mustikka-punajuurijuoman reseptin. Se sisältää paljon antioksidantteja ja kuitua ja auttaa näin puhdistusprosessissa.

Kokeile!

Maksaa puhdistava mustikka-punajuurijuoma

Tässä luonnollisessa mustikka-punajuurimehussa on yhdistetty kaksi ruoka-ainetta, jotka sisältävät runsaasti tärkeitä ravintoaineita. Ne auttavat puhdistamaan maksaa sen kudoksiin kerääntyneistä myrkyistä.

Nämä ainesosat erottuvat edukseen suuren antioksidanttipitoisuutensa ansiosta. Niiden puhdistavat vaikutukset poistavat veren läpi kulkeutuvia epäpuhtauksia.

Niissä on kivennäisaineita, kuten kaliumia ja magnesiumia. Kun niitä saa sopivassa suhteessa natriumiin nähden, ne vähentävät nesteturvotusta ja tulehdusta.

Näistä ruoka-aineista elimistö saa myös suuria määriä kuitua. Tämä ravintoaine auttaa hallitsemaan kolesterolitasoja ja ruoansulatusongelmia.

Mustikoiden hyödyt

mustikat ovat hyväksi maksalle

Mustikoista saa erittäin paljon antioksidantteja, kuitua ja tärkeitä kivennäisaineita. Vuosien saatossa näiden on osoitettu ehkäisevän ja hoitavan lukuisia eri sairauksia.

Niiden antibakteerisia ominaisuuksia on hyödynnetty yhdessä antibioottien kanssa virtsatietulehdusten hoidossa ja bakteerien kasvun hillitsemisessä.

Mustikoiden puhdistavat ainesosat tukevat maksan toimintoja. Samalla ne auttavat ehkäisemään sellaisia sairauksia kuin rasvamaksa ja kirroosi.

Mustikoiden ravintoaineiden joukossa mainitsemisen arvoisia ovat:

 • A-, C- ja E-vitamiinit
 • Ravintokuitu
 • Kivennäisaineet (kalium, rauta, kalsium)
 • Tanniinit

Punajuurien hyödyt

puhdista maksa punajuuren avulla

Punajuuret ovat yksi maksan ja veren puhdistamiseen eniten käytetyistä vihanneksista.

Ne tunnetaan eri käyttötavoistaan ruoanlaitossa. Ne ovat orgaaninen tärkeiden ravintoaineiden lähde, josta elimistö saa monia hyötyjä. Punajuuret sisältävät runsaasti antioksidantteja ja kuitua, jotka ovat välttämättömiä elimistön erityselimien optimaalisen puhdistuksen kannalta. Samalla niillä on suojaava vaikutus vapaiden radikaalien aiheuttamia haittoja vastaan. Nämä haitat tapahtuvat solutasolla.

Punajuurista saa myös merkittäviä määriä betaiinia, betasyaniinia ja foolihappoa. Nämä kaikki ovat erittäin tärkeitä maksan terveydelle.

Punajuurien sisältämä pektiini, eräänlainen kuitu, auttaa puolestaan hillitsemään liiallista kolesterolia. Tämä edistää myös rasvojen pilkkoutumista.

Vähemmässä määrin punajuurista saa myös seuraavia ravintoaineita:

 • Vitamiineja (A- ja C-vitamiineja sekä B-ryhmän vitamiineja)
 • Kivennäisaineita (fosforia, sinkkiä, kaliumia, rautaa, kalsiumia)
 • Aminohappoja

Kuinka maksaa puhdistava mustikka-punajuurijuoma valmistetaan?

punajuuri-mustikkajuoma

Voidaksesi puhdistaa maksaa tällä juomalla sinun on noudatettava tasapainoista ruokavaliota. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee syödä runsaasti hedelmiä ja vihanneksia ja juoda vettä. Vältä syömästä ruokia, jotka sisältävät runsaasti tyydyttyneitä rasvoja ja sokeria, sillä ne häiritsevät puhdistusprosessia.

Sinun tulisi tietenkin myös pyrkiä pysymään erossa alkoholista ja tupakasta, sillä niiden sisältämät myrkyt vaikuttavat maksan terveyteen.

Ainekset

 • 3 pientä punajuurta
 • 1 dl mustikoita
 • 1 sitruunan mehu
 • 500 ml kylmää vettä

Ohjeet

 • Pese punajuuret huolellisesti ja mehusta ne saadaksesi talteen niiden luonnollisen mehun.
 • Laita mehu tehosekoittimeen ja lisää joukkoon mustikat, sitruunamehu ja vesi.
 • Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi, paakuttomaksi juomaksi.
 • Juo yksi lasillinen aamupalaksi ja toinen iltapäivällä.
 • Juo tätä 2 viikkoa putkeen joka toinen kuukausi.

Oletko valmis kokeilemaan tätä kotona? Jos huomaat merkkejä siitä, että maksasi on täynnä myrkkyjä, valmista tätä juomaa ja näe itse sen hyödyt.