Logo image
Logo image

Psoriasiksen hoito sarsaparillan avulla

2 minuuttia
Sarsaparillateellä on tulehduksen vastaisia ominaisuuksia, joita voimme käyttää valkosipuliöljyn kanssa helpottamaan psoriasiksen puhkeamisesta aiheutuvia oireita. 
Psoriasiksen hoito sarsaparillan avulla
Nelton Abdon Ramos Rojas

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Abdon Ramos Rojas

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Psoriasis on sairaus, jota aiheuttaa immuunijärjestelmän heikkous ja sen tunnistaa ihottumasta. Niin ikään tämä tauti vaikuttaa yleisesti kynsiin ja päänahkaan. Lue kuinka sarsaparilla voi olla avuksi psoriasiksen hoidossa.

Psoriasis ei ole tarttuvaa, mutta se voi levitä perinnöllisesti.

Yleisimpiä psoriasiksen aiheuttamia oireita ovat:

Psoriasis vaikuttaa useimmiten aikuisiin ja se on yleisempää miehillä kuin naisilla.

Sarsaparilla

Some figure

Sarsaparilla on kasvi, joka on peräisin Aasiasta, Afrikasta ja Euroopasta. Sillä on ohut, piikikäs varsi, joka voi kasvaa jopa 2 metriä pitkäksi.

Ihmiset käyttävät sarsaparillan juuria luontaishoitojen valmistamiseen, jotka auttavat ihotautien hoidossa. Nämä juuret ovat tehokkaita verenkierrolle.

Myös eteerinen sarsaparillaöljy on avuksi vaihtoehtoisiin hoitoihin. Se voi hoitaa monien sairauksien oireita tavallisesta flunssasta reumaan.

Lue myös: Näin käytät eteerisiä öljyjä nivelten ja lihasten hyödyksi

Lääkeominaisuudet

Jotkut pitävät sarsaparillaa luonnollisena puhdistajana, joka puhdistaa munuaiset ja parantaa puutostilojen oireita.

Lisäksi se auttaa puhdistamaan verta ja sitä myöten parantaa verenkiertoa. Se siis auttaa taistelemaan iholla esiintyviä epäpuhtauksia, kuten psoriasiksen aiheuttamaa aknea ja ihottumaa vastaan.

  • Sarsaparilla voi myös toimia kannustimena hormonien, kuten testosteronin tuottamisessa tehden siitä tehokkaan ehkäisykeinon seksuaalista impotenssia kohtaan.
  • Niin ikään se voi myös hoitaa ihosairauksia kuten ekseemaa, psoriasista, ihotulehdusta, lepraa ja yleistä kutinaa. Sen tulehduksen vastaiset ominaisuudet voivat parantaa huomattavasti turvotuksen oireita

Sarsaparillan käyttö psoriasiksen hoidossa

Sarsaparillatee on ollut osa perinteistä lääkitystä ihottuman ja kupan hoidossa.

Tämän ihotaudin aiheuttama ihottuma on erittäin kivuliasta. Siten allaoleva luontaishoito on kehitetty auttamaan taistelussa psoriasiksen oireita vastaan.

Valkosipuliöljy-sarsaparillatee

Some figure

Valkosipuliöljy on yleinen luonnollinen ihonhoitoväline. Valkosipulin antioksidanttiset ominaisuudet auttavat ihoa uudistamaan itsensä. Lisäksi perinteisessä lääketieteessä valkosipuli tunnetaan apuna ihmisille, jotka kärsivät sairauksista kuten ihotulehduksesta.

Olemme jo maininneet kuinka hyödyllinen sarsaparilla on iholle. Haluamme kuitenkin mainita jälleen sen, että se on hyvä epäpuhtauksien poistaja ja siitä syystä sen yhdistäminen valkosipulin kanssa antaa sinulle paremman lopputuloksen.

Ainesosat

Valmistus

  • Kiehauta vesi kattilassa. Kun se kiehuu, lisää sarsaparillan juuret ja jatka keittämistä 15 minuutin ajan.
  • Yhdistä sarsaparillatee valkosipuliöljyn kanssa kannellisessa astiassa.
  • Anna seoksen jäähtyä. Kun se on jäähtynyt, levitä se vahingoittuneelle alueelle hellästi vanulappua käyttäen.

Huom: sinun tulisi tietää, että luontaishoidot usein täydentävät muuta lääkitystä tai ihotautilääkärin määräystä, jotta parantuminen tehostuisi ja oireet helpottuisivat.

Suositukset

Some figure

Muista, että minkä tahansa lääkintään tarkoitetun kasvin liiallinen käyttö voi aiheuttaa jälkiseurauksia tai odottamattomia sivuvaikutuksia eri elimissä. Kasveista tehdyt uutteet parantavat merkittävästi yleistä terveyttä. Opi niistä lisää ja huomaa mitä etuja ne voivat tarjota sinulle.

Jos psoriasiksen tuoma epämukava tunne jatkuu, varaa aika ihotautilääkärille. Se voi olla vakava tulehdus. Jos haluat etsiä sarsaparillan juuria itse, tulee sinun olla erittäin varovainen: jamssikasvit saattavat näyttää samanlaisilta sarsaparillan kanssa ja ne ovat myrkyllisiä.

Muista, että ihosi terveys on tärkeää. Käytä kosteusvoidetta, joka suojaa sinua auringolta. Pidä myös mielessä, että mikäli ihosi pH-arvo huononee paljon, saattaa se johtaa jopa vakavampiin sairauksiin kuten syöpään.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Amira, S., Dade, M., Schinella, G., & Ríos, J. L. (2012). Anti-inflammatory, anti-oxidant, and apoptotic activities of four plant species used in folk medicine in the Mediterranean basin. Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences.
  • Demo, A., Petrakis, C., Kefalas, P., & Boskou, D. (1998). Nutrient antioxidants in some herbs and Mediterranean plant leaves. Food Research International31(5), 351–354.
  • Langley, R. G. B., Krueger, G. G., & Griffiths, C. E. M. (2005). Psoriasis: Epidemiology, clinical features, and quality of life. In Annals of the Rheumatic Diseases.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.